reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad noworodkiem

empolan cieszę się, ze rada się przydała :laugh: ja też obcinam paznokcie jak Kubus śpi .. inaczej sobie nie wyobrażam ::)

karollawer dzięki za natchnienie - przecież to mogą być witaminki... ja np. jestem uczulona na wit. b , oczywiscie w za dużych ilościach, więc bardzo możliwe, że młody też tak ma...Boże ze ja na to nie wpadłam (gdzie moja głowa ??? ;D )

reklama
Ja uzywałam i belneum i oliatum. I wg mnie są rewelacyjne, praktycznie zadnych krostek. Teraz nam się skończył Belneum - mielismy płyn do kąpieli i teraz wyprubowujemy płyn z belli. Oliatum mamy krem i urzywamy go cały czas.
Czasami na brwiach robi mu się taka jakby ciemieniucha wtedy smaruję oliatum a potem wilgotnym wacikiem przecieram i skora znowu jest gładka. No oczywiscie Maciusiowi za bardzo się to nie podoba ale coz zrobić.
Z paznokciami też mamy kłopot bo nawet jak spi i chcę mu skrucić paznokietki to wyrywa rączkę

A ja wpadłam na to dlaczego Kasia czasem wieczorem miała problem z uśnięciem... Przecież wit C pobudza (nawet jak dorosły zje w większej ilości to nie uśnie) a ja zawsze ok kąpieli dawałam Cebion... Dziś dałam w południe i dziecko śpi od 19 ;D

Emih pisze:
A ja wpadłam na to dlaczego Kasia czasem wieczorem miała problem z uśnięciem... Przecież wit C pobudza (nawet jak dorosły zje w większej ilości to nie uśnie) a ja zawsze ok kąpieli dawałam Cebion... Dziś dałam w południe i dziecko śpi od 19 ;D

jeśli coś w tym jest to super ;D jutro wypróbuję :D

Ja daję witaminki wieczorem. Ale może przezucę się i zacznę dawać w dzień. Choć chyba Mackowi nie robi to różnicy, bo jak w dzień mało spi to usypia od razu po 19.

Kunda, Pamiętam że pisałaś iż używasz Balneum. Ile tego lejesz do wanienki, bo piszą żeby lać 1/4 łyżeczki na 5l. Ale to jakoś "mało" jak mi się wydaje ???
No i Kasia ciągle ma ciemieniuszkę... od nowa i od nowa  :mad:

Czy waszym dzieciaczkom przecierają się włoski? Bo kasi taki "fajny" łysy placek się zrobił na jednym boku. Pod spodem widać co prawda krótsze włoski ale te "stare" (pozostałe) trzymają się jeszcze całkiem mocno  ::) Ciekawe kiedy tak naprawdę dziecko pozbywa się "na dobre" wszystkich "starych" włosków i czy u wszystkich to standart?! ???

Piszę jedną ręką bo mały przy cycu sorki za ewentualny brak polskich znaków.Nasz Mateuszek wyłysiał o dziwo na czole a nie w tyle główki ale teraz już mu zaczynają odrastać.Mój M się śmieje że odziedziczył wysokie czoło po ginie(jak wiecie bez pomocy leczenia nie byłabym od prawie 3 miesięcy mamusią)

reklama
Anulka ja tez zazwyczaj pisze z małym na kolanach i dlatego ciagle mam brak polskich znakow.

Emih napoczatku lałam wg instrukcji ale potem to tak na oko, poprostu naciskałam buteleczke i wlewałam do wanienki, potem mieszałam wode, Mackowi nadmiarpłynu nie zaszkodził :p
Tez Macio ma mniej wloskow z tylu, wogole to mu włosy zjasniały.

Do góry