reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

O nie nie aisha ja juz pasuję :) trzy ciąże to jak dla mnie na tą chwilę wystarczająco ... ale Krainie pisałam ze nie ma się czego bać przy kolejnym ;-) :-D

reklama
To dobrze ze nie jest zazdrosna,bo niektóre dzieci to ciężko przeżywają rodzeństwo.
Kurcze jak nauczyć dziecko przesypiac noce?
U nas ok 19:30 jest kąpiel,o 20 karmienie i przed 21 młody juz śpi,a my też się wkrótce kładziemy. OK 24 przez sen daje małemu jeść(trwa to ok 10min) i śpi do 3. No i o tej trzeciej jest problem,bo nie chce spać, na ręku przysypia a w łóżeczku od razu się budzi i marudzi i budzi męża. A gdy daje go do bujaczka to od razu zasypia a ja się męczę kątem na kanapie :(
Jakieś pomysły?
Olucha i Madalena jak to u was wygląda?
Karina i Rurka a jak to było lub jest juz u was ?

Lucalew no musza Cie przyjąć - masz termin przecież ? Czy nie ??..

Emily jeszcze tak nie rejestruje ze mały jest, moze jak podrośnie on to wtedy - jak ja dotknie czy sie odezwie ... Zobaczymy :)

Rurka haha ja juz zakończyłam produkcje potomstwa [emoji16][emoji16][emoji16]

Aisha na humanie lecimy :) to samo co z Emily mialam ... W szpitalu na Hippie ...

Co do spania to rożnie bywa .. Co 3/4 h wstaje ... I nie ma zlituj sie hehe

Aisha właśnie dlatego ze mały to śpi dłużej :) tak samo u mnie było i z Zuzią i z Lili piękne czasy mijają ;) dzisiaj Lili nie śpi juz od 5:30 właśnie zasnęła mam nadzieje ze na dłużej niż 10 min ;) a z dziećmi jest tak ze ten sen ciągle się zmienia. My Zuzię tez nauczyliśmy zasypianie po kąpieli od 20 mieliśmy już czas dla siebie ale budziła się różnie miała okres ze wstawala o 7 a pozniej przez 3 miesiące wstawala o 4 ... I trzeba było przetrwać. Można ewentualnie przestawić dziecko na zasypianie późne to może dłużej będzie spało ale pewności tez nie ma :)

Czesc dziewczyny, u mnie jakos leci, kompletuje torbe, jutro jedziemy z mezem jeszcze dokupic tych body I pajacykow. Bol krzyza prawie przeszedl.
Maz pojechal dziś raniutko do belfastu na dwa egzaminy, jest poza zasiegiem telefonicznym, a ja zaraz wychodze do szpitalu, czeka mnie dluga podroz autobusem :-(
Ostatnio zauwazylam znow więcej mdlosci. Mam tez strasznie zatkany nos, zwlasza rano, I duzo jakiegos sluzu, nie wiem, ohydne uczucie bo nie moge go zupelnie sie go pozbyc, wszystko 'siedzi' w gardle I niedobrze od tego, brrrr.
Od jakichs 3 tyg.nie jestem tez juz w stanie cwiczyc miesni kegla, zaciskanie ich jest duzo ciezsze niz wczesniej, a I wczesniej jakos nie byłam w stanie cwiczyc zaciskanie kilkanascie razy dziennie na kilkanascie sekund...nie wiem,moze jakas inna jestem, ale jak wam to szlo? Czy jest to bardzo potzrebne podczas porodu? Położna mi powiedziala ze wazniejsze jest cwiczenie ich po porodzie, ale wszystkie ksiazki mowia co innego :-(

Aisha jaki Twoj maluch jest doCiebie podobnyyyy. Super :-D
Moj synek to caly tata - czlowiek nosi pod.sercem, meczy sie, rodzi a on do tatusia podobny hehhe. Jesli chodzi o spanie to chyba niewiele pomoge bo moj sam zaczal dlugo spac. Jedyne co ja zrobilam to czekalam az sam sie obudzi na jedzenie. Lekarz mi powiedzial zeby nie karmic przez sen bo widocznie potrzebuje przerwy w trawieniu. No i tak robie wczoraj np zjadl o 21, poszedl spac ok 22.30 a obudzil sie na jedzenie o 6.10. Moze to jest sposob?
Agnella ja miesni kegla nie cwiczylam i mysle ze nie ma co sie zadreczac. Miliardy kobiet urodzilo bez cwiczen - kto to 100 lat temu slyszal o miesniach kegla heheh
Moj synek skonczyk dzis 10 tygodni! No i szykujemy sie do kolejnego skoku ;-) od wczoraj zrobil sie bardzo marudny i ciagle chce byc na rekach a jeszcze przedwczoraj nie cierpial byc na rekach a ja narzekalam ze go potulic moge tylko w trakcie i po jedzeniu. Moj synek w ogole bardzo samodzielny jest - chce byc ciagle w bujaku i obserwowac wszystko, gada caly czas i sam zasypia w.lozeczku. Z lezeniem na brzuchu juz tez nie mam problemu bo odkad sie nauczyl podpierac na lokciach to nawet sie nie denerwuje leżąc.

reklama
Super madalena! !! :)

A mi się właśnie przypomniało ze jak Zuzia skończyła Dwa miesiące to zaczęła tak samo calutkie nocki przesypiac bez jedzenia :)

Do góry