reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

BOJKA-to ja z miłą chęcią pójdę za Ciebie na tą wizytę:)))mały ma straszne problemy za spaniem od samych narodzin...i nikt nie wie dlaczego...może ona jakoś pomoże....a jakie Ty masz w ogóle zdanie na jej temat??daj znać na którą godzinę masz wizytę ok??
z góry dziękuje....
Witaj RYBCIAY....no właśnie tak jak pisała Bojka napisz coś więcej o sobie i o ciąży...czekamy:)))

reklama
Musek - jestem z niej bardzo zadowolona. Musisz mieć skierowanie do neonatologa. Ja zadzwonię do przychodni w poniedziałek i się spytam jak najlepiej załatwić to żebyś Ty poszła za mnie. A przyjmuje ona od 14stej w środę i najlepiej jak byś była ok 13.30 i założyła kartotekę i wzięła numerek, bo jak przyjdziesz o 14stej to możesz być np 10 w kolejce, a badanie trochę trwa u niej więc po co tyle czekać. Nie wiedziałam, że masz z Małym takie przeboje, nie zazdroszczę.

Bojka-ja jutro idę do pediatry z małego wynikami....więc może by mi wypisała skierowanie do neonatologa...a mogłabyś mi w przybliżeniu napisać na czym polegają u niej te badania??i gdzie ona dokładnie przyjmuje??ojjj Bojka mam straszne i czasem na prawdę wysiadam:/rodzeństwa to On się chyba nie doczeka:)

W brzuszku podobno siedzi mała Alicja:) na początku ciąża była wielkim zaskoczeniem. w 12 tygodniu troszkę poleżałam w szpitalu z bólami brzucha ale później było już ok. w srode mam wizytę u ginekolog. nie miałam mdłości w pierwszym trymestrze, trzeci natomiast mnie tak przywitał :( pobolewaja mnie plecy i mam popuchnięte dłonie i stopy ale poza tym czujemy się bardzo dobrze:)

nie miałam mdłości w pierwszym trymestrze, trzeci natomiast mnie tak przywitał :( pobolewaja mnie plecy i mam popuchnięte dłonie i stopy ale poza tym czujemy się bardzo dobrze:)

O jejku, też nie miałam mdłości w pierwszym trymestrze...oby nie nadrobiło się to później.

Czy któraś z Was była na USG 3D? bo moja ginekolog mi to zaproponowała i się zastanawiamy czy iść.

aaanowi mi ginekolog tez to zaproponowała, dała namiary nawet na lekarza ale jak mam dojechać do kalisza zapłacić za badania to mi wyjdzie około 250-300zł i wolę to przeznaczyć na bobasa

hej.
Natalia ja byłam z małą prywatnie u ortopedy (Wcisłek) na brzozowej i mam dokładnie taką samą sytuacje szerokie pieluszkowanie i nie kłaść dziecka na boku.

aaanowi - ja byłam u Jakubka na 3D. Ja sobie chwalę wizytę. Badanie trwało ponad godzinę (no plus 2 godziny czekania) ale zbadał bardzo dokładnie wszystkie narządy dziecka. 1 wizyta niestety kosztuje 200 zł
A do kogo chodzisz do ginekologa?

Rybcia może to ta sama ginekolog? tez poleciła lekarza z kalisza, właśnie Jakubka. Tak szczerze to myślałam, że kosztuje więcej niż 200zł.

Chodzę do Gronowskiej.

Musek - i co idziesz do neonatologa? U nas badanie wyglądało w ten sposób, że sprawdzała jak się rozwijają, czy nie ma napięcia mięśniowego, Tomkowi zrobiła usg główki (Lenka miała je wcześniej), ważyła i mierzyła i przeprowadzała wywiad co i jak. Ogólnie badanie jak u pediatry tylko bardziej szczegółowe. W naszym przypadku tak to wyglądało bo w sumie dobrze się rozwijają i nie ma jakiś większych problemów. A co do rodzeństwa Twojego synka, to jak Iga była mała to też mówiłam że nie będę mieć większej dzieci i co ma dwoje. Pewne rzeczy z czasem się zacierają

Rybcia - co do Jakubka to jest chyba jedyny lekarz z usg 3d w naszym regionie dlatego wszyscy ginekolodzy go polecają. Jak masz możliwość jechać do jedź na to usg. Ja nie byłam ale oglądałam filmik z takiego badania i żałowałam że nie byłam.

reklama
Do góry