reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

a propo`s przedskzola- nie macie wrazenia, ze przedszkolanki na wiecej pozwalaja Waszym dzieciom niz Wy same?:-Dmoja Klaudia prawie za kazdym razem jest do przebrania,..a tu farbka..tam woda ...bo myła naczynia..tu w piaskownicy..jakies błotko robiła..a to w brokacie..normalnie w domu to taka porzadnicka..a tu no zawsze po musze ciuchy prac..a ostatnio to nawet po tych farbkach doprac nei mogłam..niby takie specjalne dla dzieci..niby w fartuszkach widze sie bawia..a jednak..:baffled:juz jej dosłownie gorsze ciuchy daje do przedszkola:sorry2:..nie stroje tak jak na pocztaku princeski..:-D
ale wazne, ze wraca taka"wyrzyta"..wybawiona..ze naparwde widze jest o niebo grzeczniejsza..:tak:..dzis Panie ja chwaliły, ze upomina sie o tosta, dziekuje w jezyku angielskim..Mowiłam im, ze Klaudia jest gadatliwa:-Dw j. polskim duzo mówi..no i one, ze widza, ze jest madra i bystra..bo i angielski łapie w locie...:-)wiedziałąm o tym, ale miło mi było to usłyszec:-):-):-)..
pomyslcie tak za pare lat...zbierac wyróznienia swojego dziecka..cieszyc sie z ich sukcesów..Bardzo chciałabym by Klaudia miała jakas pasje..np. kochała tak jak ja konie...:tak:...albo tenis:-)....albo co sobie zamarzy---my jej w tym pomozemy!!
Ostatnio z A. o tym rozmawialismy;-)

reklama
Dziewczyny, czy macie pojęcie (albo macie się kogo pytać) ile płaci się niani za opiekę nad dwójką dzieci? Prawdopodobnie u nas będzie tak, że nasza niania będzie z moimi chłopcami naraz ze 2-3 godz. dziennie. Nie mam pojęcia ile się płaci.

Rusiaja :-D a czy te madre angielki nie powiedzialy Ci ze do przedszkola nie ubierac pieknie dzieci bo wlasnie beda tak wygladaly jak opisujesz??? Nam zaznaczyli od poczatku ze lepiej ubrac w cos takiego "domowego" bo trudno np.przy sniadaniu upilnowac kazde by pieknie jadlo i nie spadlo mu na bluzke,ze chodza na dwor a tam piaskownica,blotka srotka i na kolanach siedza... ??? Co do malowania to mloda(wszystkie dzieci ogolnie) ma zawsze taki duzy t-shirt ubrany(jak dla doroslego)-wyglada jak w sukni po kostki :-D Na przebranie mam dla niej tez stara kurtke bo po ostatniej wizycie w parku wygladala jak 8 dziecko baby jagi... Jasno-rozowa kurtka byla cala w blocie bo mloda na kazdy kamien,murek i lawke sie wdrapywala,pozniej az wstyd bylo mi z nia autobusem do domu wracac:happy2::-D
Ogolnie mam na przebranie tam zostawione wszystkiego razy dwa...kazdy ma swoj taki pojemnik z materialu (dosyc duzy) i tam mozna zostawic wszystko na przebranie...:tak:

nie mówiły..:-pa ja nie pomyslałam:baffled::-D..ale juz wiem:-)
U nas tez mamy ubrania na przebranie..a jedno drugie ubranko na przebranie -zabrudzone, Panie maja swoje asekuracyjne...i moja pralke z suszarka, gdzie piora w razie czego jak juz sie im to tam nazbiera..ja swoje sama piore..zabieram do domu:cool2:

U nas na razie Mati z niania.
Zapisalismy do jednego pzredszkola juz dawno, bo najpierw chcelismy zeby juz teraz chodzil ale pzresunelismy i albo od stycznia albo od wrzesnia...zobaczymy jeszce czy tam beda w ogole miejsca
i bede probowac tez w panstwowym, jest takie bardzo fajnie niedlakeo nas moze sie uda...musze pojechac na rozmowe a jak nie to w przyszlym tygodniu zapisze jescze do 2 innych prywatnych, bo juz slyszalam ze miejsc nie ma na przyszly rok i trzeba sie spieszyc - masakra...

Fajnie ze wasze maluchy chodza do pzredszkoli, Mati bardzo lubi bawic sie z dziecmi, niania zawsze dba o to zbey chodzic gdzies zebym mogl sie bawic z innymi dzieciakami.....
I mysle ze bedzie lubil przedszkole:):-):-):-)
ale nianie bedziemy musieli trzymac zeby go z przedzkoal odbierala i w razie choryb zeby z nim byla w domu
A jak maluchy choruja wiecej odkad zaczely chodzic do pzredszkola?

reklama
u nas dzisiaj Oti po raz pierwszy w zlobku po przerwie 2 tygodniowej, tatus powiedział, ze troche płaczu było..ale potem zaraz pobiegła do dzieci oglądać Bolka i Lolka

kakaw a jak wasz angielski?my wczoraj bylismy w nowej grupie- Przeniosłam Oti bo bardziej godzina mi pasuje, nie muszę aż tak gonić się..ale sa tez tego inne plusy, jestesmy w grupie 3 -3,5 latków i te zajęcia zupełnie już doroslejsze są, dzieci bardziej usłuchane i siedza grzecznie, a wiadomo Oti papuguje:-) wszystko

Do góry