reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

Spokojnie dziewczyny melduje się w dwupaku:))chociaż wczoraj tak jakoś brzuch mnie pobolewał że miałam lekkiego pietra że się coś zaczyna dziać....ale na szczęście poleżałam i przeszło:)ogólnie to dostałam jakąś wysypkę na stopach swędzi jak cholera jasna:/oczywiście naczytałam się w necie że to może być cholestaza i troszkę się martwie:/ja ogólnie mam bardzo wrażliwą skórę więc być może to tylko jakieś uczulenie OBY!!!!!!!!!!!!27 albo 28 idę na KTG więc zapytam lekarza...chyba że swędzenie będzie coraz większe i uciążliwe to pojadę do szpitala.Ja na razie laktatora nie kupuje bo nie wiem nawet czy będę miała pokarm....po porodzie się okaże i wtedy jak co zaopatrzę się w ten sprzęt:)DORKA-widzę że dzieciaczki ładnie rosną...super:)Biedna ta Twoja córeczka w brzuszku...miejmy nadzieję że braciszek szybko jej odpuści i przestanie przygniatać hehe:)BOJKA-a Ty jak się czujesz??mam nadzieje że Twoja szyjka za bardzo nie szaleje:)miłego dnia Wam życzę:)

reklama
Musek dobrze, że nadal w dwupaku. Obserwuj to swoje swędzenie bo mi też pierwsze co się nasunęło to cholestaza. Brzuch może boleć Cię coraz częściej, ale Ty miej kolana mocno zwarte jeszcze 9 dni musisz wytrzymać:-D Ja czuję się dobrze, a co z szyjką to dowiem się w czwartek, ale mi się wydaje, że jest ok.

Dorka - czym Ty karmisz te swoje dzieciaczki, że takie wyrośnięte:-D dobrze, że z dzieciaczkami i z Tobą wszystko dobrze.

Oczywiście, ponieważ święta za pasem to moja córcia musiała się rozchorować, kaszle jak stary gruźlik, a żeby było śmieszniej to ona ogólnie nie choruje więc chyba postanowiła mi zrobić taki prezent na święta.:-(
Miłego dnia :-)

hehh karmie i sama sie dziwie ze takie wielkie wylacznie pirdolami sokami z warzyw i owocow oczywiscie swiezych z sokowirowki i mnostwem pomaranczy ostatnio.W zasadzie same *******y jem, a jak przychodzi do obiadu to nawet patrzec nie moge. Tak apropo kaszlu to moja mala identycznie od wczoraj inhalacje juz robie zeby swiat w domu nie przesiedziec, kaszle jak zwariowana.
Musek-mi wlasnie to samo sie nasunelo, wiec sie pilnuj, bo to roznie bywa, a to szczegolnie na koncu sie pojawia.
Milego wieczorka dla was-padam z nog, posprzatalam chyba wszystko co sie dalo,pap!

Kochane Dziewczynki...życzę Wam świąt pachnących miłością, potraw smakujących dobrocią, choinki niosącej zapach domu i maluszków zdrowych i urodzonych w terminie:)))))

Dziewczyny wszystkiego Najlepszego po świętach!!!

Jestem po wizycie u lekarza. Wszystko jest ok. Oczywiście cały czas muszę leżeć, jednak organizm bardzo dobrze zareagował na leki - szyjka jest twarda i zamknięta. Jeśli będę cały czas taka zdyscyplinowana to powinnam dociągnąć do końca ciąży. Lenka i Tomek ładnie rosną, mają po 800 gram i oby dwoje leżą sobie w poprzek brzucha. Lenka leży cały czas tak samo a Tomek się wierci. Wagowo u mnie też jest bardzo dobrze.
Jedyne co to zaraziłam się od Igi i ledwo oddycham taki mam katar:-(

