reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

venus27 praktycznie wjazd do Ostrowa jadąc od Antonina
Ola ja kupiłam taki ELEGANCKI biustonosz do karmienia 85 D (3195703690) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. normalnie mam miseczkę B, ale do rozwiązania i przez pierwsze 2 miesiące miałam rozmiar D, wydawał się zbyt duży ten biustonosz ale był idealny, kupiłam również koszulę i piżamę u tego samego sprzedawcy koszula nocna do karmienia M 38 (dostęp S,M, L, XL (3129156729) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. oraz ITALIAN FASHION bawełna piżama do karmienia L 40 (3172504954) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Mega jestem zadowolona z tych 3 produktów. Nic się z nimi nie dzieje,a były prane bardzo bardzo często. Miałam również inne staniki po siostrach, ale z całek kolekcji tylko 1 mnie nie drapał, dlatego warto zainwestować w coś lepszego, bo piersi są bardzo delikatne na początku. Lubie w tym biustonoszu to , że ma fiszbinę bardzo wygodną, nie uwiera. Pamiętaj by zmierzyć dobrze obwód pod biustem, w ostatnich tygodniach żebra są mocno rozszerzone więc dobrze, żeby stanik miał regulację, bo te żebra będą wracać na swoje miejsce.

reklama
szukam sposobów na to jak uchronić dziecko przed owadami i insektami. Zbliża się ciepełko i robale zaczną atakować. w oknie mam markizę, więc o dom jestem spokojna, ale chciałabym być spokojna, gdy mała śpi w wózku na dworze i gdy nie mam możliwości ciągle przy niej stać. Znacie jakieś urządzenia typu siatka na wózek? może jakieś maści dla dziecka?spraye?

hej kochane...musek jesteś dobra mamusia...wiosna zdazaja sie przeziebienia i inne sprawy wiec nie powinnas sie tym przejmowac...malutki szybko wyzdrowieje i bedzie dobrze:-) milego dnia

AjakAnia mam siatkę naciąganą na wózek na gumce i póki Synuś siedział we wózku to zdało egzamin przede wszystkim jak grillowaliśmy wieczorem a on spał we wózeczku, nic nigdy go nie pogryzło:)

venus27 czytasz mi w myślach zamówiłam dziś moskitierę z zameczkami. rozglądałam się po środkach typu maści i spraye ale są zwykle od raku lub 3 takżę będę polegała na moskitierze w oknie i wózku. jakoś przeżyjemy mam nadzieje. Miejmy nadzieje, ze w tym eoku nie bedzie takiej plagi jak byla rok temu na rynku w Ostrowie. masakra, na samą myśl mnie skręca

dziewczyny czy używałyście czegoś takiego : BEZPIECZNE WAŁECZKI DO SPANIA DLA NIEMOWLAT KOLORY (3134097087) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. to wałeczki do łóżeczka, żeby zabezpieczyć dziecko. Młoda ma w łżóeczku tzw ochraniacze, ale chodzi mi o to, że ja musze rolować kocyki i dodatkowo wkładać po bokach, bo ona wędruje mi w nocy i zwykle znajduję ją wciśniętą w łóżeczko tak, że główka leży na połowie długości łóżeczka, a ciałko leży na ukos.

Ania - nie używałam takiego wałeczka do spania więc Ci nie pomogę, ale jak dla mnie wygląda to sensownie, więc jeśli córeczka przemieszcza się po łóżeczko to czemu nie. a co do insektów to mam moskitierę, którą miałam od razu jak wózek kupowałam.

Musek - jesteś bardzo dobrą mamą i nie waż się więcej pisać podobnych głupot !!!!

Mam koleżankę która ma wózek z jedo i jest zadowolona.

My wczoraj byliśmy na szczepieniu i dzieciaczki zniosły to w miarę ok. Lenka tylko chyba się tak zestresowała że spała 9 godzin :szok:. Na szczęście obyło się bez gorączki i tym podobnych przeżyć.

Dziewczyny kiedy idziemy razem na spacer??

A kto pytał o Jedo? ja mam ten wózek, jestem mega zadowolona! a mam porównanie np do Mutzy. jak ktoś ma pytania to chętnie odpowiem. Kupując wózek nalezy sobei zadać pytanie do czego ma on służyc, mój ma służyć do spacerów po wyboistym terenie, bez szczególnych zakrętów itd. Mam Jedo Bartatina czy jakoś tak na paskach, mała usypia w nim w mig bo super buja.

Hej, dziś odkryłam, że gondola młodej jest regulowana ;) podniosłam jej leżanko i jest zadowolona ;)

Po drugie wczoraj Tusk obiecał roczne macierzyńskie również dla matek z pierwszego kwartału 2013! hurrra. Pozostaje mi poczekać na konkretne ustalenia i wyliczyć co bardziej mi się opłaca, zostanie z dzieckiem czy powrót do pracy.
Jako rasowa pracoholiczka nie wyobrażałam sobie tak długo to jest 24 tygodnie siedzieć w domu z dzieckiem,a teraz gdy młoda jest taka fajniutka nie wyobrażam sobie jej zostawić. Opiekunka już naszykowana, ja psychicznie też pogodziłam się z myślą, że wracam do pracy, no ale zobaczymy od tego co zaproponują. Matki z pierwszego kwartału wykorzystały przecież "100% płatny urlop" ( piszę w cudzysłowie bo tak faktycznie dostawałam około 500zł mniej, wyliczenia ZUS różnią się od wysokości faktycznego wynagrodzenia) dlatego zastanawiam się ile procent wynagrodzenia przypadłoby na drugie półrocze, z którego mamy prawo korzystać. Jeśli kwota będzie nie wiele niższa niż to co zostanie mi z wypłaty po zapłaceniu opiekunki i paliwa to rozważę pozostanie w domu. Boję się tylko, że gdy zostanę w domu to zajdzie u mnie proces powolnego obumierania procesów racjonalnego myślenia ;D chcąc nie chcąc siedząc z dzieckiem człowiek ogranicza się do tematów związanych z dzieckiem i jak przyjdzie mi znowu do podejmowania decyzji i negocjacji to może być ciężko po powrocie do pracy po roku. Ktoś jeszcze jest mamą "pierwszego kwartału" i zastanawia się co dalej?

reklama
hej mamunie:-) co do spacerku to ja nie szybciej niz 12 tyg hehe:tak: chyba, że malutki nie będzie chciał siedzieć tak długo w brzusiu:-) mamusię, od których miałam kupić ubranka, niestety nie da rady:-0 wyjeżdzam za granice i nie dam rady tego pobrać:-) tam urodzę swojego skraba...mój mąż pracuje za granica i stwierdzilismy ze maluszek musi miec oboje rodziców:-) miłego dzionka i całuski dla waszych maluszków

Do góry