reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

reklama
dziewczyny może już o tym pisałyśćie ale mi gdzieś umknęło
ile płacicie opiekunkom do dziecka? bo ja 5 zł/godz. i nie wiem czy to dużo czy mało:confused:

Irma moje kolezanka płaci tyle samo. Opiekunka tylko opiekuje sie dzieckiem, tzn nie sprząta, nie gotuje itp.

łał Mamoot to macie tam w Warszawie niezłe zarobki, to ja tyle nie zarabiam.
u nas tylko ceny takie same, a zarobki szkoda gadać.:baffled:

Czekaj czekaj, Irmaa, nie uogolniaj :-D Zarobki to moze maja - panie opiekunki i panowie na Wiejskiej.... Ja w budzetowce mysle ze nie odstaje za bardzo od sredniej krajowej... jesli to raczej w dol... :baffled:
A zycie, jak mowi Mamoot, drogie jak diabli.....

Ale i tak kocham to moje miasto :-D :-D :-D

Heatherek o średniej krajowej to ja mogę pomarzyć
a i tak śmieję się że do pracy to ja na razie wracam charytatywnie bo za pół etatu dostanę na maxa 900zł opiekunce dam 500zł + dojazdy do pracy to mi grosze zostaną, ale liczę na to że odpocznę od Izy psychicznie i potem będę mieć dla niej większą cierpliwość, bo teraz po takim całym dniu z nią sam na sam to padam na pysk:baffled: no i trochę pójdę do ludzi bo już rok w domu siedzę

reklama
Staaaaaraaaaa, to Ty wiecej ode mnie dostaniesz na to pol etatu!! :-D :-D :-D Moj plus, ze nie musze placic opiekunce, a do pracy moge zasuwac na piechotke :-D Tralalala, trzeba zawsze znalezc cos pozytywnego :-D :-D :-D
A z tym pojsciem do ludzi, to masz swieta racje. Pomaga. Tym bardziej, ze w poludnie moge wrocic do Smyka i isc z nim szukac w parku wiosny :-D :-D :-D Czego i Tobie oczywiscie zycze :-D

Do góry