reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad noworodkiem

Świetny sposób Emih - wypróbuję. Do tej pory nie czyściłam języczka, bo myśliałam, że takiego osadu po mleczku cycowym nie trzeba ścierać. Myślałam, że trzeba tylko pleśniawki :-[

reklama
Ps. Empolan ten sposób położna mi pokazywała bo Kasieńka miała pleśniawki. Teraz wcale nie czyszczę. Szczerze mówiąc- nie widzę w tym sensu :-X

dziewczynki czy Wazsze dzieciaczki też mają może taką jakby ciemieniuchę na brwiach, bo moje dziecko ma coś takiego i nie bardzo wiem jak się tego pozbyć,bo jednak na główce (gdzie nie ma ciemieniuchy) jakoś tak łatwiej oliwkę nakładać, a na brwi ???

a buźkę czyszczę Aphtinem, natomiast czytając ten post stwierdziłam, że będę przemywać wodą ;)

No właśnie Kasia ma ciemieniuszkę na brwiach (wcześniej miała nawet na czole- tylko taką delikatną, a ja nie znając ciemieniuchy myślałam że to naskórek jej się łuszczy :-X ) Lekarka ostatnio powiedziała że z brwiami tak samo jak z główką- smarować palcem oliwką i próbować to zetrzeć (po jakimś czasie) np pieluszką...

u mojej małej też pojawiło się troszkę na brwiach :p pediatra powiedziała że to może być z uczulenia(bo na ciałku ma uczuleniowe krostki :p ,"badamy"właśnie z czego ::) )

U nas też było coś w rodzaju ciemieniuszki na brwiach, ale smarowałam oliwką i jakoś samo zeszło :) za to znowu wyszła skaza... niby miałam polecenie ograniczyc nabiał, ale na wszelki wypadek wykluczyłam go zupełnie i zeszło, tylko raz pozwoliłam sobie jednego dnia na omleta i wieczorem grzanki z serem ::) i teraz jest znowu... teraz już się pilnuję, ale jakoś nie schodzi na razie, chociaż i tak Olek je jeszcze zwykłe mleko (bebilon), mam nadzieję, że nie będzie trzeba zmieniać... no a ja mam juz dosyc kanapek z szynką, i to nawet bez pomidora :p nie macie jakichś ciekawych pomysłów na beznabiałowe śniadania i kolacje... ???

Ithilin ja też już od dwóch tygodni bez nabiału i innych uczulających pokarmów. Wysypka zeszła, więc zaczęłam jeść jogurt naturalny - podobno najłagodniejszy z całego nabiału, potem będzie masło, a potem nie wiem, chyba biały ser. A najbardziej uczulający jest żółty ser - może tylko to nie podpasowało Olkowi. Przepisu na ciekawsze śniadania i kolacje niestety nie mam - chlebek z wędlinką wychodzi mi już uszami :p

reklama
zmieniłam proszek na JELP ,mam nadzieję że zejdzie wysypka bo inaczej będę zmuszona wyeliminować nabiał ::) no ale dla małej wszystko,byle jak najdłużej karmić piersią 8)

Do góry