reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

To prawda, że nasze dzieciaczki zmieniają się z godziny na godzinę i naprawdę warto być z nimi cały czas, żeby zobaczyć tą pierwszą chwilę :-) Ale oczywiście chwila wytchnienia zawsze się przydaje... ;-)

reklama
super te nasze dzieciaczki ja nie moge sie nadziwic ile ten moj lobuz juz umie, ostatnio nawet oplul mnie herbatka, i nauczyl sie robic buuuu jak autko oczywiscie plujac przy tym heh
ja sie nauczylam akrobate ubiecac juz chyba we wszystkich pozycjach jakie robi

a ostatnio podoba mu sie bawic sie na stojaco uwielbia sie schylac po zabawki a ja rece mam jak strong men

a+t jestem pod wrażeniem, super !!!!!

Lilith a twoja Judytka to dopiero sprinterka !!! raczkuje aż trudno uwierzyć :-) chyba będzie akrobatką jak urośnie. A śmiechem się nie przejmuj, jeszcze tak Cię zaskoczy że nie będziesz mogła uwierzyć !!!

Za to Amelka wszystko na odwrót, od trzech dni obaraca się z plecków na brzuszek a przed chwilą zaczeła się kulać po dywanie !!! Czyli właśnie zaczeła obaracać się z brzuszka na plecki (wasze dzieci już od dawna to robią) . Mam coraz większe trudności karmienia łyżeczką bo łapie za nią i chce sama i wszystko się wylewa ;-)

mój własnie wydrapuje misie z pokrycia lezaczka
a i ostatnio załapał ze musi potrzasac grzechotką zeby coś chałasowało :)

kasiaczek ja też sztukę ubierania w każdej pozycji mam w jednym palcu, a raczej w obu rękach :-D
ewe ja moją karmię w ten sposób, że siedzi u mnie na jednej nodze, jedną rękę daję jej za moje plecy, a drugą trzymam jej swoją jedną ręką a tą wolną próbuje ją karmić :-) Trochę skomplikowane, ale skuteczne :-D Inaczej nie umiałabym jej nic dać do buzi i tak mam problem, bo czasami tak mi się nachyla i wcina śliniaczek :-)

a mój jeszcze się nie chce turlać. NA razie zacząl obracać się na jeden boczek w pozycji na plackach. NAtomiast jak sie go posadzi na podłodze to juz sam siedzi( krótko)

reklama
Super sie dzieciaczki nam rozwijaja ! Moj ostatnio dopiero 2 raz w zyciu sie obrócił z pleckow na brzuszek i tym razem sam sie podniosł na raczkach do gory. A na macie to sie juz boje go zostawiac na dłuzej nałozku bo jak wchodze do pokoju to juz na brzegu lezy i nogi mu zwisaja...wiercipieta ;)

Do góry