reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

reklama
taka maja Pati - tez sie zdziwiłam - w okresie jesionno -zimowym:) ale zgodnie z planem dzieci nie ogladaj dłuzej niz 30-40 minut dziennie:) z reguły z rana, gdy jeszcze wszystkie docieraja, nam to nie przeszkadza,bo w domu Oti oglada niewiele:tak:

To często spotykane już. Jak Magda chodziła do przedszkola to też rano chodzili i ogladali teletubbisie a w zerówce mogli przynosic bajki na dvd i ogladali

U nas na szczescie nie ma...nawet na te pol godiny...Mloda dosyc w domu sie naoglada... ;-)
Noemi wczoraj nie byla w przedszkolu bo bylam z nia u lekarza dlatego ze od miesiaca pokaszluje i ma katar... Tym raze trafilam na drugiego lekarza bo ten nasz(dwa w jednym praxis sa) na urlopie...Ale takze super mily :-) Osluchal mloda powiedzial ze nic jej nie dolega i ze jeszcze tak nawet z 2-3 miesiace moze pokaszliwac... No i ze to norma bo teraz taki okres i ze jest w przedszkolu...No i nie zapisal nam nic:-D No i tez dobrze...Gdyby goraczkowala lub wymiotowala czy tam jeszcze coos gorszego mam wtedy sie zglosic... Uwielbiam tych/takich lekarzy:-) Nie to co czasami slysze -kaszelek ,katarek i juz zaraz cala siata lekow...

Ach zapomialam dodac ze dzis prawie wszystkie dzieciaki w przedszkolu(mlodzi i starszaki) byli w takiej salce i tyle co przyuwazylam to pani jedna miala zamiar grac na gitarze...reszty nie wiem bo musialam zmykac,a zapomialam zapytac co to wogole bylo :-D

u nas Oti tez pokaszluje, a zgode do zlobka dostała bez problemów- taki okres tez tak usłyszalam, wzmacniac witaminkami i tyle

a co do tv..to nasza czasami trzeba zaciagnac, zeby cos zobaczyła..a mysle ze mimo wszystko tv tez jest rozwijajace, jak wszystko z umiarem:tak: czasami z mezem sami ogladamy dobranocke, zeby ona łaskawie chciała poogladac:) i wyciszyla się;-)

Oti odzwyczaiła nam sie od złobka, dzisiaj nie chciała wstac z łózka i krzyczala na cały dom, że tam nie pójdzie, a mama nie musi pracować:no:
na szczescie uspokoiła się na miejscu po 15 minutach..ale smutno mi mimo wszystko, mam nadzieje ze szybko wróci w rytm

Ell wiem że ci przykro ale na pewno Oti się szybko przyzwyczai spowrotem do żłobka. Właśnie najgorsze są takie momenty kiedy dziecko ma przerwę w chodzeniu do przedszkola czy nawet szkoły bo potem mu się zwyczajnie nie chce tam wracać bo w domku jest najlepiej

reklama
wow jestem bardzo zdziwiona faktem, ze oglada się w przedszkolach telewizor. Hmm wydaje mi się, ze u nas jeszcze się z tym nie spotkałam.
Ell nie martw się Oti. Zobaczysz, że wszystko szybko wróci do normy!

Do góry