reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Paulina widzę, że kupiłaś ten sam bodzik granatowy, co ma Piotrek. Fajny jest. Jeszcze się w niego mieści ale pewnie już nie za długo.

Asia333podlasie gratuluję pierwszych porządnych kopniaczkow. To są cudowne chwile. Szczególnie jak cały brzuch skacze na wszystkie strony. Tęsknię już za tym stanem

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny! Jestem w pierwszej ciąży, przed którą schudłam 40 kilogramów. Przed ciążą ważyłam 87 kg, teraz jestem w 18 tygodniu i mam 6kg na plusie. Myślę, że przytyję sporo. Jak na razie wyniki badań mam super, ale zastanawiam się czy nie grozi mi cukrzyca ciążowa. W którym tygodniu się robi obciążenie glukozą?

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Cześć dziewczyny! Jestem w pierwszej ciąży, przed którą schudłam 40 kilogramów. Przed ciążą ważyłam 87 kg, teraz jestem w 18 tygodniu i mam 6kg na plusie. Myślę, że przytyję sporo. Jak na razie wyniki badań mam super, ale zastanawiam się czy nie grozi mi cukrzyca ciążowa. W którym tygodniu się robi obciążenie glukozą?

Witaj.
Badanie obciazenia glukozą zazwyczaj robi się w ok 24 tc ale dużo też zależy od lekarza prowadzącego ciążę

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Witamy i gratulujemy :)

Asia ja już jestem trochę zmęczona tymi ciaglymi wyliczeniami.... zastanawiam się czy w tym cyklu nie przerwać terapii clostilbegyt em a zostawić tylko duphaston po owulacji .... już głupia jestem....

Zuza ciesze sie, ze juz czujesz ruchy. :) Ja jeszcze sobie poczekam bo dopiero 16t3d. A czemu na dziewczynke? Bo na usg nie widzialm siusiaka tylko gladko miedzy nogami i sobie juz sama dopowiadam nie wiedzac nic :D

Kamkaz tez z tesco? :)

Parampampam czesc i gratulacje. Jaki Ci wyszedl poziom cukru na czczo?

Wiem Mimi ja bralam luteine i powiem Ci ze ponad rok sie nie zabezpieczalismy i nic wzielam luteine i w pierwsza ciaze zaszlam w pierwszym cyklu staran w druga w drugim mysle ze to dzieki niej.
Co do tych kopniakow to Wam powiem ze spac nie moge dzis tez przerwa w spaniu od 2 do 5 rano takie mam boki poobijane ze szok az boli.
Witam nowa mame ile obecnie wazysz? Co do krzywej cukrowej zalezy od lekarza niby robi sie miedze 24a28tyg mi lekarz kazal po skonczonym 27tyg robic wiec jakby na koniec tej rozbierznosci.
Milego dnia dziewczynki ja dzis biore sie za pranie kocykow dla malego ☺ i cebulke na szczypior musze posadzic zeby miec swoja w domku ☺

Zuza ciesze sie, ze juz czujesz ruchy. :) Ja jeszcze sobie poczekam bo dopiero 16t3d. A czemu na dziewczynke? Bo na usg nie widzialm siusiaka tylko gladko miedzy nogami i sobie juz sama dopowiadam nie wiedzac nic :D

Kamkaz tez z tesco? :)

Parampampam czesc i gratulacje. Jaki Ci wyszedl poziom cukru na czczo?
Tak kupiłam w tesco. Jak tam jestem to lubię kupić choć jedną rzecz Piotrkowi. A bodziaki zawsze się przydadzą
Asia ja już jestem trochę zmęczona tymi ciaglymi wyliczeniami.... zastanawiam się czy w tym cyklu nie przerwać terapii clostilbegyt em a zostawić tylko duphaston po owulacji .... już głupia jestem....
Długo się staracie? Ja się starałam prawie 4 lata. Zmieniłam lekarza bo poprzedni bez badań bez niczego stwierdził że w moim przypadku to tylko wchodzi w grę dobra klinika in vitro.
Poszłam na zwykłą cytologie do mojej obecnej lekarki i na dzien dobry dala mi mnostwo badań do zrobienia i okazało się że mam zbyt krótką drugą fazę cyklu. Dostalam na pierwszy cykl u tej lekarki luteine na 10 dni od 3 dnia po owulacji. No i mialam odstawic i czekać na okres ale się nie doczekalam. Niestety stracilam córkę na przełomie 19/20 tyg. A z drugiej ciąży też z luteina mam syna Piotrka. Wierzę , że Ty też doczekasz się maleństwa. Tylko czasem trzeba uzbroić się w cierpliwość

Tak kupiłam w tesco. Jak tam jestem to lubię kupić choć jedną rzecz Piotrkowi. A bodziaki zawsze się przydadzą

Długo się staracie? Ja się starałam prawie 4 lata. Zmieniłam lekarza bo poprzedni bez badań bez niczego stwierdził że w moim przypadku to tylko wchodzi w grę dobra klinika in vitro.
Poszłam na zwykłą cytologie do mojej obecnej lekarki i na dzien dobry dala mi mnostwo badań do zrobienia i okazało się że mam zbyt krótką drugą fazę cyklu. Dostalam na pierwszy cykl u tej lekarki luteine na 10 dni od 3 dnia po owulacji. No i mialam odstawic i czekać na okres ale się nie doczekalam. Niestety stracilam córkę na przełomie 19/20 tyg. A z drugiej ciąży też z luteina mam syna Piotrka. Wierzę , że Ty też doczekasz się maleństwa. Tylko czasem trzeba uzbroić się w cierpliwość

Co bylo powodem straty tak duzej juz ciazy? Nawet sobie nie wyobrazam tego ja stracilam pierwsza w 8 tyg i to byla tragedia ale do 12 tyg tak czesto bywa.

reklama
Co bylo powodem straty tak duzej juz ciazy? Nawet sobie nie wyobrazam tego ja stracilam pierwsza w 8 tyg i to byla tragedia ale do 12 tyg tak czesto bywa.
Puściła szyjka. Bez skracania się itd poprostu zaczęła się rozwierac.
Ja bylam na wizycie kontrolnej we wtorek i szyjka byla długa i zamknięta. Nic nie wskazywało na to, że coś się zdarzy. W czwartek popoludniu lekko zaczął pobolewac mnie brzuch jak na okres ale leżałam, brałam no spe i magnez i było ok. W piatek okolo południa zaczęłam mieć uplawy. Popoludniu pojechalam z mężem na IP i tam okazalo się, że mam rozwarcie na dwa palce, mało wód a to pobolewanie brzucha to skurcze. Dostalam leki na wstrzymanie akcji porodowej i leżenie. Wstawianie tylko do wc i wieczorem na szybki prysznic. W sobotę już było wszystko ok i już się ucieszyłam. W niedzielę po 17 mąż pojechał do domu a ja poszłam pod prysznic. No i tam zauważyłam że coś ze mnie wystaje. Natychmiast lekarz i okazało się że puścił pęcherz i pepowina wyszła poza mnie.

Do góry