A jak tam u Was po świętach??
Pozdrowionka

Witam:)ehhhh święta święta i po świętach....przytyłam przez nie chyba z 5 kg aż strach się ważyć hehe.Mnie nadal męczą te swędzące stopy i dłonie...ale dzwoniłam do lekarza i kazał mi zrobić badania na tą cholestazę i wyniki wyszły oki więc nie wiem od czego mnie tak swędzi:/dziś idę na KTG na 18 więc mam nadzieję że coś mi zapisze bo inaczej zadrapie się na amen:/BOJKA super że z szyjką wszystko ok i że leki ładnie działają...no i oczywiście super że dzieciaczki cudownie rosną oby tak ładnie było do 9 miesiąca:)))Życzę szybkiego powrotu do zdrowie 3-maj się i nie daj się temu paskudnemu wirusowi:)))Pozdrowionka

Hejka, Ja przez święta przytyłam 1 kg:-) ważyłam się rano w wigilię no i wczoraj u lekarza.
Musek super że to nie cholestaza:-) może to po prostu zwykłe uczulenie - oby.
Moje przeziębienie powoli mija ale to chyba zasługa paracetamolu który biorę.
Napisz co tam na KTG i co z tym swędzeniem.
Pozdrowionka

Hejka:)Bojka 1 kg??to za wiele nie pojadłaś hehe:)))mnie wczoraj lekarz nie ważył...i całe szczęście bo bym się chyba załamała:)))KTG wyszło dobrze...zero skurczy....więc mały jeszcze trochę posiedzi:)termin znów mi się zmienił z 11 na 14 stycznia...ale wiadomo że to natura zadecyduje kiedy tak na prawdę urodzę...mały waży 3100 lekarz mnie pocieszył że już za wiele nie przybierze...więc kloca chyba rodzić nie będę:)Na to swędzenie zapisał mi tabletki...oczywiście przeczytałam na ulotce że kobieta która jest bliska terminu porodu nie powinna ich zażywać chyba że skonsultuje to z lekarzem...stwierdziłam że skoro mi je zapisał to żadnego zagrożenia nie ma i wczoraj już jedną zażyłam,mam nadzieje że pomogą:)a jak u Ciebie ze zdrówkiem??lepiej??3-maj się:))

Sama jestem zdziwiona, że tylko 1 kg przytyłam, a jadłam dużo. Ogólnie jem bardzo często ale mało ponieważ mam cały czas zgagę i jak zjem za dużo to jeszcze się dołącza do tego refluks, najprawdopodobniej przyczyną jest to, że Tomek leży pod żołądkiem,a że z niego straszny wiercipięta to takie są efekty. Przeziębienie powoli mija tylko katar mam, ponieważ zatoki mi się oczyszczają ale daję radę.
Ja pamiętam jak byłam tydzień przed porodem u lekarza i mi powiedział że Iga waży ok 3,5 kg więc te pomiary z usg nie zawsze są poprawne bo przecież tydzień później miała 4,17 kg więc znaczna różnica. Dobrze, że nie masz skurczy, ale to o niczym też nie świadczy, ja w sobotę byłam w szpitalu na Ktg i skurczy zero, a w niedzielę wieczorem zaczął się poród. Tak więc nogi trzymaj zaciśnięte jeszcze co najmniej 3 dni - byle do nowego roku:-D A pomogła Ci ta tabletka na swędzenie? i powiedział Ci lekarz od czego to może być? Pozdrowionka

reklama
Hejo dziewczyny, wszystkiego dobrego po swiętach! Ja rowniez chora i zaziebiona od małej identycznie jak ty bojka, Wagowo dzieciaczki masz jak moje a sie dziwilas czym je karmię heh...Dobrze ze z szyjka wszystko w porzadku bo my jeszcze troszku czasu mamy. Musek- oby do nowego roku- 3mam kciuki, a z ta waga to wlasnie sie okaze bo mi tydzien przed porodem powiedzieli 3100-3200, a mała miala 3740 wiec aby0,5kg pomyłki,ale to b.duzo. Ja juz nie mam sily na moj katar a gratisowo mi sie kaszel jeszcze przyplatal i jestem poobrywana 3majcie siem pap

Do góry