reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

Rusałko, rośnie Ci mała gwiazda :-)

Martusia bardzo polubiła nowe przedszkole. Chodzi chętnie, w tym tygodniu już ani razu nie płakała, nawet smutnej minki nie miała. Wychodzi zadowolona, opowiada, co robiła, że panie są bardzo miłe, i że jutro też pójdzie :-)

reklama
;-)
a dzis Klaudia wychodzila z kartonikiem mleczka i mowie, Klaudia pozegnaj sie powiedz do zobaczenia jutro(po ang.) a Klaudia -"teraz pije mleczko i nie mam na to czasu":baffled:

Duska, brawa dla małej Wielkiej Artystki!

Dziś jak tylko weszliśmy rano do przedszkola, to usłyszałam od Wojtka: "mamo idź" :szok::-D
Trudno od niego wydobyć co się w danym dniu działo, tylko jakieś strzępki opowieści. Ale dziś w tych strzępkach usłyszeliśmy, że była piosenka po angielsku i że pani powiedziała: idziemy tańczyć. Znaczy był angielski i taniec. :-D

Dziś pierwszy raz Miki zasnął w przedszkolu (chyba, bo sam mówi, że odpoczywali) i od razu inne dziecko po południu. Jak nie spał, to był tak umęczony, że np. wczoraj 19.10 już kimał:sorry2:

U nas w przedszkolu też na wyjście dostaję pełne sprawozdanie a dzisiaj to aż sama mówiłam żeby mi dziecka nie przechwalili bo Matek stał się ich ulubieńcem. Nie mogą się nadziwić że 3latek tak ładnie mówi i ma bogate słownictwo i wszystko zna np. kolory, prawa-lewa strona, proszę, dziękuję itp. Mateusz jest w mieszanej grupie gdzie są dzieci 3, 4 i 5 letnie bo to takie przedszkole z unijnych funduszy na rozwój wsi i jest taka zbieranina dzieci i pani mówi że odrazu widać który rodzic dziecku czas poświęca bo niektóre 5latki mają gorszy rozwój niż 3latek

reklama
No to widze, ze juz chyba wszystkie przedszkolaki oswojone i zadowolone:-)
My nadal tylko do 12 - Julek za kazdym razem jest smutny bo nie moze spac z kolegami...prosil mnie, zebym mu bilet wstepu do sypialni kupila (nie wiem skad takie skojarzenie, ze potrzebny jest bilet ale obiecalam, ze w piatek moze nam sie uda cos zalatwic:-)) Jutro mamy rozmowe z pana dyrektor bo dotad nie bylo okazji (byla na wakacjach na poczatku wrzesnia), wiec sie moze czegos dowiemy tzn. ile jeszcze maja zamiar dozowac te pol dnia.

Rusalko, Ania milo sie slyszy takie rzeczy! Moje dziecie to nawet linijki z wiersza nie potrafi zapamietac...jakis taki antytalent w tym kierunku.

Do góry