reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

reklama
dziewczyny może już o tym pisałyśćie ale mi gdzieś umknęło
ile płacicie opiekunkom do dziecka? bo ja 5 zł/godz. i nie wiem czy to dużo czy mało:confused:

Irma moje kolezanka płaci tyle samo. Opiekunka tylko opiekuje sie dzieckiem, tzn nie sprząta, nie gotuje itp.

łał Mamoot to macie tam w Warszawie niezłe zarobki, to ja tyle nie zarabiam.
u nas tylko ceny takie same, a zarobki szkoda gadać.:baffled:

Czekaj czekaj, Irmaa, nie uogolniaj :-D Zarobki to moze maja - panie opiekunki i panowie na Wiejskiej.... Ja w budzetowce mysle ze nie odstaje za bardzo od sredniej krajowej... jesli to raczej w dol... :baffled:
A zycie, jak mowi Mamoot, drogie jak diabli.....

Ale i tak kocham to moje miasto :-D :-D :-D

Heatherek o średniej krajowej to ja mogę pomarzyć
a i tak śmieję się że do pracy to ja na razie wracam charytatywnie bo za pół etatu dostanę na maxa 900zł opiekunce dam 500zł + dojazdy do pracy to mi grosze zostaną, ale liczę na to że odpocznę od Izy psychicznie i potem będę mieć dla niej większą cierpliwość, bo teraz po takim całym dniu z nią sam na sam to padam na pysk:baffled: no i trochę pójdę do ludzi bo już rok w domu siedzę

reklama
Staaaaaraaaaa, to Ty wiecej ode mnie dostaniesz na to pol etatu!! :-D :-D :-D Moj plus, ze nie musze placic opiekunce, a do pracy moge zasuwac na piechotke :-D Tralalala, trzeba zawsze znalezc cos pozytywnego :-D :-D :-D
A z tym pojsciem do ludzi, to masz swieta racje. Pomaga. Tym bardziej, ze w poludnie moge wrocic do Smyka i isc z nim szukac w parku wiosny :-D :-D :-D Czego i Tobie oczywiscie zycze :-D

Do góry