reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Tak ... myślałam że sama napisze ... nie chciałam za nią nieść radosnej nowiny :-D napisała nam rano
Wieczorem zrobili cc i Michałek juz na świecie ale Lucynka widziała go tylko chwilę bo on na noworodkach a ona jeszcze na pooperacyjnej była. Nic więcej nie wiemy.

reklama
Dzień dobry 
Ja już na nogach. Zaraz szykuję się i jadę do laboratorium na cotygodniowy progesteron.
Za tydzień wizyta. Już się nie mogę doczekać. Tak bardzo chce usłyszeć że wszystko jest ok.
Muszę się Wam pochwalić. Wczoraj popołudniu otrzymaliśmy zamówioną przesyłkę tj.detektor tętna płodu. To bijące we mnie serduszko to nic innego jak najlepsze lekarstwo na moje serce. Nawet sobie nie wyobrażacie jak mnie to troszkę uspokoiło.
Nawet sobie dzisiaj troszkę posłuchałam ale dzidzia śpi jeszcze więc nie chce jej obudzićnie

Hej dziewczynki mam sprawę, otóż jestem świeżo po poronieniu robię teraz kupę badań, leczę się u endokrynologa na niedoczynność tarczycy, skierował mnie na test obciążenie glukozą - 75 g wczoraj odebrałam wynik:
glukoza na czczo - 4,92 mmol/l (3,9 - 5,5)
po 1 godzinie - 11,14 mmol/l ( <11,1)
po 2 godzinach - 4,50 mmol/l

insulina przed obciążeniem - 9,9 uIU/ml (2,6 - 24,9)
insulina po 1 godzinie - 43,0 uIU/ml (brak normy)
insulina po 2 godzinach - 26,5 uIU/ml (brak normy)

pomożecie mi to zinterpretować? Kolejną wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, a z nerwów chyba nie wytrzymam ...
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif

Moge pomoc jesli chodzi o insuline -sama jestem dosc swiezo po badanach. Wynik masz dobry tzn przed obciazeniem najlepiej jest jak wynik jest jednocyfrowy tzn do 10 a po godzinie i po dwoch dwucyfrowy tzn do 99. Glukoze mialam inne normy tzn w innyjh jednostkach ale nie wygladaja u Ciebie zle te wyniki

Witaj sikulinda. .. chyba widziałam cie na watku starania po straconej ciąży ;)
Niestety jakieś dziwne te jednostki ... nie jestem w stanie pomoc ... a co wujek Google mówi?
Jedno jest pewne ... niedoczynność jest przyczyną wielu poronien i braku płodności ... :-/ jak tą sprawę uregulujesz to masz dużą szansę na piękną donoszoną ciążę :)

ja miałam lekką niedoczynność, gdyby nie ciąża to mieściła się w normie dla kobiet niebędących w ciąży, ale zaczęłam od razu leczenie i teraz jest wszystko w normie :) martwię się teraz tym cukrem, na google też nic konkretnego nie znalazłam :-p ogólnie biorę się za siebie bo w ciągu ostatniego roku zgrubłam 40 kg! nie zmieniając drastycznie diety ... nie wiem co jest grane

reklama
Zaczęłam się martwić bo dziś przez pół dnia szukaliśmy tętna ale niestety. Wczoraj takładnie nam się udało a dziś cisza. Boję się że stało się coś złego

Do góry