reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
1481298985-1d1mld.jpeg
pozdrawiamy

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Super brzuszek ☺ ile Ci w ciąży przybyło już ? U mnie to jeszcze mało i co widać ale to może i dobrze bo na razie za bardzo nikomu nie mówiliśmy czekam żeby mineła połowa. Ostatnio szybko powiedzieliśmy i w 8 tyg nieszczęście.

U mnie cukier dobry naczczo to tak 86 a okolo 2 godz po jedzeniu 90-100 i też musze mierzyć bo dzidzia za szybko rośnie i to może być od cukru tylko że z pomiarów wszystko ok.

A u Ciebie bedzie chłopczyk czy dziewczynka? I od ktôrego tyg czujesz ruchy?

Ja mam teraz jakoś 5-6 kg na plusię tak sie waha.
To jest moja druga ciąża i mam wiekszy brzuch niż ż z synkiem wtedy dopiero pod koniec wyskoczył.
Ruchy takie ze byłam na 100 procent pewna to około 20 tyg ale już od 16 coś tam czułam, Ale dodam że z synek to już w 16 tyg czułam wyraźnie a w 18 tyg już takie koppniaki ze brzuch podskakiwal.
Teraz mam łożysko z przodu więc pewnie dlatego te ruchy pozniej czułam.
Teraz ma być dziewczynka Zosia [emoji8]
Ja cukier na czczo pomimo insuliny mam wysoki około 100.
Po posiłku powinno się mierzyć po godzinie nie powiniem przekraczac 120. U mnie bardzo zadko przekroczy.
A Ty z jaka waga zaczynałas ciążę?
Ja teraz nie ukrywałam ciąży tzn nie chwalilam się ale jak się mnie ktoś zapytał to odpowiadalam ze tak jestem dużo znajomych wiedziało ze sie staramy.

Hej ja zaczełam z waga 104.5 teraz 2 kg na plusie. Ja to czekam na takie ruchy na 100% bo niby coś czuje ale nie wiem czy to to.

W którym tyg poznałaś płeć córeczki?

I jeszcze jedno pytanie te pierwsze ruchy to gdzie czułyście w podrzuszu przy pępku czy nie wiem przy żebrach?

Pozdrawiam ☺

No ja z większa zaczynałam ale ja sie tam nie przejmuje wszystko jest ok i będzie.
Ja płeć poznałam około 16 tyg to były takie podejrzenia potem jeszcze 3 razy potwierdzał. Jutro mam wizytę i mam nadzieje ze nic się nie zmieniło. Później wstawię zdjęcie dzidzi jakie dostałam gdzie nie widać nic między nogami.
Ja pierwsze ruchy czułam tak koło pępka.

reklama
Do góry