reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad noworodkiem

reklama
Na spanie najlepiej działa jazda autem, wózkiem no i faktycznie odkurzacz :)
Ja mierzyłam temp. parę razy w uszku i miał jakieś 37,2-37,4. Ale nie mierzę codziennie a wy?
Dziewczyny czy to możliwe żebym dostała okres 4 tygodnie po porodzie? Znowu mi krew leci a już właściwie nie miałam tej wydzieliny z pochwy tylko troszkę nażółto barwiło wkładkę. No a jak dzisiaj wstałam w nocy do łazienki to aż się wystraszyłam.

moim sposobem na płacz, ale niestety tylko chwilowym, np. jak czekamy aż się mleczko zagrzeje ;) jest podskakiwanie :) biorę Olka pod paszki i leciutko odbijam jego nózki o moje kolana(jak siedzę) albo sadzam go tyłem do siebie i podskakuje na moim kolanie :)

Ja na Kasi bóle nie mam sposobu- wogóle. Jak ją boli ten feralny "brzuszek" i się pręży przy bączkach nie pomoże nic. :(
Ale gdy marudzi- przestaje płakać gdy ją przedrzeźniam 8) Oczywiście jak najbardziej wózek, samochód i noszenie na rękach (ale nie jakieś tam siedzenie- muszę chodzić po pokoju i nie daj Boże się zatrzymam a ona to "wyczai" ::) Pomaga też rozebranie z pieluchy- nagusieńka jest szczęśliwa jak... dziecko ;D Rozśmiesza ją też całowanie w stopy i łaskotanie. A wracając do bólów... Wówczas metodą na spanie okazuje się chusta- kupiłam taką zwyczajną "brazylijska" chyba za 40zł a sprawdza się jak najdroższy sprzęt. Mogę wtey nawet myć gary a ona się nie obudzi... A tak... jak leży sama to byle szelest papieru a podskakuje "na równe nogi" i usypianie od nowa ::)

Ja nie mierzę codziennie temperatury, ale wczoraj wydawało mi się , ze Maja jest rozgrzana i dlatego zmierzyłam.

Eg, wg mnie to możliwe, że mogłaś dostać @, wprawdzie ja dostałam w 7 tygodniu, ale przez pierwszy m-c próbowałam jeszcze karmić.

Emih, mozesz wytłumaczyc na czym polega sposób z chustą???

Chusta- to takie "niby nosidełko" Tak bodajże "kangurują" swoje dzieci m.in Brazylijki. Można właściwie coś takiego uszyć samemu tyle tylko że obawiałam się o szwy i wolałam coś z atestem. A Mała śpi w niej jak niedźwiadek ;D Tyle że w nosie ma pozycję embrinalną w jakieś w tym wieku podobno wybierają dzieciaczki. Spi na wpół- siedząco z twarzą wtuloną w piersi 8) Zresztą... mam zdjęcie... zobacz ;D

emih o tej chuście czytałam i zastanawiałam się gdzie coś takiego można kupić, możesz powiedzieć gdzie ją kupiłaś ?? może w zwykłym sklepie z art. dziecięcymi (no i teraz największe "gwiazdy" tak właśnie noszą swoje dzieci...to jest modne ;) )

j planuję kupić albo tę chustę albo nosidełko ::)
nosideko7sk.jpg

i te nosidełko kosztuje 52 zł,myślę też o chuście ale na laaegro jest za 75 zeta ::) w sklepach nie widziałam ::)

reklama
Emih świetna ta chusta, a Kasia wygląda w niej na taką spokojniutką - służy jej widać.

A u Kamila na płacz działa obracanie się w kółko. Raz lub dwa się obrócę, a on jest taki zszokowany, że zapomina o płakaniu i wtedy można zacząć z nim gadać albo coś pokazywać albo tańczyć (wskazane ze wzlędu na spalanie kalorii ;)). No, ale na rękach musi być nadal ::) mały terrorysta :D Działa też przekazanie na ręcę tatusia, który trzęsie Kamilem w specjalny uspokajający sposób, którego nie opanowałam i nie opanuję, bo trzeba mieć do tego męskie ramiona ;)

Do góry