reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Bo trzeba mieć dystans :-) hie hie
Można włączyć polskie napisy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Late92 Witaj:) Na kiedy masz termin?
Mi weekend minął spokojnie.Pospacerowaliśmy w pezerwach między opadami deszczu.Byliśmy też w Akpol Baby oglądać łóżeczka;)
Potrzebuję porady.Mam w końcu ten ciśnieniomierz i moje dzisiejsze pomiary to:
130/74 i puls 87
131/76 puls 77
Co myślicie?Jest ok?Pytam Was bo ja się kompletnie nie znam...
Mimi dostałaś @?

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom
Ciśnienie masz książkowe :-)
Termin porodu mam na 29 lipca. Polowkowe będę miała 16 marca na dzien dzisiejszy. Ale muszę zadzwonić do lekarza i zmienić termin bo zapomniałam ze mam kurs niemieckiego tego dnia.. mam nadzieję ze uda się na wcześniejszy termin przenieść wizytę.. Jutro będę wiedziała..

Dzięki Late92:* Lekarz na ostatniej wizycie przepisał mi leki 3x1 tabl.na obniżenie ciśnienia...Na szczęście ich nie wykupiłam. To chyba widok lekarza yak na mnie działa:/
Mamy ten sam termin porodu;)
Ja mam się umawiać na połówkowe w 18.tc więc za kilka dni będę dzwonić.Trzymam kciuki żeby udało Ci się przełożyć[emoji110]

Dzięki Late92:* Lekarz na ostatniej wizycie przepisał mi leki 3x1 tabl.na obniżenie ciśnienia...Na szczęście ich nie wykupiłam. To chyba widok lekarza yak na mnie działa:/
Mamy ten sam termin porodu;)
Ja mam się umawiać na połówkowe w 18.tc więc za kilka dni będę dzwonić.Trzymam kciuki żeby udało Ci się przełożyć[emoji110]

Ja ns ostatniej wizycie miałam 170/ok 100 już nawet nie pamiętam... Tak na mnie działają biale fartuchy haha.. Jeszcze dochodzi slaba komunikacja miedzy mna, recepcja.. Lekarz mowi po polsku, ale piguly tylko po niemiecku i to mnie bardzo stresuje ze ich nie rozumie... W domu do 120/60 ciężko dobić i mam tyle jak wypije kawę... zwykle mam 105/50+ i jestem wtedy bardzo senna...
powyzej 140/90 juz trzeba być czujnym..

Najlepiej mierz ciśnienie i zapisuj wyniki wtedy lekarz oceni czy potrzebne będą tabletki..

Siostra dała mi ostatnio dobry pomysł żebym przed wizytą piła melise I tak też zamierzam zrobić.. ciekawa jestem efektu..

Zuza ciśnienie dobre, ale pod koniec może Ci podskoczyć. Ja tak miałam. Od ok 7 miesiąca na dopegycie.

Ja dostałam @ i teraz już działamy ;) wg zaleceń co 2 dni. Owulacje przewiduje na niedzielę.... Ale może dziś kupię testy i będę robiła codziennie....

Hej :)
Rozumiem,ale lekarz już mi zapisał 3x1 dopegyt...
Mimi wszystkie mocno trzymamy kciuki a Wy bawcie się dobrze[emoji7]
Olenka,Paulina,Asia co u Was słychać dziewczyny?

Mi gdzies w powiadomieniach cos sie zepsulo i nie bylo ze pisalyscie. No ja teraz przez miesiac 2,5kg przytylam musze pol kg zgubic ☺

Ja jakis czas temu umowilam sie na wizyte na Nfz czekalam 2 miesiace prawie to jakos bylo jak mnie moja gin wkurzyla bo mi tej szyjki nie bada i wczoraj doszla kolejka . Powiem Wam ze odrazu czuc Nfz no ale szyjke mi zbadala tylko dlugosci nie mierzyla. Ja do 16 tyg bralam luteine i mialam wtedy swedzenie itd to minelo a teraz raz na jakis czas taki twarozek mi wychodzi ta lekarka powiedziala ze mam grzybice jak smok. A wiec teraz ide w czwartek do swojej gin i zmusze ja do badania ginekologicznego zobacze co powie. Malego mi nie miwrzyla wiec musze do czwartku czekac.

U mnie juz 28 tydz i przybylo juz 6,5kg ciekawe ile jeszcze przybedzie.

Zuza Ty opowiadaj o tym swoim slubie. Ja polowkowe mialam dopiero w 22tyg.

Asia to nie dużo przybralass. Tak trzymaj :)
Ja nigdy nie byłam u gina na NFZ. W ogóle to lekarze na NFZ są okropni. ... A jak pójdziesz prywatnie, zapłacisz to i pogada i miła jest.... eh tylko po co te składki płacimy

reklama
Do góry