reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ktory to Twoj cykl staran? Ja tez bylam pierwszy raz i nigdy wiecej tyle ze mi ta grzybice wypatrzyla najgorsze ze nie mam zadnych dolegliwosci jedyny pozytek z tej wizyty i puls malego zbadala bo juz za dlugo to mierzyc ona nie bedzie haha

reklama
O rany...Dlatego mnie przerażają wizyty na Nfz...
Mimi musi się udać tym razem:*
Moje dzisiejsze ciśnienie:128/76
No więc mój ślub[emoji12] To będzie bardzo skromna uroczystość,tylko my, świadkowie i teściowa do pilnowania chłopaków:) Później obiad i tort u nas w domu. I tyle[emoji14]
Jesteśmy razem szczęśliwi i bardzo chcemy zostać małżeństwem ale bez publiczności[emoji12] Ja nienawidzę być w centrum uwagi...Sukienki jeszcze nie mam,kupię w przyszłym tygodniu,bałam się że przytyję i wolę na ostatni moment kupić;)W ogóle ja jestem niesukienkowa,bezobcasowa więc to będzie na prawdę święto[emoji12]
Jutro mam edukację w szpitalu na temat cukrzycy ciążowej.Stresuje się bo nie wiem jak to wygląda.Dzisiaj zjadłam dwa ptasie mleczka[emoji31]

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Asia niby ten jest trzeci ale w sumie w styczniu to jedynie ze 2 razy było więc i szans nie było .... zobaczymy....

Mimi to jakie cos z Toba nie tak jak dopiero poczatek staran nawet tak nie mow.

Zuza sukienke biala kupujesz? Pewnie troche smutno ze nikogo od Ciebie nie bedzie co? Ja to juz 5 lat po slubie. A ja dzwonilam do swojej gin powiedziala ze bardzo dobra glukoza a prawie identyczna jak Twoja.

Z jednej strony przykro a z drugiej to dobrze bo pewnie bym się bardziej stresowała a oni by się śmiali z czegoś itp...Nie biała nie;) To tylko cywilny,poza tym jedno dziecko będzie z nami drugie w brzuchu;)
No widzisz...To tak jak z tym ciśnieniem...Mam dobre a lekarz zapisał mi dopegyt 3 x dziennie.

Cukier i tak bedziesz musiala powtorzyc po 24tyg. A jaka chcesz sukienke?
Ja mam nadzieje ze ta grzybice szybko wylecze.
Dziewczyny wiecie co jaki czas w pozniejszym etapie ciazy chodzi sie do gin ja teraz chodze co 4 tyg.

Ja chodzę co 3-4 tygodnie i lekarz stwierdził że powinniśmy się częściej widywać...Raczej powiem mu że mnie na to nie stać.
Nie wiem Asia...Podobają mi się popiele,beże i granaty.Zobaczymy co znajdziemy;)

Hej ale się rozpisalyscie :)
Gratuluję ślubu :-) ja z moim też mieliśmy najpierw skromny cywilny, a po trzech latach zrobiliśmy wymarzony kościelny z większą publicznością :-) żałuję tylko że mój tato tego nie doczekał:( zmarł pół roku przed kościelnym..

Ja w pierwszej ciazy miałam co pozdrowienie grzybka i nie mogłam się go pozbyć.. teraz odpukac mam spokój :-)

Co do wizyt ja mam zawsze badanie ginekologiczne, mierzenie ciśnienia, pobieranie moczu (na miejscu co mnie zdziwiło bo w pl zawsze musiał być pierwszy po nocy) i ogólny wywiad jak się czuję.. po za tym miałam badanie z palca na cukier i wykluczenie chorób toksoplazmoza itp.. nie mam za to robionej morfologi co trochę jest dla mnie zaskoczeniem..
Polowkowe będę miała ok 21 tyg.

A co do wagi jak zmieszcze się z całą ciaza w 10 kg będę zadowolona bo tyle zejdzie od razu po porodzie.

A i trzymam ✊✊✊ żeby udało się zasiać fasolkę :-) mi się z jednym jajnikiem udało mimo że uwazalismy (cykl mi się przesunął ) tobie też musi się udać :) grunt żeby dobrze się bawić :p

reklama
Do góry