reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunki

reklama
Dzisiaj podczas kolejnej rozmowy z potencjalna kandydatka na opiekunke trafilam na osobe w 100% nie nadajaca sie do tej roli.

Na sam widok szczeka mi opadla i uderzyła o podloge. Panna 21 lat blondyna spodniczka mini tak krotka, ze jak usiadla to majtki bylo widac, fajkami smierdziala na kilometr do tego paznokcie sztuczne niespotyknej dlugosci. No ale dziewzyna niby sprawdzona w dodatku corka znajomych znajomych. Wiec chcialam dac je szanse, ale na pytanie czy wie jak zmienic pieluche i czy da sobie rade stwierdzila, ze ona pieluch zmieniac nie bedzie bo sie brzydzi ... Dodatkowo sposob wyslawiania sie hmm w jednym zdaniu czesto 2 wyrazy niecenzuralne.

I zastanawiam sie skad ta laska ma referencje, chyba z ciekawosci zadzwonie do osob ktore maja poswiadczyc jej profesjonalnosc.

asioczek - no faktycznie, to zastanawiające, czyim dzieckiem ona mogła się opiekować. Pewnie te referencje to pic na wodę.

W ostatnim numerze "Twojego maluszka" jest artykuł o wybieraniu niani. Polecają w nim też strony internetowe: www.opiekunki.pl oraz www.niania.pl

Na jutro mam umówiona nianię którą znalazłam właśnie przez niania.pl zobaczymy może się trafi fajna.

A artykuł o szukaniu niani też przeczytałam, mam o tyle łatwiej że w pracy często przeprowadzam rozmowy kwalifikacyjne i trochę wiem jak podpytywać delikwentkę, żeby tylko wyuczonych formułek nie recytowała.

asioczek: ja mam propozycję: daj tej blondynie szansę, a wczesniej naucz Maję siadac na nocnik ::)

Będzie najbardziej "podstępową" marcóweczką :)

pytia pisze:
asioczek - no faktycznie, to zastanawiające, czyim dzieckiem ona mogła się opiekować. Pewnie te referencje to pic na wodę.

no jak to?
pewnie w dzieciństwie opiekowała się lalką Barbie - a ta nie ma opcji siusiania, o tej drugiej gorszej już nie wspominając ;D

koga pisze:
pytia pisze:

no jak to?
pewnie w dzieciństwie opiekowała się lalką Barbie - a ta nie ma opcji siusiania, o tej drugiej gorszej już nie wspominając ;D

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Z ciekawości zadzwoniłam do dwóch pań wymienionych w referencjach ... hmm troche poruszenie i zaskoczenie wywołałam, bo jeden telefon był do mamy panny a drugi do cioci która dzieci nie ma ... jak już podawała numer telefonu w referencjach to mogła chociaż uprzedzić, że ktoś może dzwonić ...

Jutro kolejna kandydatka na rozmowe ma się stawić na 15 mam nadzieję, że będzie normalna i okres poszukiwań mi się skończy.

reklama
Laska jest skreslona, ale chcialam sprawdzic te referencje tak zeby zobaczyc czy ktos wogole odbierze telefon. No a tego chyba nie przewidziala, ale ja wredna bywam.

Do góry