reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

No a mi właśnie polecili żeby karmić przez sen i gdy mały zaczyna się ruszać to mu daje flache by nie obudził męża. Musze spróbować w weekend przeczekać jego stekanie w nocy to może się uda przestawić go na tryb nocny.
Najgorsze ze nie chce by męża budził,a sypialnie mamy wspólna. Mąż wstaje o 4:30 wiec mały nie może go budzić o 3.
Cóż,zobaczymy.
Madalena a jaka porcję twój synek wypija mm przed snem?

reklama
aisha do ciebie podobny synek ;) fajne zdjecie, bujna burza loków ;)
Ja tez mam ten problem, moja mała więcej nie śpi jak śpi, ciężko ją uspać, tylko tak u mnie jest inna sprawa bo zawsze wieczorem ma kolkę, więc ja nie mam siły jej nosić, bujać 4 godziny na ręku, to wożę ja w wozku po pokoju, wlaczam suszarke i usypia po jakims czasie, i spi w wozku codziennie :( kolki zaczely sie juz w drugim tyg zycia! i też się budzi na jedzenie w dzien rowno co 3 godziny, w nocy co 3/4 godziny :/ i moj maz tez wstaje o 4.30 do pracy ;) ale jemu nie przeszkadza jak się mala drze, zanim zrobie mleko ;)
agnella i jak podroz do szpitala? a mąż zdał egzaminy?

czekam na krople od madaleny ;) o juz się zaczyna wycie :( oszaleje :(:(:(:( idę....

Olucha Bardzo ci współczuję tych kolek. Marta naprawdę ciężko je przechodzi. Mam nadzieje ze gdy skończy trzy miesiące to jej przejdzie.
U mnie jak jest kolka to wystarczy ok 15-20 min masażu brzuszka lub dociskanie nóżek do brzuszka. Młody beka lub pierdzi i jest spokój.
A próbowałas kłaść Martę na przedramieniu na brzuchu? Tzn ona leży na twoim przedramieniu, rączki i nóżki jej zwisaja a ty nadgarstkiem masujesz jej brzuch. Położna nam to pokazała i jest bardzo skuteczne.
Mój mąż mówi ze mu też nie przeszkadza gdy młody go obudzi ale wole by był wyspany bo przed nim 50km autostrada do pracy.
Madalena u nas skok się chyba właśnie skończył. Młody pogodny dziś,śmiał się ciągle i w ogóle sam się bawił. Nowa umiejętność to chwytanie za palce,łapanie zabawek itp. Jeszcze ma trochę nieskoordynowane ruchy ale grzechotke próbował dziś sam sobie do buzi włożyć :) ostatnio wszystko lize :)
Agnella jak po wizycie?

Karina tak mam termin ale tu Polska wiec wiesz moze sie okazac ze mnie nie przyjma. Mam dzwonic rano czy jest miejsce i o ktorej mam przyjechac no nic ide sie pakowac.

Olucha no ja tez trzymam kciuki zeby Martusi te dolegliwosci minely bo obie sie meczycie.

A u mnie dzis byla polozna ze szkoly rodzenia i bylo bardzo fajnie chociaz ja w lozku. A byla bo jewtem zapisana do SR a ze nie moge chodzic to przyslali polozna :-)

Milego wieczoru i dobrej nocy zycze. Odezwe sie jak bedzie w szpitalu dostep do internetu.

Ale fajnie Lucalew, mialas prywatna lekcje szkoly rodzenia :-)

U mnie poszlo OK, lekarz powiedzial ze rzeczywiscie mam duze obrzeki I wieksze niz u wiekszosci osob ale jako ze cisnienie jest OK I nie ma bialek w moczu - co byloby juz powazne- nic nie moze zrobic, lekow na to nie ma, I nie zejda mi te obrzeki nawet kilka tyg. po porodzie:-( kazal odpoczywac z nogami uniesionymi I tyle:-( czasami czuje jakby skora w stawie skokowym miala peknac, tak sie napina od tych obrzekow jak schodze po schodach na przyklad.
Olucha, co do meza to niestety dopiero za pare tygodni sie dowie :-(

Agnella ja tam nigdy nie ćwiczyłam m kegla jeśli chodzi o poród to chyba te ćwiczenia mają pomóc w parciu dziecka? Ja bez ćwiczeń wyparlam ekspresowo wszystkie trzy córeczki. Jak tam podróż?
Lucalew i jak tam?

reklama
My tez dzis bylismy na spacerku dluuuugo bo przepiekna pogoda dzis :-)
Moj synek jeszcze nie umie lapac ale rączke tez sobie dzis zjadal no i przepieknie sie usmiecha :-)
dzis jakos wyjatkowo duzo je ale widocznir tyle mu potrzeba.
Aisha przed snem zjada tyle co w ciagu dnia ok 120. Jesli lekarz kazal Ci karmi przez sen to tak rob - u Ciebie inna sytuacja niz u mnie byla.

Do góry