reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

No u nas z tymi drzekami to jest gorzej. Czasem się dziwię, że niespełna 3 miesięczny maluch tak mało potrzebuje snu. Oliwka rano spi do ok 9. a potem to już miewa ze trzy 15-30 minutowe drzemki. Bardzo rzadko udaje jej się zasnąc na 2 godzinki i ma to miejsce zazwyczaj na spacerze. Spac na noc idzie ok 21. Dlatego całe szczęście, że zajmie się chociaż sama sobą przez jakiś czas.

reklama
LAilusia tez powoli zaczyna lubic chwilke dluzej polezec na macie albo w lozeczku ogladajac karuzelke, ale na razie gdzies 15-20minut maksymalnie, co i tak jest sporo porownujac do wczesniejszych tygodni!!!

ZAzwyczaj ma rytm dnia godzina spania, godzina zabawy az do spaceru gdzie spi zazwyczaj ze 2 godzinki, czasem spi mocno a czasem bardzo czujnie i wtedy nic w domu nie moge zrobic. :baffled:

Uwielbiam poranna godzine, poltora od 7 do 8.30 albo od 8 do 9.30 gdy Laila i maz spia smacznie a ja speedem pedze do kuchni cos tam przygotowuje juz na poczet obiadu, myje gary itp itd, kapie sie, czasem robie makijaz, a potem spokojnie jem sobie pierwsze sniadanko (maz by w zyciu o tej porze nic do ust nie wzial), pije bezkofeinowa kawke (mniaaaaaaaaam), czytam gazetke...i tak naprawde te godzine czy dwie na poczatku dnia mam tylko dla siebie...:tak:

Ten rytm zmienia sie w sytuacjach jak wczoraj po szczepieniu gdzie caly dzien nie spala, lub gdy cos ja z rytmu wybije....

a teraz spi juz 4 godziny (na spacerku i po w wozku przy otwartym oknie) i az mi jakos dziwnie i zastanawiam czy jej nie obudzic...ale lepiej nie, bo wiemy: dziecko wyspane lepiej spi!!!;-)

Fili jakoś też już mniej śpi, a co najgorsze,ze sam sobą sie nie umie zająć :zawstydzona/y::-( I dzień mam praktycznie zupełnie zaprzątnięty nim..nic nie mogę zrobić, a nie wspomnę już o pisaniu pracy magisterskiej od dwóch miesięcy zrobiłam tylko ankietę, a opracowanie jej to nie wiem kiedy zrobię:no::no:

Dziś mały trochę lepiej śpi ale to przez tą chorobę, jest taki ospały...:tak:

Ze spaniem w ciągu dnia to faktycznie kiepsko. Dłuższe spanie odbywa się na spacerze a w domu tylko krótkie drzemki. Tosia zwykle budzi się wtedy kiedy ja zaczynam robić coś waznego-np jeść obiad:-D A rano to juz w ogóle raczej nic nie jem, bo nie ma czasu...
Leżaczek jest dla mnie zbawieniem!!!Bo jedynie na nim Antosia umie się sobą zająć. Na macie też juz więcej leży, ale woli leżaczek.

konradek na szczescie ma jedna lub dwie dluzsze spanka po 2-3 godzinki.Moge cos wtedy zrobic,ale chodze na paluszkach..

Dziewczyny, wiecie cos moze na temat kropelek Sab simplex< na kolki>, czy ktoras to uzywa i czy pomagaja rzeczywiscie tak jak mowia:dry: . Prosze o szybka odpowiedz:-D ;-)

nuśka 23: tak, te kropelki zawierają dokładnie to samo co Infacol, czyli substancję która nazywa się Simeticon. Więc działanie obu leków jest bardzo podobne.

reklama
Do góry