reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ja nie mam nic przeciwko używanym, ale pierwsze ciuszki kupię nowe, a im starszy będzie maluch to się może skuszę na coś używanego. Nie wiem czemu, ale tak mam, dziecko nowe, to ciuszki nowe i akcesoria nowe. :D Nie licząc paru rzeczy typu niania elektroniczna, monitor oddechu, podgrzewacz butelek i fotelik do samochodu, to już ustaliłam, że pożyczę od brata.
Wózka używanego bym nie kupiła, ze względu na częsty brak gwarancji no i coś co już się sporo użytkowało może się w końcu popsuć, na pewno częściej niż nowe. Poza tym chcę skorzystać z niego później przy kolejnej ciąży, jak będę miała siły hehe. Mąż chce trójkę, olaboga.

reklama
Hihi;) Z małą różnicą wieku chcecie dzieci mieć?
Ja miałam przy pierwszym dziecku używany wózek.Rodzice odkupili od znajomych i ja po półtora roku też go sprzedałam koleżance i wiem że jej dobrze służył;) Miałam wtedy taki czołg że nie straszna mu była żadna nawierzchnia i małemu było wygodnie;) tylko nie mieścił się do tramwajów z wąskimi drzwiami [emoji14]
Jasne,to zależy od Ciebie czy będziesz kupowała nowe czy używane a nie od innych!:)
Ja po prostu już to przechodziłam ;)

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

O! taki miałam :szok::-D
i-babyactive-breaker-rally-12-gleboko-spacerowy.jpg

Widzisz:( i szczep teraz dzieci... :( Ja raczej nie zdecyduję się na szczepienia :(
Lekarze dostają łapówki żeby polecali leki danego koncernu farmaceutycznego.Pediatra mojego syna na każdy kaszel zapisywała nu Herbapect...Dopóki się nie odezwaliśmy że ten syrop na niego nie działa:/

Słyszałam (choć nie sprawdzałam) że dzieci urodzone od 2017r.będą obowiązkowo szczepione na pneumokoki szczepinką z Singapuru która podobno nie została dopuszczona przez UE...

Ja zaszczepie chyba ta pierwsza 5w1 przeciw krztuscowi itd, a ta 3w1 po 14mc zycia na odre, swinke, rozyczke sobie daruje. Na pneumokoki i meningokoki tez nie bede szczepic. Ciekawe jaka jest kara finansowa i czy jest ona jednorazowa czy wymusza szczepienie..

Mafia ma nas w dupie, ma w dupie dzieci, ktore uszkadza.. mafia farmaceutyczna jest jak cichy Hitler..

Słyszałam (choć nie sprawdzałam) że dzieci urodzone od 2017r.będą obowiązkowo szczepione na pneumokoki szczepinką z Singapuru która podobno nie została dopuszczona przez UE...

Tak ma być.... ja syna nie szczepilam na żadne dodatkowe i drugim razem też bym nie chciała. W końcu to nasze dzieci i powinniśmy my decydować czy chcemy taka szczepionke czy nie....

reklama
Do góry