reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

Baska dzieki wielkie :)
Z ta pizama i majtkami na niej to sie niezle usmialam-dzieki bo bylo mi tego dzis trzeba...a przyznam sie ze i u nas sie to zdazylo...I ciagle powtarzanie wszystkiego po 5-10 razy-tez przerabiamy...
Narazie wszystkie polecenia ktore jej zadaje-zlozone z 3-4 roznych czynnosci nie zawiodly-wykonaluje poprawnie...Ale jak pytam czy ty slyszysz co do Ciebie mowie,a ona bajke np.oglada to mi odpowiada ja nie slysze...ajak ja tak z nienacka spytam czy slyszy dobrze,wtedy npjeszcze szeptam do niej to slyszy-i wez tu badz madry :-D

Co do planu jakiegos to w sumie zielona jestem...mloda nie opowiada,nigdy mi nic nie spiewa...U nas jeszcze tej zerowki nie ma jak w Pl.aleoczywiscie sie czegos tam ucza...Niebawem bede miala spotkanie z ta babka wiec jak bede wiedzialacos wiecej to napisze... Oni nawet twierdza ze lepiej czasami dziecko zostawic rokdluzej w przedszkolu...Ale ja niewiem-jakos tego nie widze i bym nie chciala...Bo tak jak Karol Noemi ma ogromna wyobraznie,jak zaczyna odgrywac scenki to az wielkie oczy robimy,dialogi przeprowadza jakby naprawde ktos z nia byl :-D Tyle ze ona uzdolniona bardziej plastycznie jak matematyczny-ale ja przyznaje sie bez bicia noga bylam z matmy i jestem do dzis :-) Zobaczymy w ktora strone sie to rozwinie-oby przejela po tacie przyswajanie matematycznych zadan ;))

reklama
Dziewczyny śledzicie wątek reformy edukacyjnej? Ostatni pomysł jest taki, żeby do szkoły szły te dzieci, które ukończyły 6 rok życia do września 2012, czyli nasze łapałyby się...

Tak, słyszałam o tym. W sumie to już lepiej, żeby szły do szkoły. Bo co będzie z 6latkami, które w 2012 nie pójda do szkoły? Przecież edukacja w przedszkolu (lub w zerówce w szkole) będzie juz za nimi. Gdzie mają się podziać?

my to mamy za soba ;) Klaudia jest pierwszoklasistka;) i denerwuje sie na mnie jak mowie np jak dzisiaj rano . ubieraj sie szybciej bo spoznisz sie do przedszkola - ona wtedy - DO SZKOLY!;p

Pati i jak było po spotkaniu? Jak wrażenia Noemi?

Rusiu, Ola też się denerwuje jak mówię szybciej bo się spóźnisz do przedszkola. To brzmi jak obraza majestatu.

Szkola jej sie podobala...Nasjwieksze wrazenie zrobil szkielet czlowieka ;) potem wypchana sowa i itp...czyli to co Noemi interesuje...Spotkala ze swojego przedszkola kilkoro dzieci ktorzy zaczeli juz edukacje w tamtej szkole... :) No a wczoraj juz pytalakiedy znowu pojdziemy do szkoly ;) za kilka dni szykuje nam sie kolejne zwiedzanie kolejnej szkoly :)

reklama
Wygląda na to, że uchwalili w Warszawie niższe stawki za godzine w przedszkolu i zniżke na rodzeństwo. Dla mnie to spora róznica, bo przy opłacie za dwóch chłopców będę płacić min. 200 zł miesięcznie mniej, niz przy poprzednich stawkach. :-)

Do góry