reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
Boze jak nasze dzieci sie szybko rozwijaja!!!!!!!!!!!!Chcialam powiedziec ze HAfsa nadal nie przewraca sie:(:(:(:(czy musze se martwic tym?
Za to wygina sie rowniez, no i dzis pierszy raz sama sie podniosla z ozycji pollezacej i siedziala:):):):):)

No coś ty!!!! Normalnie ma jeszcze czas Tamarunia
marysia dzis nauczyłą się chwytać zzas tpy - ale nie umie sie tak utrzymac i sie przewraca na boczek jak sie złapie za stópkę. Komicznie to wygdlada,

ale się super czyta te posty!! jakie te nasze majowe dzieciatka sie slicznie rozwijaja! Ja wlasnie zauwazylam ze moja Rybka potrafi sie juz bardzo dlugo sama bawić na swojej macie z zabawkami, ostatnio nawet ugotowalam obiad a ona caly czas sama w pokoiku sie bawila!! :szok: a jeszcze tak niedawno ani na sekunde nie moglam sie od niej oddalic. I caly czas sie obraca z pleckow na brzuszek, a 2 miesiace temu tak nie lubila na brzuszku :happy:

moja mała też czasami zajmie się sama sobą... a czasami nie :-)
ostatnio zrobiła "fikołka" z pozycji półleżącej przewróciła się na brzuszek - lekko była zdziwiona ;-)

Super dziewczyny, że dzieciaczki same się sobą zajmują :-) Nasza Ania dzisiaj zaczęła robić tzw. pompki (nie wiem czy pamiętacie jak lilith pisała, że Judytka tak robiła :-) ) i już coraz lepiej się porusza w różne strony :-) Dzisiaj to nawet zaczęła obracać się z brzuszka na plecki. Co chwilkę wygina się do tyłu leżąc na plecach i tak potrafi 2m przejść :-) :-) :-) Co za cudak jeden :-) Teraz to muszę na nią uważać, bo chociaż podłoga duża to za chwilę może się uderzyć w głowę natrafiając na jakąś przeszkodę ;-)

Tamaruniu oczywiście że nie musisz się martwić. Spróbuj polożyć ją na kocyku z gołym tyłkiem, od razu będzie wywijać nogami aż się zacznie obracać :-) u nas podziałało.
My jeszcze jak kładziemy ją na brzuchu dajemy jej pod buzię miękką poduszke i dopiero wtedy się dzieje .... :-) Buzie wtula w poduszkę, dupka do góry i nogi prostuje tak aż stoi na stópkach ;-) (od razu by chciała chodzić) wtedy obraca się na bok i znowu to samo, w ten sposób potrafi przenieść się nawet 3 metry :happy: (oczywiście poduszki nie wypuszcza z rąk) chyba muszę się rozejrzeć za jakąś poduszką przytulanką no i za puzzlami zeby mogła fikołki robić też w kuchni jak coś przygotowuje. PO takiej gimnastyce śpi jak aniołek :-)

ewe dziekie za podpowiedz, bo wie4sz ona wlasnie np jak jest bez pampersa to nawet potrafi nogi jesc, a w pampersie juz nie!!!a wiec moze to by byla rada!?najgorzej tylko ze ma nawyk robienia kupki bez pampersa:):):):) heheh

Tamaruniu hihi :-) moja zawsze nawali do czystego pampersa ;-) Tetra też raczej nie powinna ciążyć, a zawsze zabezpieczy otoczenie przed kupą ;-) :happy:

reklama
Do góry