reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

super ze tak nam dzieci rosną i nabierają nowych umiejetnosci.
ja swoją karmie w lezaczku jeszcze mi sie to udaje.
Gosiek mozesz jeszcze raz napisac mi do jakiego programu zapisałas swojego Mireczka ze tylu lekarzy chaczy??

reklama
Nasza Ania ostatnio bardzo lubi patrzeć do tyłu jak leży na pleckach wyginając przy tym całe ciało i odchylając mocno głowę do tyłu. Nie ważne co tam się znajduje, ale zawsze jest ciekawe :-) Dzisiaj po kąpieli normalnie ubierałam ją trzymając na rękach, bo myślałam, że mi z przewijaka zjedzie głową w dół. Zaczęła robić mostki i to tak mocno, że wystarczył raz a głowa już była na brzegu. Normalnie już utrzymać jej nie mogę...
A w ogóle to byłam dzisiaj w ciuchlandzie i jakaś babka pytała się ile Ania ma (myślała, że 2 miesiące, ale chyba była chora na głowę, bo takie dziecko nie siedzi przecież w spacerówce :-) ) a potem pytała ile waży i że ona ma córkę roczną i też miała małą wagę i szybko zaczęła chodzić bla bla bla i potem mi mówi, że zobaczę jak będę żałować, że taka obrotna jest :-) Pewnie myślała, że młoda głupia matka nie wie jak to jest :-) ale akurat była tam moja znajoma i mówi do niej, że ja tylko wyglądam na dziewczynkę ale mam już dwójkę dzieci :-) :-) :-) Babka chyba poczuła się zmieszana :-) :-) :-)

To wiercipeity sie z nich zrobily,co moaj tez nie usiedzi na miejscu,przy jedzeniu wykreca glowe,trzeba sie nameczyc,a mwoie do niej alebo jemy,albo sie bawimy.
Trin babska co,zawsze maja cos do powiedzenia,jedynie mile to co powiedziala,ze tak mlodo wygladasz,a tez sie nasluchalm w karju,przechodzac obok dwoch starszyc pan,szeptaly,ale tak bym slyszala,jakie to nosidelka sa niewygodbne dla dziecka i szkodliwe,wrrr...az mnie otrzepalo i ugryzlam sie w jezyk aby cos im nie powiedziec.
heksa ja tez karie w lezaczku,ale zauwazm,ze juz sie zaczyna denerwowac,ja ja kjlade a nie jest pora karmienia to troche pojekuje,ale po chwile jest ok,chyba czas zakupic krzeselko do karmienia
angie malucha juz teraz nawet na chwilke nie mozna suscic z oczu,a co bedzie za chwilke,jak zaczna sie poruszac,:szok:

trini szczerze mówiąc ja też dopiero niedawno załapałam jaka Ty młoda jesteś a już podwójna mama ;-)
w ogóle wolę nie patrzeć na wiek większości z was bo się staro czuję ;-)

Ja się cieszę, że jestem młoda i wyglądam młodo :-) Przynajmniej szybko nie będę się czuła staro ;-) Chyba tylko jak będę patrzeć na dzieci :-D to będę sobie uświadamiać jak czas leci...
Poza tym jeszcze będę młoda jak odchowam dzieciaczki i jeszcze będzie można poszaleć ;-)

Abryz i ola-o to co mnie tez czeka emerytura???????
o nie!!!!!!!!! wygladamy na tyle na ile sie czujemy więc przestać mi tu gderać młódki :))))))))

trini Ty z córciami to pewnie wyglądasz jak ich siostra ;)))

reklama
Trini moj mały ma to samo...tak samo sie wygina i głowa mocno do tyłu...najbardziej mnie to irytuje przy karmieniu jak musze za nim latac z ta butelka. Co do komentarzy to terz tak mamy...czesto ktos mysli, ze Alek jest młodszy (i ja tez)...choc ostatnio tez sporo ludzi powiedziało ze jest duzyy...no ale ja tam sie juz tym nie przejmuje...oby rosł i przybierał w swoim tempie...własnie ciekawa jestem ile teraz wazy. Wizyte mamy dopiero ze szczepieniem 18 wrzesnia. Jak sie wczesniej nie wybiore to sie nie dowiem bo ta nasza waga jest strasznie nie dokładna.

Do góry