reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ospa a ciaza

Kochasek ale mi Ciebie szkoda. Mam nadzieję, że nie pozostanie Ci pamiątka po półpaścu w postaci bóli. Powiem szczerze, że jak mała miała ospę to najbardziej bałam się właśnie tego cholernego półpaśca. Trzymam kciuki żebyś poczuła się lepiej.
Evens a jak u Ciebie?

reklama
mamusicóreczki dzięki :tak: ogólnie staram się o tym nie myśleć, żeby nie zwariować, ale całkiem wyłączyć się nie da :( w poniedziałek mam wizytę u gina i usg to może coś się dowiem (chociaż podejrzewam, że za wcześnie, żeby coś stwierdzić)
evens kiedy masz wizytę?

kachasek wiem co teraz przechodzisz :( Spróbuj się nie martwić (chociaż wiem, że nie jest to proste). Byłaś u lekarza ogólnego? - przepisał Ci jakieś leki? - czy sama masz to przejść bez wspomagaczy? Ze mną tak było - lekarz przepisał mi tylko pudroderm na krostki i apap. Jakoś dałam rade chociaż lekarz mnie nastraszył i od razu wypisał mi skierowanie do szpitala na oddział zakaźny (oczywiście nie brałam pod uwagę, takiej możliwości - bo oprócz ospy mogłabym się jakim innym dziadostwem zarazić).
We wtorek ide do swojego gin i zobaczymy co z maluszkiem - wierze, że będzie wszystko ok.
Kachasek za Ciebie również trzymam mocno kciuki, aby było wszystko ok :)

Ostatnia edycja:
Byłam wczoraj u swojego ginekologa i trochę mnie uspokoił, powiedział że ospa jest najgorsza dla kobiety w ciąży w I i III trymestrze - więc nie powinnam się niepokoić. Na USG maluszek tak się wiercił, że nie można go było dokładnie zmierzyć, obracał się cały czas nuszkami i swoimi małymi klejnotami - więc wiem na 100%, że chłopak. Jednak dla siebie samej umówię się na USG 3D, żeby się upewnić że wszystko OK.

Kachasek nic się nie odzywasz wszystko u Ciebie OK?

evens to fajnie :-D
u mnie ok i mam nadzieję, że tak zostanie. U gina byłam, na tym etapie wszystko w porządku, dzidziuś rozwija się prawidłowo, kolejna wizyta w połowie marca, czyli w 12 tygodniu. Wierzę, że będzie dobrze :tak:

Witam, wszystkie obecne i przyszłe mamy.

Chciałam Wam tylko napisać kilka słów o zdrówku mojego synka Mateuszka, tak jak można wywnioskować z wcześniejszych moich postów w II trymestrze zachorowałam na ospę i jako przyszła mama bardzo mnie to niepokoiło. Dzisiaj mogę Wam przekazać, iż z maluszkiem jest wszystko OK. Za 4 tygodnie mamy tylko zgłosić się do poradni laryngologicznej na badanie słuchu (tylko jako profilaktyka), ponieważ znajduje się on w grupie ryzyka.

Także wszystkie przyszłe mamy, które będą miały podobny problem chciałam tylko uspokoić, że nie taki diabeł straszny jak go malują ;-) Nie ma co się na zapas stresować, bo ani dla mamy ani dla maluszka nie jest to dobre.
POZDRAWIAMY

ponawiam temat....
Jestem w 19 tygodniu maz ma polpasiec ja jestem przerazona bo ospy nie mialam ....Wizyta w pon u lekarza....stresuje sie strasznie....

Cześć gosia081145 . Jestem tutaj nowa. Opowiem Wam swoją historie. Pierw starania o dziecko ... Później wykrycie PCOS i w końcu upragniona ciąża. W 6 tyg mojej ciąży moj 6 letni synek przyniósł do domu ospe. Ja nigdy na nią nie chorowałam (jak i na inne tego typu choroby). Byłam przerażona... Znajomi zaczeli mnie straszyc ze skoro w dzieciństwie nie mialam to będę miec na pewno. Przeplakalam tyle dni. Te rady "odizoluj sie od syna" :/. A ja ? Ja sama z dzieckiem w domu w ciazy... Pilam z synem z jednej szklanki bylam pewna ze bede chora . do dnia kiedy moja sasiadka i bratowa powiedziały mi ze gowno prawda one chore nigdy nie byly a od dzieci sie nie zarazily. Pisalam po forach nawet pocieszala mnie kobieta ktora w 2 miesiacu przechodziła ospe. Dzis mija ponad 2 miesiąc od choroby syna nie zarazilam sie !!! Proszę nie słuchać ludzi którzy zapewniają Cie ze bd chora.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć gosia081145 . Jestem tutaj nowa. Opowiem Wam swoją historie. Pierw starania o dziecko ... Później wykrycie PCOS i w końcu upragniona ciąża. W 6 tyg mojej ciąży moj 6 letni synek przyniósł do domu ospe. Ja nigdy na nią nie chorowałam (jak i na inne tego typu choroby). Byłam przerażona... Znajomi zaczeli mnie straszyc ze skoro w dzieciństwie nie mialam to będę miec na pewno. Przeplakalam tyle dni. Te rady "odizoluj sie od syna" :/. A ja ? Ja sama z dzieckiem w domu w ciazy... Pilam z synem z jednej szklanki bylam pewna ze bede chora . do dnia kiedy moja sasiadka i bratowa powiedziały mi ze gowno prawda one chore nigdy nie byly a od dzieci sie nie zarazily. Pisalam po forach nawet pocieszala mnie kobieta ktora w 2 miesiacu przechodziła ospe. Dzis mija ponad 2 miesiąc od choroby syna nie zarazilam sie !!! Proszę nie słuchać ludzi którzy zapewniają Cie ze bd chora.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Bardzo Dziękuje za odpowiedz w piatek mina 2 tygodnie zobaczymy jeszcze tydzien,ale Ja sie odizolowalam od meza (Maz sam w domu Ja u Tesciowej z Corka ) . Narazie przestalam o tym myslec i sie stresowac,a przede wszystkim nie czytam konsekwencji z tym zwiazanych :)

Do góry