reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

U mnie ta ciaza dobrze jak na razie w 6 tyg mialam plamienie wiec ogromna panika po tym co bylo rok temu ale okazalo sie na ip ze to jakis milimetrowy krwiak zanim mialam wizyte sie wchlonol i nie bylo po nim sladu. Ja jedynie borykam sie z wysokim cisnieniem jestem na dopehycie a Ty dostalas jakies leki na cisnienie? Pluci dzidziusia jeszcze nie znam przy otylosci badania usg sa utrudnione bylam na badaniu w 16 tyg i nie bylo widac teraz wizyte mam jutro mam nadzieje ze sie dowiem ale przeczucie mi mowi ze to chlopiec ale mi to obojetne jak juz bede miala jednego aniolka w domu bede wybrzydzac co do pluci ☺

U mnie cukier dobry nadczo od 75 do 89 wiec super ale ja w domu sama mierze mozesz kupic glukometr w aptece w sumie to kupujesz paski a glukometr daja gratis bo dobrze sobie zbadac np rano pozniej po jedzeniu.

A Ty kiedy bylas na wizycie i co dobrego bylo juz widac?

reklama
A co do strachu to Ci powiem ze nie mija on przynajmniej u mnie najpierw czekalam 8 tyg jak na szpilkach pozniej 12 tyg bo niby najwieksze zagrozenie mija pozniej 16 tak w terminach miesiaczki gdyby byla bo wtedy niby najwieksze jest ryzyko teraz czekalam 20 tyg zeby polowa minela dokladnie w nowy rok minie polowa a teraz wysluchuje jakis ruchow i tez w stresie czy to ruchy czy mi sie wydaje wiec mysle ze ten strach do porodu zostanie w drugiej polowie znow czlowiek sie boi ze juz tak blisko zeby bylo wszystko ok zeby szyjka macicy sie nie otworzyla nie skracala i tak wszystko wkolko .

Temu dobrze ze sa takie fora wtedy na pewno lzej to przejsc ☺

@asia333podlasie ja na cisnienie jeszcze nic nie dostalam, dopiero jestem w trakcie obserwacji. Dzisiaj bylam u gina z powodu zapalenia pecherza, ktore nawiedza mnie juz od x lat i którego nigdy nie moglam sie pozbyc. Przepisal mi antybiotyk i mam sie leczyc. Ale co wazniejsze to dzis pierwszy raz uslyszalam serduszko [emoji173] ale emocje. Wedlug usg jestem w 6t1d.

ckaiskjor0y12g1h.png

Super ☺ ja wczoraj bylam u lekarza i nadal nie wiem czy chlopczyk czy dziewczynka tak nozki scisnelo ze nic nie bylo widac maz mowi ze facet by tak nozek nie scisna haha ☺

Ale kurcze od cisnienia bialko w moczu mi sie pojawilo i dzis robilam dodatkowe badania to d-dimery podwyzszone mam i mam powtorzyc za 2 tyg mam nadzieje ze bedzie wszystko oki.

A Twoje cisnienie jakie jest? Pozdrawiam

Hej. Czytam forum od początku. Doszłam prawie do 700 strony i postanowiłam napisać ;) również jestem xxl-ka I staram się o dzidzie. Czy mogę dołączyć?

Ja niestety waga baaardzo ciężka. 165cm I 102 kg. Od trzech cykli przyjmuje clostilbegyt I duphaston. Staranka rozpoczęte w grudniu. Owulka prawdopodobnie była 26 więc czekam na testowanie.

Mam nadzieję.... wiem,że będzie mi ciężko ale bardzo chce mieć drugie dziecko. Synek w marcu skończy 4 lata.... nim zaszlam wazac 92 kg. Do porodu 120. ... porażka.... żałuję, że się tak zapuscilam w tej ciąży. Tym razem chce być ostrozniejsza choć wiem, że będzie ciężko bo ogólnie waga mi skacze jak szalona. Jestem trochę rozregulowana hormonalnie :/ zbyt wysokie androgeny

reklama
Ja mam około 8 kg na plusie zależy. Ale u mnie pomimo diety cukrzucowej waga rośnie. Już mi lekarz nie wierzy że nie jem słodkiego i wygodę przestrzegam diety. Ja się nie przejmuję. U mnie już 31 tyg termin na początek marca . Tobie życzę szybkiego zaciazenia.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry