reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!

Kupilismy Miesiac Temu Ochronke Do Lozeczka Zeby Se Leba Dziecko Nie Rozwalilo Jak Sie Kula Non Stop A Maly Cwaniaczek Wykorzystuje To W Innym Celu Podciagarke Sobie Z Niego Zrobil :-d :-d :-d :-d

Ale super rosna wasze bobasy!!! wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!
Moja Myszka 3 dni temu pierwszy raz sama sie utrzymala w siadzie: tzn wyciagnela raczki przed siebie oparla na przed soba i tak sobie siedziala.wytrzymuje tak tylko kolo minutki bo pozniej zaczyna sie przewracac hihi ale widac ze juz probuje!

chcialam wam podziekowac za mile slowa ...chodzi o to ze Judi sie tak nie smieje...maz pow ze trzeba jej pokazac jak to sie robi i faktycznie pomaga:) robi to czesciej!!!
jestem bardzo szczesliwa!!

lilith no widzisz :-) to świetnie. Nasza Ania też bardziej się śmieje jak my się do niej na głos śmiejemy. Jednak najczęściej uśmiecha się do swojej siostry :-)
Dzisiaj musiałam ją mocno trzymać w kąpieli bo próbowała na brzuszku podnosić się do pozycji raczkowania i w ogóle wyprawiała nieziemsko :-) JUż nie potrafię jej po kąpieli ubrać na przwijaku. Robię to trzymając ją na rękach :-) :-) :-) Mała dzikuska mi rośnie :-) :-) :-)

Przczytałam i ten wątek - sup[er że wasze dzieciaczki sie tak pięknie rozwijaja - gratuluję wszystkim mamąom i dzidizom.
A Marsyia umie:
1. przeworic sie z brzuszka na plecki (ale nie chce jej się i generalnie robi to rzadko)
2. smiac sie glosno
4. piszczeć
5. pić sama z niekapka (chmm choc czy to jest picie to wątpie.... na razie sukcesem jest ze się w ogóle nauczyła pić z niekapka!!! Dziś wypiła 40 ml a wcozraj 30 :)
6. łapie zabawki
7.grzchocze grzechtoką
8.pełza do prozdu tak ze 10 cm potrfai przepełznać
9.obraca sie na boczki i ogląda sie z asiebie
10. trzyman za raczki podciąga sie do siedzenia
11. z pozycji pólsiedzącej potrafi sama usiaść - ale zaraz się przewraca - także siedziec nie umie (i chwała Bogu bo to dużo za wczeście)

Generaklnie ostatnio opanowyuje tylko umiejętnosci werbalne, nie wiem dklaczego zadnych nowych ruchowych umiejętnosci nie opanowała przez ostanie 3 tygodnie - moze to ma zwiazek z jej choroba

reklama
Głuszek, maluchy rozwijają się falami, rozwój ruchowy przeplata się z werbalnym, więc są przestoje :-)

Do góry