reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

A cukrzyce miałaś już przed ciążą? Jeśli mogę spytać te dwie poprzedne ciąże to poroniłaś w których tyg?

I jak było z wagą z synkiem w ciąży?

reklama
Widzisz trzeba wierzyć [emoji5] i ja wierze że u mnie też tym razem zakończy się wszystko szczęśliwie. Mam jeszcze pytanie jak zaczeły Ci się skurcze z córeczką czy wcześniej plamiłaś ?

Ja też dziś zaczynam 17 tydz i czekam połowy [emoji5]
Nie miałam żadnych plamien ani nic. Nic nie wskazywało na to, że szyjka puszcza. Bo gdyby cokolwiek się pojawiło od razu byśmy reagowali. A tu niestety... ok 16 zaczął mnie pobolewac brzuch więc wzięłam nospe i leżałam. No i od ramtej pory miałam lekkie uplawy. No ale one się nasilały więc pojechalam na IP

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kamkaz 3q lat to przecież jeszcze nie dużo na pewno będziesz miała jeszcze dzidzia.
Ja obecnie jestem w 28 tyg ciąży mam 2 poronienia na koncie i ponad 2 letniego synka. Teraz ma być córka.
Pomomi sorry cukrzycowej mam juz 6 kg na pli się teraz 122 kg ważne mam nadzieje ze więcej niż 4 kg do końca nie przytuje. Pozdrawiam Was.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Zobaczymy jak się nam życie ułoży. Mam nadzieję że jeszcze będzie mi dane zostać mamą :-)

Liczę na to [emoji5] wierzę że teraz szczęśliwie donoszę ciążę do końca [emoji5] a jak Twoja dzidzia się ma ?
Ahhh moja dzidzia 23 grudnia skończy rok :-) to już kawał chłopa z niego heh...
Niestety zęby nas męczą, bo.dopiero 23 listopada wyszedł mu pierwszy ząbek. Teraz mamy już 4 bo wczoraj przebił się kolejny a dziś lub jutro spodziewamy się kolejnego. Tak mu wychodza parami, bo pierwsza wyszła górna jedynka z prawej strony a nastepnego dnia z lewej. Jakoś w zeszłym tyg przebila się dolna lewa dwójka ale prawej narazie nie widać. Wczoraj na wierzchu juz mial lewą górną dwójkę, a dziś lub jutro pewnie wyjdzie dwójka po prawej stronie bo wszystko na to wskazuje. A zęby ogólnie baardzo ciężko przechodzi jest strasznie marudny, swedzi go i boli, non stop płacze bo włoży coś do buzi i się urazi w bolące miejsce, denerwuje się przy tym bardzo, non stop się budzi więc łatwo nie jest.

Fajnie że tylko takie problemy ☺ no przez ząbkowanie wszyscy muszą przejść. Ale za to święta będa wesołe ciekawe jak na choinke zaraguje ☺

reklama
U mnie ok leci 27l8 tyg . W poniedziałek mam ginekologa to sie dowiem ile moje maleństwo waży.
Kamkaz żeby najgorsze choć i u nas dosyć ładnie szły ale łącze sie w bólu dacie radę.
Ja byłam u diabetolog a mam zwiększoną insulinę bo cukier nadal na czczo zł za wysoki a tak po za tym wszystko w porządku . Byłam też u endokrynologia i też wyniki dobre teraz tylko święta i Nowy rok oby jakoś zleciał.
17 tyg to już ładnie leci szybko.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry