reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad noworodkiem

Myśmy dostali nosidełko, ale jeszcze leży nie urzywane, gdzieś czytałam że dziecko musi samodzielnie trzymać główkę aby można je wlorzyć do nosidełka.

Na płacz Maciek lubi być noszony, podrzucany lekko. Oczywiście odkurzanie go nie rusza, a w samochodzie i w wozku na spacerkach spi :laugh:
Maciek ostatnio bardzo polubił leżenie na brzuszku :D

Ostatnio moje dzieciątko zaczeło duzo pić herbatki tak ok100ml dziennie, powinnam się chyba cieszyć ale zauważyłam że zadziej robi kupy. Przedtem robił 2-3 razy a teraz raz :mad:

reklama
chustę kupiłam przez internet ze strony www.chusta.pl są bardzo profesjonalnii szybko wysyłają przesyłki. Naprawdę polecam, bo ta chusta życie ratuje (a przynajmniej mi bębenki) poza tym można w niej dzidzie nosić podobno do trzeciego roku życia ;D

Ps. jeszcze jedno o chuście... Czasem jak ją uśpię wkładam ją z chustą do łóżeczka, chusta "myk" przez głowę i moja córka nawet się nie zorientuje a już jej na moich rękach nie ma 8) Poza tym główka jest podtrzymywana i jak się uprzeć to dwoma rękoma można operować (tzn pracować i się malować- tzn starać się być mamą idealną ;)

Emih fajna ta hustaEg możliwe że dostałaś już @.Ja dostałam 7tyg od porodu a karmię TYLKO PIERSIĄ Wczoraj byłam u gina na kontroli i powiedział że to była @ ale nie musi wystąpić następna bo przy karmiewniu piersią albo@są regularne albo nie i jalbo są albo ich nie ma.Na płacz mam sposób -pukanie po maleńkiej pupci Mateuszka,odkurzacz i suszarka.

To pewnie potówki, mojemu małemu tez wyskakuja czasem, po paru dniach znikaja. Sorry za brak polskich liter ale nie da sie ich wstawiac jedna reka, na drugiej mam małego. :)

Moj też ma czasami jakąś krostke na buzi ale ona dość szybko znika.

Maciek ostatnio nauczył sie zasypiac u mnie na brzuchu, tylko że robi się coraz cięższy i jest to trochę niewygodne.

Witajcie!!! Dawno nie pisałam ale moja maleńka nieźle daje mi się we znaki. Z tego co czytam to wasze skarbki też dużo płaczą. Moja chyba się troszkę rozpuściła bo chce żeby ją cały czas nosić, a zasypia tylko na moim brzuszku nie daj Boże próbować ją przenieść do łóżeczka. Emih dzięki za info o chuście już sobie zamówiłam, bo Twoje zdjątko powaliło mnie na kolana.
Moja Zuzieńka od urodzenia ma parę różnych chrosteczek i co jej zejdzie to zaraz się nowe pojawiają.

reklama
Efka 21 polecam się na przyszłość 8)

Co do kostek też mam problem i też to niby są potówki z tym że specjalnie w to nie wierzę- mimo opinii lekarza- bo są na buzi, karku i głowie już przesżło 2 tyg jak nie dłużej i robią się tylko brzydsze. Wysuszałam je i owszem kalium ale teraz są szorstkie i Kasia ciągle je drapie. Myślałam ze to skaza, teraz jestem w kropce...

Do góry