reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

Bojka dobrze, że dzieciaczki nie dają Ci tak bardzo popalić;) Mój Synek miał 3 miesiące kolki!! To był koszmar, dlatego zdecydowanie zostanie jedynakiem ;) Spacerek z 3 dzieci to wyzwanie ;0 uff ;)

Mam do sprzedania gryzaki i zabawki do powieszenia.
gryzaki.jpg13 szt-45 zł, wychodzi niecałe 3,5zł za szt.

mata.jpgmata edukacyjna+5 wiszących zabawek, 35zł

kołyska.jpgkołyska z wyposażeniem 250zł

spodenki reserved.jpgspodenki reserved roz. 68, 12zł

Mam jeszcze nowiutką butelkę TT ze smoczkiem 0+, dużo bielizny i ubranek w rozmiarze 56-74.

Załączniki

• gryzaki.jpg
    gryzaki.jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 52
  • mata.jpg
    mata.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 39
  • kołyska.jpg
    kołyska.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 37
  • spodenki reserved.jpg
    spodenki reserved.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
reklama
hej mamuski...ciesze się ze u was wszystko dobrze??musek juz mineły 3 miesiace??? ja pamietam jak pisałaś, że jedziesz na porodówke a to było prawie wczoraj...bojka wiem, kupuje używane i troszeczke aby nowych...venus jak wystawisz ubranka na allegro to wrzuc linka:-)

Martusia oki, ale jeszcze się za to nie wzięłam;) Z moim smykiem to graniczy z cudem heh. Napisz mi maila na priv to wyslę w wolnej chwili foty jeśli chcesz oczywiście;).

Dzisiaj raz świeci słońce a raz pada-masakra;/

Hej:)
Pięknie świeci dzisiaj słonko od rana. Jedziemy dzisiaj na imieninki do mojego 6 letniego chrześniaka:)
Życzę udanych spacerków!! Bojka Wasz pierwszy dziś!!
Buziole

Witam wszystkie mamusie.

Bardzo się cieszę, że natrafiłam na to forum. Jestem w 32 tygodniu ciąży i będę rodzić w Ostrowskim szpitalu.
Jest to moje pierwsze dziecko i strasznie się boję. Nie wiem co i jak :szok:.
Mam kilka pytań do dziewczyn które ostatnio urodziły. Może te pytania wydają się wam głupie albo dziwne ale nie mam się kogo zapytać.

Chciałabym wszystko wiedzieć jak to wszystko wygląda od samego początku. Jak wygląda poród, czy można mieć własną koszulę podczas porodu? Czy w Ostrowskim szpitalu stosuje się lewatywę, i golenie miejsc intymnych?
Jak wyglądają chwile zaraz po narodzinach dzidziusia? Co się dzieję z dzieckiem i mamą?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Witam Mamuśki,nowe Mamuśki i przyszłe Mamuśki:)))No martusia już nam stukneł 3 miechy czas leci nie ma co dzieci rosną a my się niestety starzejemy:))Dziś byłam na spacerku i po drodze mijałam dziewczynę która jechała z bliźniakami a obok szła mała córeczka...od razu dobie pomyślałam czy to czasami nie Bojka albo Dorka hehe:))
Witaj Ola:)Ja w styczniu rodziłam w Ostrowskim szpitalu i byłam mega zadowolona:)Lewatywę miałam robioną ale krocza mi nie golili....koszule dostałam w szpitalu ale uwierz mi że gdy zaczyna się poród nie myślisz kompletnie o niczym chcesz tylko urodzić i mieć już to z głowy!!!Porodówki i pokoje bardzo ładne i czyste.Położne pomocne...zaraz po porodzie kładą Ci dzieciątko na brzuszek później biorą do mierzenia ważenia itd...dwie godziny po porodzie leży się jeszcze na porodówce z dzieciątkiem przy cycu;))Po dwóch godzinach jedziesz na pokój a malucha biorą na szczepienie i jakieś tam badania...po 2-3 h przewożą bąbla i wtedy jesteście już razem:)))ehhh miło powspominać...ale porodu jeszcze raz przeżyć bym nie chciała hehe:)A jak się czują przyszłe mamuśki??bo widzę że te co nimi zostały nie mają już czasu na forum ale nie ma się co dziwić przy maluszkach jest na prawdę sporo pracy!!!zmykam do wyrka bo padam z nóg...pozdrawiam Was gorąco:)

Ola dla mnie poród to był koszmar ;) Lepiej się tak nastaw, niż tak jak ja lajtowo, a potem niemiłe zaskoczenie;/ Co do koszuli to oczywiście miałam swoją do porodu, ale jak zaczęły się bolesne skurcze to było mi wszystko jedno. Nawet nie pytali, dali mi szpitalną (i bardzo dobrze), lewatywe też miałam robioną, ale nie golili mnie, byłam już przygotowana;) Mnie Synusia wzięli od razu na ważenie i mierzenie, chwilkę później leżał na mnie i tak jakąś godzinkę lub dwie, nie pamiętam hehe. Potem przenieśli mnie na salę a maluszka wzięli na jakieś 20 min. i potem już ze mną był. Opieka super.

Musek a jaki kolor byl wozka, taki jakis stalowy - grafitowy lub cos kolo tego, no i oczywiscie jeden obok drugiego?? jesli tak to to moglam byc ja, bo bylam z Iga na spacerze. Jak cos to nastepnym razem zagadaj, mnie latwiej rozpoznac :-D

Ola opieka jest super (w koncu bylam na oddziale 3 tygodnie), a co do porodu ja wspominam bardzo dobrze, oczywiscie ten pierwszy porod naturalny, bo przy blizniakach mialam cc i byl to dla mnie koszmar. Ja przy sn mialam tylko krocze golone, ale szczerze bylo mi wszystko jedno co ze mna robia.

My od niedzieli jezdzimy sobie na spacerki:-) jak czlowiek wyjdzie z domu to odrazu mu lepiej.

Pozdrowionka dla wszystkich

cieszę się mamusie, że u was wszystko dobrze:-) ale ten czas nam zasuwa, jeszcze nie dawno wszystkie w ciąży bylyśmy a wy juz dość długo mamusiami jesteście:-) ja narazie latam sobioe po lumpkach i szukam ubrannek dla mojego synusia:-) wkońcu nam pogoda dopisuje można iśc na jakiś spacerek..miłego dnia dziewczyny

reklama
Hej mamuśki:)
Aż nie mogę uwierzyć, że mamy taką super pogodę, ale podobno może padać po południu...
Moje dziecię od rana urządziło mi mapet show;P Teraz na szczęście śpi... Wszystko przed Wami:p Jak się obudzi to jakieś szamanko i na dworek. Muszę porobić zakupy...

Piorę rzeczy po Synusiu i to czego nie wezmą mamuśki z Ostrowa to wystawiam na allegro. Może któraś chętna? Rozmiary od 56-74. Spiochy, kaftaniki, body, czapeczki na lato, rampersy, skarpetki a to wszystko w okolicy 5 zł za sztukę.

Miłego dnia Wam życzę!!

Do góry