reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
No słicznie dzieciaczki dokazuja:tak:
Ja to chyba nie umiem juz wymienic czego ostatnio nauczył sie Ali...generalnie znow ma przestój w słownictwie i nic nowego chyba nie przyswoił ale cos tam urozmaica i ulepsza to co umie i jest coraz sprytniejszy i bardziej cwany. Zapytasz sie o cokolwiek to mowi tach czyli tak albo nie jak nie chce czegos a maz dzis sie go pyta czy on nie jest przypadkiem za cwany jak na swoj wiek a on na to tach:baffled::-D
Wogle to ostatnio musze uwazac w kuchni na jedzenie bo sobie wyciaga słoiki z szafki, ktore sa na czarna godzine jak mnie nie ma albo nic nie zrobione do zarcia i drze sie mniam mniam i wyje zeby mu dac i tak samo jest z lodówka wystarczy ze otworze to zaraz wslizguje sie pomiedzy nogami jakos tam i chyc szybciutko chwyta za serek albo cos tam co mu pasuje i teraz to był problem jak nie wszystko co on chciał mogl jesc podczas choroby. Naszczescie juz jest poprawa...:tak:

dawno nikt tu nic nie pisal, chwalcie sie laseczki, na pewno przez swieta cos nasze maluchy powymyslaly nowego!!
u nas z osiagniec na wesolo to:
1. picie mleka z miski (odcedzanie przez zeby platkow sniadaniowych)
2. obsluga pilota (wylaczanie programu i okrzyk: NIEMA, a po wlaczeniu wieksza radosc: BAJA!!)
3. budowanie domków z klockow drewnianych i naprawde czaderskich konstrukcji z lego duplo, wlaczajac w konstrukcje ludziki, zwierzatka i inne elementy,
4. wlaczanie i wylaczanie obwodow ktore skleci tata w malym elektroniku i radosc z zapalonej zarowy albo innych efektow zamierzonych lub nie
5. oszukiwanie rodzicow: tzn wolanie aa, jak trzeba spac po czym wstawanie z nocnika i radosc ze sie zrobilo starych w konia
6. jedzenie nozem:szok: o zgrozo Krysia dostala na talerzu ser topiony, ja lecialam po jej widelec a ona cap moj noz nabila sobie serek i bach do buzi, dobrze ze noz byl "do smarowania" i nic sie nie stalo, ser skonsumowany, noz zarekwirowalam :tak:

itp itd, generalnie jest wesolo, pomyslow wiele, proponuje nowy watek: smieszne historie np jak cos smiesznego wyniknie z nowo nauczonego slowa itp, u nas sie juz zdazylo, gadam z przyjacielem na skypie, on ma dlugie wlosy a Krysia okrzyk: CIOCIA!! ale sie nasmialismy :-D

Kuba jest mistrzem w skarżeniu: Piotrek go bije, tata mu rob kupę w pampersa i inne takie.
Najfajniejszą zabawą jest odrywanie listewek przy podłogach, bo tam są takie fajne blaszki, które można dotykać nóżkami i robić dziury w skarpetkach i rajstopkach :szok::szok::szok:

Kuba trzyma sie dzielnie w gronie łobuziaków :tak: Krysia zwalala na mnie ze popsulam sznurek od zaluzji, a to ona go popsula, i jeszcze mi pokazywala palcem NONO, a jak Babcia weszla jej w kadr bajki to tez ja ochrzanila: "Babcia NONO" :-D

Kuba ma z kogo brac przyklad nie:-D dobry z niego aparat

Tolla powiem ci,ze pewne rzeczy uwazam za normalne i jakos wczesniej zwracal na kazde male osiagniecie Natusi ,teraz uczy sie tak szybko wielu rzeczy na raz,ciezko nadazyc:tak::-D

ale tak w skrocie moge napisac
*nauczyla sie pic z kubeczka
*spiewa
*liczy rozne rzeczy,ale co drugie to TSY(trzy):-D czyli: to ,tu, trzy,ci,tu tsi:-D
*buduje z domina linie i popychajac ostatni klocek patrzy jak przewracaj sie kolejeno domina.
*jest bardzo silna,przenosi wszytsko co uniesie,na sylwestra podala W. kufel z piwem,trzymajac w jednej rece:szok:.Mala silaczka
*ma poczucie humoru,smieje sie czasmi z niczego:baffled:
*jak chee abym cos jej dala to lapie mnie za pupe i wola UP

wiecej na razie nie pamieta

Alek nauczył sie pokazywać 2 palce jak sie go zapyta ile ma lat, bardzo ładnie juz łapie piłke jak sie mu lekko rzuci, coraz lepiej mu idzie samodzielne posługiwanie sie łyzka i widelcem tzn trafiał do buzi juz dawno ale coraz lepiej nabiera sobie sam jedzenie na sztucce:tak:

reklama
już mi myszaaa pokazała linka :) niezle toola, mój nawet 2 elementowych puzzli nie umie ułożyć :) ale gubi je doskonale :)

Do góry