reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunki

Azik - te 2500zl to chyba na poltora etatu co najmniej ??? Bo dyplomowany teraz za etat na reke dostaje 1600 z jakimis groszami. ja jako kontraktowy mam 1000 na reke, czyli na nianie w Piasecznie (a obok mieszkam) absolutnie mnie nie stac :)
Czyli faktycznie najlepiej zmienic zawod :) a moze od razu domowe przedszkole zaloze ? :laugh:

reklama
Aniam pisze:
Azik - te 2500zl to chyba na poltora etatu co najmniej ??? Bo dyplomowany teraz za etat na reke dostaje 1600 z jakimis groszami. ja jako kontraktowy mam 1000 na reke, czyli na nianie w Piasecznie (a obok mieszkam) absolutnie mnie nie stac :)
Czyli faktycznie najlepiej zmienic zawod :) a moze od razu domowe przedszkole zaloze ? :laugh:

dyplomowany z dodatkiem za trudne warunki i ze 3 godzniki dodatkowo i ze stażowym....
w ośrodkach tak wychodzi

ja jako stażysta mam ponad 1000
sam dodatek za trudne warunki to min 25% podstawy, a w nowej pracy bedę miałą 45% + wiejski ok 10 % + stażowy 10 %

my umówiliśmy się z naszą na 750 zł i 2 tygodnie płatnego urlopu na rok - tak to w Poznaniu wygląda :)

oczywiście na czarno, bo Pani jest na emeryturze i nie chce żeby jej zawieszono

asioczek pisze:
U mnie mąz zaproponował swoja kandydature na nianię o ile sie do Wawy przeprowadzimy :)

Asioczek, a dlaczego tak? Jeśli mogę spytać?

Koga, no to fajnie, że udało Wam się znależć, mam nadzieję, że będziesz zadowlona i że będzie super dla Maksia!

Nasza pani Ela przeszła dziś z Maksem chrzest bojowy ...
bardzo czule się nim zajmuje ....

ale przy wieczornym karmieniu łzy mi się pokulały jak pomyślałam o jutrze :( :( :(

taki mały człowieczek jak Maks tak naprawdę i przede wszystkim potrzebuje jednego - MIŁOŚCI!!!!

koga trzymaj się !!!!
dałaś Maksowi życie i dużo MIŁOSCI i napewno bedziesz dawac coraz więcej!!
napewno bedzie trudno przez pierwsze dni, ale dasz rade :)

reklama
umówiłam się z opiekunką na czwartek na 16, przyjedzie by poznać Agatkę, porozmawiam z nią i ustalę szczegóły :( płakać mi się chce

kobietka wychowała 4 dzieci znajomych koleżanek, wszystkie mówią o niej bardzo pozytywnie, więc może nie będzie źle...

Do góry