reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

hmm.. źle to ujęłam z Johnsona tylko ale jakieś 6 pudełeczek - oszukaniec ze mnie mały i powpisaywałam wszystkich członków rodziny + moje panieńskie nazwisko i delikatne zmiany w adresie. Mieszkam w małej miejscowości, gdzie listonosz zna ludzi więc z dostarczeniem przesyłki źle zaadresowanej lub z przekręconym nazwiskiem nigdy nie ma problemu.

Wyspowiadałam się a teraz się boje wszystkich waszych nu nu nu .... :blink:
Hehe, od 6 lat pracuję na poczcie:)
To ja tez powysyłam na wszystkich członków rodziny + wyimaginowanych i jeszcze na adres poczty na której pracuję:D Dobrze, że to przychodzi zwykłym listem, zawsze mogę powiedzieć, że Anna (której nie znam) to moja siostra:D To idę zamawiać:D

oki, zamówiłam 2 dodatkowe próbki, a zastanawiam się czy bez potwierdzenia maila tez wyślą, bo widze, że ten sam komunikat wyskakuje bez potwierdzenia jak i z potwierdzeniem...
Uczuliłam też u mnie w pracy, że przyjdą próbki z różnymi błędami w nazwie ulicy:D

dzewelajna, a zamawiając na rodzinę podawałaś ten sam adres czy z błędami? Kurcze nie pamiętam jaki adres ja podałam przy zamówieniu swoich próbek, a mam szeroką możliwość, bo mieszkam na os. Władysława Jagiełły, więc mogłam podać pełną nazwę, samo Jagiełły lub Wł. Jagiełły..:D Pytanie co mają na myśli, wysyłka raz w roku na jeden adres, czy Jagiełły będzie to samo co Jagielly?? Trza sprawdzić:D

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry :) a przepraszam bardzo, jak i skąd zamówić te próbki...?:p Bo ja też chceeee !!!! :))

Eh byłam dziś u lekarza ;( szyjka nadal mi się skraca...lekarz straszy mnie wcześniaczkiem, teraz to nawet podczas leżenia Jaś mocno napiera główką na szyjkę, mam tylko nadzieje że jakoś dotrwamy do końca :( w tej chwili Mały waży ok 1200gram, a wg lekarza musi ważyć troszkę ponad 2, żeby był tak jakby bardziej "bezpieczny"... chyba będę musiała nogami się do sufitu przyczepić żeby Jasiek nie naciskał :)

https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html

ja wpisywałam różne adresy - zamówiłam suma sumarum chyba z 10 paczek ale widać może pomyliłam adresy i powtórzyłam. A maile wymyslałam. Nawet jak wpisywałam swój prawdziwy to nie miałam żadnej konieczności potwierdzenia. Może na początku nie trzeba było a teraz trzeba potwierdzać. Udało mi się wychaczyć 6 szt. i jestem dumna :) oszczędność, że ho ho ho.

Jak kiedyś jeszcze znajdę fajne próbki to dam Wam znać :)

Lolcia91, rzeczywiście mało waży jak na 30 tydzień ciąży. Radziłabym leżeć nogami do góry, żeby nie naciskał Ci na krocze, ale w ten sposób, że nogi na poduszce, a reszta bez poduszki.

dzewelajna
, na początku miesiąca rozdają próbki z Loveli, widziałam też z Bebikoi śliniaczek dodali. Pracując na poczcie widzę kartoniki, które idą z Gerbera czy czegoś takiego, ale to po porodzie chyba dopiero, bo u mnie narzekali, że urodziła i teraz zamawia:D

A przed chwilą napisałaś, że w/g lekarza powinien ważyć ok. 2 kg to co Ci w końcu lekarz mówi??
Zuzka ma ponad 2 kg, a między nami w zasadzie tydzień (w/g OM) i tyle jest w/g kalendarza ciąży, a nie mówił o żadnej hipotrofii??

Jas wazy teraz ok 1200, wiec za mało by teraz mógł sie urodzić...a jak już bedzie ponad 2 kg tak z np 2200 to wtedy bedzie miał wieksze szanse na normalne funkcjonowanie poza brzuchem. Nie, o hipotrofii nic nie mówił.

Aaa i jeszcze wg niego przez teraz 3 tyg (bo tyle mam do kolejnej wizyty) powinien przybrać, szczególnie że ostatnio też tak było że na jednej wizycie ważył troszke ponad 500gr, a tylko tydzień pózniej juz prawie kilogram jakos tak "skokowo" rośnie. No zobaczymy...

https://www.bebilon.pl/rejestracja?page=1 - podobno wysyłaja próbki mleka lub śliniaczki - wypełniłam 6 sztuk i zobaczymy ( trzeba potwierdzić link w mailu)

O programie - Lovela - na początku mieisąca mają być nowe próbki płyn + czapeczka i niedrapki - trzeba będzie spróbować :)

Testowanie zabawek - Zabawkowicz.pl - różne testowanie zabawek - mam za duze dziecko nie nadaję się do tego :) może wam się przyda

https://klubmaluszka.hipp.pl/ - podobno wysyłają próbki mleka - nie próbowałam

reklama
Zalogowałam się tam gdzie trzeba, najbardziej zależałoby mi na proszkach i kosmetykach, a mleku modyfikowanym jedynie do kaszek, bo mam zamiar na swoim karmić, ale czy to jest tak jak myślę, że nie będę potrzebowała MM??

"
Wkrótce urodzę dziecko i chciałabym przetestować proszek JELP, tak aby mieć pewność, że jest bezpieczny dla skóry noworodka i nie spowoduje podrażnień. Czy mogłabym otrzymać bezpłatną próbkę? Irena, Wrocław
Pani Ireno, JELP jest partnerem w projekcie „Dzidziuś”, w ramach którego prowadzimy nieodpłatną dystrybucję próbek proszku JELP poprzez szpitale w całym kraju. To właśnie w szpitalu, po narodzinach dziecka, rodzice otrzymują próbkę proszku JELP, wraz z informacją o produkcie. Dlatego też nie prowadzimy wysyłek próbek naszych proszków do pojedynczych osób, gdyż każda mama otrzyma w szpitalu nasz zestaw startowy."

Jasne, przyjdę ze szpitala porozpruwana i pierwsze co będę robiła to będę prała, wiadomo, że pójdę do sklepu i kupię proszek wcześniej, bo rzeczy do szpitala muszę mieć wyprane... Czy ten kto to pisał nie ma dzieci??

Chciałabym jeszcze próbki paru pieluszek Pampers, bo nie wiem czy Zuzka je zaakceptuje, a chciałabym już kupić Pampers 2 w dużym paku na allegro..

Kartoniki po Johnsonach przydadzą mi się do pamiątek np. na testy potwierdzające obecność Zuzi, pierwszego bodziaka, bransoletkę ze szpitala, kartę ciąży...:D

Ostatnia edycja:
Do góry