reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

Witaj DobraDziewczyna Skoro jesteś już w 33 tygodniu to nie za dużo czasu Ci pozostało. Konkretnie w czym miałybyśmy Ci pomóc, bo chyba nie sprecyzowałaś :)

reklama
Konkretnie chciałabym wiedzieć jak mam załatwić pomoc po porodzie położnej środowiskowej i czy za jej pomoc będę coś płacić? Słyszałam że w szpitalu na Limanowskiego są dwie takie położne, jedna z nich jest ponoć fajniejsza od drugiej

DobraDziewczyna z miłą chęcią ale ja pomóc Ci nie mogę. Nie byłam w takiej sytuacji, abym po porodzie musiała być pod opieką położnej środowiskowej. Ale mogę co nieco się dowiedzieć, bo moja bratowa we wrześniu urodziła córcie więc będzie w temacie. Z tego co kojarzę, to opieka położnej jest bezpłatna, jeśli jesteś ubezpieczona.

Kamkaz tak, jestem ubezpieczona, jak byś mogła się spróbować dowiedzieć czegoś na temat to bym była wdzięczna, a może jesteś w stanie mi powiedzieć jak to jest z wybraniem położnej do porodu?

Nie wiem czy można wybrać sobie położną do porodu, jednak napewno można wybrać położną która będzie się opiekowała Tobą i dzieckiem już po porodzie. Jak tylko uda mi się czegoś dowiedzieć to dam znać

Dobrze, bardzo dziękuję, gdzieś w internecie przeczytałam że aby wybrać taką położna to musze zgłosić to do lekarza rodzinnego, którego jeszcze na chwilę obecną nie posiadam w Ostrowie

Kamkaz dziękuję za wszystko :*
właśnie zaczęły mi się dni płodne, więc działamy ;-)
18 marca idę prywatnie do Pani doktor. Bardzo cieszę się z tej wizyty i z tego, że jest ktoś taki jak Ty... Osoba która podpowie, doradzi :-) nie znamy się osobiści, a już bardzo Cię polubiłam. Wierzę że i Tobie wszytko się ułoży. Życzę Ci tego z całego serca

Madzik86 cieszę się że choć troszkę mogłam pomóc. Jeśli tylko potrafię to chętnie pomogę. Fajnie, że udało Ci się załatwić wizytę. Sama się przekonasz co i jak. Gdybyś jednak z jakiś względów zadowolona z wizyty nie była to zawsze lekarza możesz zmienić. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę owocnych starań. Koniecznie daj znać jak po wizycie

Ostatnia edycja:
DobraDziewczyna Położną środowiskową wybierasz sobie sama i przy wypisie ze szpitala podajesz jej dane. Oczywiście ze wcześniejszym ustaleniem z wybrana położną :) odwiedza Ciebie i dziecko, aż do zagojenia pępka (chyba, bo już nie pamiętam jak długo).

A jak to jest z położną do porodu to się nie orientuję :)

reklama
Aaanowi, czyli nie musze załatwić lekarza rodzinnego żeby tam wypisać ta deklaracje? Super, bardzo by mi to życie ułatwiło ☺ wychodzi na to ze musze zadzwonić do położnej która wybrałam, załatwić lekarza ginekologa i chodzić do niego na wizyty i czekać aż mojemu Małemu wiercipiecie zechce się wyjść na świat? ☺

Do góry