reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

ja bardzo cenie sobie kazda rade!naprawde
ale szczerze to wydaje mi sie,z e ja z tego wszytkiego to juz wszytko probowalam! tatalna olewka tematu Klaudii najbardziej pasuje...
ostatnio bardzioej sie jednak skupilam na jej niejedzeniu i staram sie ja zachecac roznymi metodami..jak malutkie dziecko i widze roznice!
ale w przedszkolu dzis znowu zjadla - jedynie mandarynke i kilka orzeszkow nerkowca...bardzo malo wypila..ale zaraz jak wyszla z przedszkola zjadla kanapke:-)teraz ze mna zupke..:-)
musze mala zwazyc i zmierzyc...nie bardzo znam jej aktualne wymiary..

reklama
Ja mloda zachecam czasami wymyslnym udekorowaniem obiadu...Np.dzis z naszego dania-przetermoinowany sos :-D ziemiaczki i fasolka...Zrobilam maly kopszyk z ziemiakow,polalam sosem i mieskiem a na to polozylam fasolke w ksztalcie gwiazdy...Mloda szamala jak dzika:-Djak zobaczyla gwiazde to normalnie posrana:-D

My tez czesto razem przygotowujemy posiłki:-), a co do tych przeterminowanych rzeczy to moim zdaniem terminy sa przesadzone mi sie tez zdarza ze są rózne rzeczy przeterminowane ale np co w soli sie przeterminuje? albo pieprz? jak jest w zamknietej torebce? conajwyzej moze zwietrzeć:cool:

ja bardzo zcesto z Klaudia gotuje..np. wczoraj zupe..uwielbia mieszac, dosypywac cos...dzis rano nalesniki razem smazylysmy..Zawsze ona mieszza..podaje mi do smazenia...miesza i ja smaze..tak w kolko...
Owszewm dekoruje jej nieraz jedzenie, ale wowczas to dla niej zacheta by sie nim - pobawic:-D
ale musze Was poinformowac, ze dzis pierwszy raz w zyciu sama poprosila o kanapke rano:szok:...chyba te moje gadanie o sniadanku i te 2 dniowe tlumaczenia, ze musi cos jesc, bo...daly rezultat:-)

Ja juz nic nie dopisze na ten temat bo pomyslow mi brak. Zreszta u nas jak na razie ten problem to abstrakcja i oby tak zostalo (choc Julek juz ma swoje konkretne smaki i stanowczo jest bardziej wybredny niz wczesniej).

reklama
No to Wojtek od wczoraj jest prawdziwym przedszkolakiem. Był przejęty, ale zadowolony. :-) Tylko po południu, już w domu były marudy, chyba z nadmiaru wrażeń.
A Stas to mnie zupełnie zaskoczył, bo myślałam, że będzie murudzic i że zaraz któreś z nas będzie musiało wracać do domu, a ten bawił sie razme z dziećmi. Był w wysmienitym humorku.
Święto ziemniaka udane - rodzice się spisali i było mnóstwo ziemniaczanych pyszności.:-)

Do góry