reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

reklama
Gratulacje :)
Jestem już prawie na mecie z Antkiem i strasznie się boję porodu. Nie boję się bólu, bo to jest normalnie że będzie boleć. Ale dopiero teraz dotarło do mnie że jestem w 38 tygodniu i że tak naprawdę może się zacząć w każdym momencie. Boje się że akurat nikogo nie będzie w mieszkaniu. Boję się że coś może pojść nie tak, bo przecież teraz ciągle mówią w telewizji o "wpadkach" położników podczas porodu. Ale najbardziej nie wyobrażam sobie siebie na tym łóżku do porodu...

Dziękuję bardzo.
Ja też mam trochę do porodu i strasznie się boję - ale to chyba normalne.
Zaczęłam chodzić do szkoły rodzenia i myślę, że to był dobry pomysł. Panie położne, które prowadzą zajęcia są bardzo miłe i wszystko wyjaśniają, dzięki czemu jestem troszkę spokojniejsza.

Anka - gratuluje coreczki:-)

Ola - jak sie porod zacznie to nie bedzie czasu na banie sie, natura zadziala bedzie ok.

Dorka - a co sie stalo ze Emilka trafila z malym na oddzial?? U nas jak narazie wszystko ok. Spia, jedza co 3 godzinki albo nawet dluzsza przerwe sobie robia:-) spacerujemy sobie.

hej dziewczyny
fajnie ze u was wszystko dobrze, ja juz coraz bardziej zaczynam sie kulac a nie chodzic, poruszam sie jak pingwin:-)

moja koleżanka rodziła 6 tyg temu...rodziła prawie 3 dni, wogóle ciężki poród miała, bardzo nie przyjemna położna jej się trafiła, a malutki był owinięty 3 razy pępowiną...brrr jak mi to opowiedziała to aż mnie wzdrygło...a jeszcze ta położna skomentowała to tak: no mały samobójca...i malutki miał straszne rany od tego wkoło szyjki wiec masakra jakaś...

witam mamuśki!
Mam takie pytanie gdzie kupowałyście biustonosze do karmienia??
Zastanawiam się także gdzie kupić pościel do łóżeczka na allegro czy w którymś z ostrowskich sklepów. Na allegro jest bardzo duży wybór i ceny przystępne, ale nie jestem przekonana co do jakości?
I jeszcze jedno pytanie czy ma może któraś z mam wózek firmy adbor lub jedo?

Ostatnia edycja:
hejcia:-) zależy ola jaki chcesz czy taki zwykły mięciutki czy jakis lepszy... fajne mieli w seastar koło galerii, po 13 zł ale same rozmiary b i c... niestety na mnie za małe ale śliczne:-0

Hejka dziewczyny....anka-gratuluje córeczki;)imię już wybrane dla małej księżniczki??Dorka-u mnie znów zaczeła się masakra...mały od dwóch tygodni jest bardzo niespokojny...w nocy budzi się co dwie godziny...daje mu jeść to trochę wypije za chwilę zaczyna się centralnie rzucać...jak wezmę mu butelkę to wrzeszczy bo jest głodny i tak w kółko...w dzień też mi bardzo mało śpi..ewentualnie na spacerze pośpi jakieś dwie godzinki...teraz ogólnie ma katar więc ścigam mu fridą ale wrzask jest przy tym niemiłosierny;/z wczoraj na dziś w nocy obudził się o 22 i do 1 tak płakał że już mieliśmy jechać z nim na pogotowie bo nie wiedzieliśmy co się dzieje...ale daliśmy mu paracetamol w czopku no i w końcu usnął...już na prawdę opadam z sił:(dziś jedziemy do pediatry bo kurcze jakaś przyczyna tego wszystkiego musi być...Już tak było dobrze,w nocy budził się tylko raz,był bardzo spokojny no i wszystko się zmieniło z dnia na dzień...Martusia moja siostra rodziła dwa tyg temu ale w UK...poród trwał dwa dni...zafundowali jej wszystko kleszcze wakum a na koniec cesarkę...teraz się śmiejemy że maiła pełen pakiet All inclusive:)Na szczęście podali jej znieczulenie zewnątrzoponowe to aż tak mocno nie cierpiała...gorzej było już po samym poradzie jak puściło znieczulenie...Ola-dokładnie tak jak pisała bojka jak poród się zacznie nie będzie czasu na strach...ja też panicznie się bałam a gdy poród już nastąpił myślałam tylko o tym aby szybko poszło no i żeby Synuś urodził się zdrowy:)Będzie dobrze głowa do góry każda z nas to musi przejść;)3-majcie się w ciepełku pa:)

reklama
Ola ja ma z jedo i jak na razie jestem zadowolona...budka troszkę się marszczy ale tragedii nie ma:)Jeśli chodzi o pościel ja kupiłam na allegro(pościel nazywała się krówka matylda)wpisz sobie w allegro może wyszuka...ten koleś miała bardzo dużo rodzai tych pościeli więc jest w czym wybierać są na prawdę bardzo ładne no i gatunkowo też dobre:)więc polecam:))

Do góry