reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad noworodkiem

U mnie też w pewnym momencie podejrzewałam skazę i te nieustające bóle brzuszka... Przestałam jesć nabiał, a był czas że wydawało mi się że już nie jem niczego... potem lekarka powiedziała że te krostki to efekt suchej skóry i pomłu zaczęłam jeść prawie wszystko. teraz Kasia osypana jest od syóp do głowy a ja chyba poszukam prywatnego pediatry...  :mad:

reklama
nasza buziuńka też obsypana,też spytamy prywatnego pediatry co to może być?
284112jn.gif

no to widzę, że dużo dzidziorków ma podobne problemy...u nas z brwi przeniosło się na policzki, z tym ze na policzkach jest to szorstkie i naprawdę niefajnie wygląda(właściwie wyglada to jakby skaza, ale to jest niestety bez sensu, bo ja nie karmię, a Kubuś pije mleko bezbiałkowe) ;D - wiem jedno nie jest to ciemieniucha !!! :( idziemy w czwartek na szczepienie to moze czegoś się dowiem, bo bardzo mnie to wkurza... :-[

madziunia dokładnie to samo ma Weronika. Karmię ja od dawna juz Bebilon pepti a schodzić zaczęło dopiero jak odstawiłam herbatki ziołowe (podaję tylko tą wodę koperkową) i dodaję teraz do kąpieli krochmal. Najpierw pozbyłyśmy się krostek a teraz szorstka skóra powoli staje sie już ładniejsza i gładsza.
Acha pediatra kazał rówież odstawić na chwilkę witaminy i zobaczyć co będzie - kto wie może to też poskutkowało.

nam niestety krochmal mało pomaga :p pediatra poleciła oilatum(stosuje któraś z was ? ) i dziś wypróbujemy po raz pierwszy ::) i na 9 lutego mam usg bioderek :) pierwsze bo ze szpitala nas nie skierowali ::)

Ja kąpie na przemian w krochmalu i Oilatum. Ale wydaje mi się, że najbardziej pomogło natłuszczanie miejsc gdzie była wysypka, bo z twarzy zeszło szybciej - częściej smarowałam, bo na wierzchu, a na rączkach jeszcze trochę zostało szorstkiej skórki.

A ja od tygodnia jem jogurt, a wczoraj spróbowałam porę i Kamilowi zrobiła się szorstka skóra z a uszami. I teraz nie wiem czy to por czy skaza :-[

ja od wczoraj stosuję oliatum- kupiliśmy krem i emulsję, ale po kremie- tylko jeden dzień- a nóżki już nie są takie szorstkie :)

a co do pielęgnacji paznokci... Ile za każdym razem robię podchodów by je ociąć, a muszę robić to co 3-4 dni bo zaraz jest podrapana buzia... W dzień wyrywa rączki i jest płacz, podczas snu- nie da się bo śpi tak lekko, że gdy tylko złapię ją za rączkę- budzi się i jest po drzemce ::) Czasem uda mi się ją "zagadać" ale tylko czasem... Ona musi ruszać rączkami i już... Więc " mama wara od trzymania" ::)

Ja kąpię Joasię od urodzenia w Balneum i jeszcze nigdy nie miała żadnych krostek czy odparzeń ale przy każdym przewinięciu smaruję pupcię linomagiem.

reklama
Mi paznokcie udaje się obciąć jak Kamil śpi. Gdy próbowałam na żywca to tak machał łapkami, że się nie dało. Nie wiem jak Ty dajesz sobie radę Emih :o ??? A ostatnio zastanawiałam się nad paznokciami u nóg - jakoś mu nie rosną :laugh: Na razie tylko raz obcięłam mu przy dużych palcach. A reszty nie trzeba. Dziwne to jakieś ... ;)
Przy okazji wielkie dzięki za radę madziuni :-* - nożyczki Chicco sprawdzają się super :)

Do góry