reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

No więc tak jesteśmy w szpitalu małą kuli mi z pół godziny żeby krew pobrać :( jak będzie trzeba jednak podać antybiotyk to w główkę się wkuja :( biedna się zryczala jak nigdy dotąd.

Ale!!! Jest światełko w tunelu ... I to zapamiętajcie

NIGDY NIE ŁAPCIE SIUSIOW W WORECZKI TYLKO OD RAZU DO POJEMNICZKOW! ! ! ! !

Bo woreczki zafalszowuja wyniki! !
Tak nam dr powiedział ... czekamy wiec na wyniki z moczu i być może nie ma infekcji i do domu na żądanie (bo szpital żeby kasę dostał to 3 dni musi nas trzymać ) ... trzymajcie kciuki oby to była tylko pomyłka przez ten nieszczęsny woreczek!!!! Bo jak nie to pokiblujemy tu trochę ... ps ja śpię na fotelu :-/

reklama
Ja mojego przybieram dwa razy dziennie. Wieczorem po kąpieli i rano po nocy,gdyż na ogół mu się uleje albo wypluje lekarstwo albo się spoci. No i ze dwa razy zdarzyło się ze pampers przeciekl. Piórem jego rzeczy raz w tyg,razem z pieluchami tetrowumi, kocykiem itp.

Ja tez piore raz w tyg tak samo jak aisha.
Ja wolę body bez rękawa plus pajacyki ale zestaw body z rękawem plus śpioch tez jest ok. Z tego co piszesz to masz ogrom bodziakow ale śpiochów przy mało do nich potraktuj to jak komplet. A do szpitala weź ze 4 komplety w rozm najmniejszym 56 ... chyba ze dużego malucha się spodziewasz :) Czapeczki jeszcze ze 2/3 , niedrapki lub skarpetki bawełniane na rączki żeby się maleństwo nie podrapalo, skarpetki tez się przydadzą no kocyk wiadomo . U nas na dobę jeden czasem dwa komplety zchodzi. Przebierać małą wieczorem po kąpieli i jak się opluje mlekiem czy cuś no to drugi raz ...

Są wyniki! !! Mocz ok morfologia ok ! Czekamy na biochemię jeszcze :-)

PIER......ONE WORECZKI ... fisię mi tylko pokuli i taka piękna sobota w szpitalu! Zamiast na działce przy grillu ...

tak Was czytam i zazdroszczeze ma cie wasze maleństwa juz przy sobie:) mi zostało ok1,5 mca bo mam trzy terminy niestety :( dziecko ma byc duze bo ponad 4 kg i zaczynam sie bac porodu:( czy któraś z was urodziła takie dziecko naturalnie i nie było komplikacji? Zastanawiam sie nad cesarka... Póki co 10 kg wiecej wiec tragedii nie ma... A jak seks po porodzie? Wrocilyscie juz do współżycia? Odczuwacie jakaś różnice ? Rożnie o tym mowia i piszą ze moze byc gorzej...

Ja tam po porodach normalnie wracałam do aktywności i wg mnie wręcz było lepiej. Teraz jeszcze jestem przed wizytą u gin. Jutro 5 tyg mija a w 6 tyg po porodzie mam się zgłosić.

A w którym tyg jesteś i dlaczego myślisz ze duże dzieco będzie? Z pomiarów?
Często ma znaczenie jacy rodzice się urodzili. Jeśli wy nie byliście dużymi noworodkami to i dzidziol nie powinien być duży.

Jeraha skoro jeszcze półtora mca to nie nastawiaj się na rozmiar,dziecko akurat w ostatnich tygodniach najwięcej rośnie. Niektórzy lekarze przy dziecku powyżej 4-4,5kg decydują od razu o cc,jeżeli matka jest drobna i ma wąska miednice.
To się nazywa niewspółmiernosc plodowo-miednicowa.
Jak ja rodziłam to babka obok urodziła sn syna 4900,a druga 4400. Obie naturalnie :)

Ja miałam cc wiec do seksu wróciłam wcześnie, po 3 tyg. Jest ok :) pomimo obwislego brzucha mąż mnie jeszcze pragnie :) choć teraz młody daje nam tak popalić ze oboje psdamy zmęczeni o 21 :)

rurka tyle stresu kurde :/ ale oby sie obeszlo bez antybiotyku!
jeraha ja myślałam że bede mialam duze dziecko bo sama wazylam 5kg, a jednak moja mala wazyla 3430 wiec akurat na porod naturalny, ale powiem ci szczerze ze ja sie balam i boje jezeli mialabym kolejne dziecko porodu naturalnego jesli dziecko duze by bylo, a zwykle tak jest ze kolejne dzieci sa wieksze... no i ja mialam pękniecie 3 stopnia, i jestem 2ms po porodzie i lekarz jeszcze nie pozwolil wspolzyc, i mam isc do niego za tydzien lub dwa na kolejna kontrolna wizytę, jak się te krocze goi, i kiedy w koncu bede mogla wspolzyc... moj maz sie juz niecierpliwi strasznie ;) a ja to nie mam sily po ataku kolki na nic, tylko na sen, wiec az tak mi sexu nie brakuje ;)
aisha ja tez nad tym bobotikiem myslę, napisz koniecznie jak po nim jest. jeszcze jakis delicol wyczytalam na nietolerancje laktozy, mam juz metlik w glowie, zamowilam u madaleny sab simplex, ale powiem Ci ze nawet on nie wyeliminowal kolek, nieco zlagodzil.
Jak jest kolka to tak: daje czopek viburcol, bujam ja w wozku, daje smoczek, puszczam szumisia, lub suszarke, wkoncu usypia, za 10 min budzi sie z wrzaskiem, znowu procedura od nowa, usypia, budzi sie i tak 4 godziny wojujemy dopoki nie zlapie mocnego snu na pare godzin. to jest męczarnia straszna.
mam problem bo mam od kilku dni spuchniete kostki u stop, nie wiem dlaczego? mam w domu diosminex moze to wezmę? nie wiem nigdy nie mialam takich problemow :(

reklama
U mnie po bobotic dzisiaj kolka trwała 5 min,godz.zabawny i znowu 15 min.krzyku, pomogło zaginięcie w kocyk i przytulanie. Wiec ok,podobnie jak po sab simplex.
Olucha żadnego sexu! Twój mąż jest dla ciebie okropny wiec mu nie ulegaj! Niech pocierpi! Hehe
U mnie więcej dzieci nie będzie, musze nad jakaś spirala albo czymś pomyśleć. Na razie mam pigułki ale średnio mi po nich.
Ale fakt faktem kolejne dziecko zwykle jest większe

Na opuchlizne nie pomogę.

Do góry