reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dziewczyny dzisiaj widziałam dzidziola na usg. Wszystko z nim ok. Pokazał siusiaka. Będzie chłopak [emoji5][emoji5][emoji5][emoji5]
Suuuper gratuluję i bardzo się cieszę. Liczyłaś na syna czy bardziej na córkę?
Będzie 5tc 6d

Super :) teraz czas na wybór imienia :)
U mnie serduszko było widać dopiero w 6 czy 7 tc skończonym ale czasem widać wcześniej więc trzymam kciuki abyś już coś widziała

Ja ostatnio mam ciężki czas. Z soboty na niedzielę od 3 w nocy nie spałam tylko pilnowałam Piotrka bo w spiku zaczął zwracać i dusić się swoimi wymiocinami. Masakra jakaś. Co prawda nie trwało to długo bo zwracał tylko kilka razy i o 4 już zasnął ale ja się bałam że zacznie się dusić jeszcze raz a ja nie usłyszę.

Wczoraj przez cały dzień mialam pod opieką bratanice która ma 2,5 roku. Myślałam że oszaleje.

Dziś byłam na kontroli u swojej gin. Zrobiła cytologie i dała skierowanie na mnóstwo badań przed kolejną ciążą. Sama stwierdziła że to jest teraz najlepszy czas na drugie dziecko. Poza tym dostałam leki ale w tym cyklu raczej nic z tego nie będzie bo dziś mam 13dc i owu nie było i nie ma żadnego pęcherzyka dominującego. Czyli stawiamy na cykl bezowulacyjny. 20 kwietnia kolejna wizyta i zobaczymy.

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny u Was też są żyły na nogach widoczne?Nie mam żylaków i nigdy nie miałam ale to nieestetycznie wygląda i zastanawiam się czy tylko mnie to dopadło...

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tez raczej nie widac tylko pod kolanami.
Ja na pierwszej wizycie bylam w 5t6d i serduszko juz bilo ale tak jak dziewczyny mowia moze tez pozniej zaczac bic.
Ja dzis na 14 na wizyte juz mnie skreca z nerwow.
Co do tych d-dimerow to mi babka powiedziala ze norma to 2500 u mnie 2100 i ze to normalne ot i tyle. Wiem Zuza ze niektorzy biora akard moze tym sie zainteresuj. A jak juz chcesz brac zastrzyki to ja bym je brala jak mi hematolog zleci noe ginekolog bo jak za mocno nimi rozrzedzisz krew to mozna tez krwotoku dostac czyli i tak zle i tak noe dobrze.

Zuza umow sie tak jak ja do hematologa on sie na tym zna i bedziesz miala nawet jak trzeba brac to te zastrzyki refundowane bo tak to zbankrutujesz .

Asia wizyta następna za miesiąc 21 kwietnia. Już mam sporo rzeczy dla dzidziola

Mimi imię wybrane IGOR

Zuza mam zdjęcie ptaszka to nie będę zawstydzać mojego chłopczyka. Ja też nie mam pamięci i czuję się jak tępak :) biorę akard i zastrzyki przeciwzakrzepowe. Wczoraj pytałam ginka to zastrzyki będę musiała wkuwać do końca ciąży.

Kamkaz czułam chłopaka ale jak to kobieta liczyłam na dziewczynkę.

Asia i jak po wizycie?????

Inka to Twój pierwszy dzidziuś? Ja pamiętam z synem w ciąży bardzo chciałam córkę i trochę to przezywalam ze to chłopak ale teraz bym nie zamieniła ;)
Ja póki co teraz nastawiam się na chłopaka. W tamtym roku byłam u wróżki i mówiła, ze będzie drugi syn hehe a mąż liczy na córkę ;)

reklama
Hej dziewczyny na wizycie wszystko dobrze z malym wazy 1900g liczylam ze bedzie juz ze 2 kg no ale wszystko w normie. Jedynie u mnie cisnienie ciezko juz zbic bo bylo 150 na 100 i puls 107 dala mi dr skierowanie do szpitala pojechalam to mi jeszcze jeden lek dolaczyli jak nie bedzie spadac to mam wrocic ale dobrze ze w domu bo to 32tyd dopiero a tam tez tylko te same leki i ewentualnie rozwiazanie wczesniej ciazy chcem chodz do swiat do 36tyg dociagnac i moge sie rozwiazywac.
Co do tych zastrzykow Zuza to lekarz ze szpitala powiedzial ze sa na wyrost przy moich wynikach 2100 d-dimerach ale powiedzial ze jak juz je mam to moge brac.
Raczej czeka mnie cesarka ze wzgledu na cisnienie.
Jak Wam minal dzien?

Do góry