reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
hej Redusia :D startowałam podobnie jak Ty, tyle że biust mniejszy :))))

Byłam dziś na KTG i nic - nawet krztyny skurczu. Nie mam już cierpliwości. D zaczął urlop i tylko dni mu bezsensownie przelecą - wolałabym, żeby już Boro był z nami.

Witam nowa mame :)

Robus mial obwod glowki 35cm po urodzeniu, 2 tyg pozniej 36.3cm. Czapeczki uzywam tylko na spacer. Widze, ze lepiej miec mniejsza, ktora sie lekko naciaga niz za duza, bo jak glowka kreci, to zaraz mu sie na oczka zsuwa i zaczyta sie denerwowac. Wczoeaj bylismy u pielegniarki, nie tylko wyrownal wage, ale jeszcze przebral. Wazyl 3545g czyli 125g wiecej od wagi urodzeniowej i o 395g od najnizszej. Mamusine mleczko sluzy :)

No tak, ale Robercik był przenoszony:) Zmierzyłam czapeczki: 2x18 cm, co daje 36 cm. Zuzia już jest o 1,5 tygodnia większa niż powinna, jak jeszcze będzie przenoszona to czapeczki będą leżały jak ulał:)

Ja sama nie kupiłabym w ogóle czapeczki, ale podobno musi być do szpitala. Zastanawia mnie też czy kaftaniki w szpitalu są konieczne??

Zamiast typowego kaftanika chciałabym takie coś: KOSZULKA NIEMOWLĘCA WIĄZANA r.62 SUPER WZORY (2382609142) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
to niby też kaftanik, ale może być jako bluzeczka, bo taka kolorowa:)

Już nie mówiąc o tym, że ja chciałabym body z długim rękawem + śpioszek, więc kaftaniki mi nie potrzebne...

Ja kaftaników wogole nie mam bo moim zdaniem niepraktyczne body+ pajacyk taki zestawy mam do szpitala,i czapeczki oczywiscie do wyjscia i dwa takie czepki jak Kłaczek pisze:-p ....

hej pipki :)
ja mam kaftaników duuuużzooooo i biorę je do szpitala , bo tam dzieciaczki z pampkami na wierzchu. :)

Wczoraj byłam na wizycie, przytyłam w 2 tyg tylko 300gr!!! :)
A co najważniejsze szyja skrócona i 2cm rozwarcia czyli powoli się szykujemy :)

reklama
Witam i ja :)
Miałam dziś echo serduszka naszego Kajtka, wszystko jest w porządku, dzieciaczek waży już 1300 g, jego waga wskazuje na 28+6 tydzień ciąży:-D Także spora dziecina rośnie.

Przymierzam się do zrobienia listy potrzebnych rzeczy dla dzidzi i dla mnie, obiecałam sobie, że do konca czerwca chcę mieć wszystko nabyte, żeby spokojnie sobie spędzić 2 miesiące wakacji na wsi. Więc szykują się duże zakupy:-)

Redusia i Kłaczek, witamy w naszym gronie. Serdecznie Wam gratuluję zafasolkowania!!!:tak:

Do góry