reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

dziewczyny jak się stosuje tantum verde w aerozolu :confused::szok:

na niektórych stronach pisze 1 psiknięcie do 6 razy dziennie i zawsze tak stosowałam ....

a ja mam na ulotce
dzieci poniżej 7 r.ż.: 2-6 razy dziennie 1 dawka na 4 kg m.c. (maksymalnie 4 dawki jednorazowo)

czyli ile psiknięć:confused: jak waży prawie 16 kg jedno do 6 razy na dobę :confused:czy 4 psiknięcia za jegnym razem do 6 razy na dobę bo zgłupiałam:baffled::zawstydzona/y::sorry2::rofl2:

reklama
Gosiu, ja dawalam Milenie 4 psikniecia jednorazowo 3-4 razy na dobe (nie bylo wiekszej potrzeby). Ale ulotke zinterpretowalabym tak ze max.4 psikniecia do 6 razy na dobe.

Gosiu, u nas tantum verde to podstawa, na gardło jeszcze nigdy nie zawiódł, a stosuję podobnie jak Karolina, 3-4 psiknięcia do 6 razy dziennie, tak mi zresztą nasza pediatra zalecała ostatnio:tak:Zdrówka dla Emilki:tak:

ja też zawsze go stosuje tylko zawsze psikałam raz max dwa i tak samo u siebie do 6 razy na dobę :tak: czyli psiknę 4 na początek może lepiej pomoże :tak: dzięki dziewczyny ;-)

do tego kupiłam lipomal o jedynie go co chce wypić z chęcią :tak:ostatnio co chora była w grudniu i tym jej gardło wyleczyłam i imbirem miodem i cytrynką ;-) (nie licząc jak jej skórka stanęła od czereśni i wymiotowała całą noc przez nią:sorry2: ) a tak to dawno u lekarki nie byłyśmy i nie mam zamiaru iść :no:bo antybiotyk na start dostanie :baffled: no ale jak nie będzie poprawy to wyjścia innego nie mam :sorry2:

i dzieki za życzenia zdówka dla Emilki :tak:

dziewczyny jak się stosuje tantum verde w aerozolu :confused::szok:

na niektórych stronach pisze 1 psiknięcie do 6 razy dziennie i zawsze tak stosowałam ....

a ja mam na ulotce
dzieci poniżej 7 r.ż.: 2-6 razy dziennie 1 dawka na 4 kg m.c. (maksymalnie 4 dawki jednorazowo)

czyli ile psiknięć:confused: jak waży prawie 16 kg jedno do 6 razy na dobę :confused:czy 4 psiknięcia za jegnym razem do 6 razy na dobę bo zgłupiałam:baffled::zawstydzona/y::sorry2::rofl2:

Nam lekarka zaleca zawsze 2 psiknięcia 4 razy na dobę.:tak:

Oliwka jest fanką bajki Scooby Doo. Na początku nie chciałam jej tych bajek puszczać, ale ona wcale w niej nie budzi strachu, ani złych emocji, a z "duchów" się śmieje. Więc ogląda od czasu do czasu. Piosenki z czołówki się nauczyła i ją śpiewa, poza tym w lumpiku sama wypatrzyła piżamę z bohaterami z baki i oczywiście musiałam jej ją kupić, choć wg mnie jest chłopięca, ale Oli tak prosiła, że zrobiło mi się jej żal :sorry:
Właśnie się dowiedziałam, że jak dziś mnie nie było w domu, to puścili Oliwce pełnometrażowy film "Scooby Doo", nakręcony na podstawie kreskówki, który trwa ok 1,5 godziny :dry: Dziecko moje obejrzało go z otwartą buzią z zachwytu, przez całe 1,5 godziny nie odeszła od ekranu :szok:

no to Oliwka super mocna jest :szok::-D

Emilka też się duchów nie boi takie baki raczej ogląda tylko jak jest chrześniak na cartonie ale do mnie nieraz przychodzi i mnie straszy że jest duchem albo potworem

ale zauważyłam ze na mini mini też są takie bajki że słychać teksty "głupi ..." i Emilka powtarza niestety :baffled:

A ja Wam powiem, że Milenka taki okres że potrafiła wysiedzieć 1,5 godziny na filmie ma już za sobą, teraz pół godzinki i koniec... już jej się nudzi :tak: A tyle siedziała jak jej ściągnęłam kiedyś "Kubuś Puchatek i hefalumpy" - tak pokochała tą bajkę, że codziennie chciała ją oglądać, aż w końcu nauczyła się już na pamięć kwestii bohaterów i mówi je razem z nimi. Teraz czasem ogląda Klub Myszki Miki, ale najchętniej "Dinozaur" Disneya. To bajka z podłożonymi dziecięcymi głosami, ale nie animowana, tylko renderowana tak jak naukowe filmy o dinozaurach na Discovery. I wcale się nie boi jak wielkie dinozaury walczą ze sobą. Ona w ogóle ma ostatnio jakąś korbę na punkcie dinozaurów. Ulubiona książeczka (oprócz nieśmiertelnych Franklinów) to ta:
Dinozaury i prehistoria świat w obrazkach Księga (714767494) - Aukcje internetowe Allegro
potrafi nazywać poszczególne dinozaury: parazaurolof, diplodok, tyranozaur, stegozaur, allozaur, i wiele innych.... a ulubiona maskotka to duży gumowy tyranozaur, nazwała go "Dinozaur Antoś" ;-)
Dzisiaj w pracy ściągnęłam jej animowaną "Wyspę dinozaura". Przyniosłam do domu, zgrałam na dysk a ta już piszczy z radości.... niestety okazało się że film nie pójdzie, pewnie brak mi najnowszych kodeków :-( Zmartwiłam się i mówię do Milenki że niestety ale film nie działa :no:
A Milenka na to pogłaskała mnie po ręce i powiedziała: "Nie martw się mamusiu, nic się nie stało... jakoś sobie poradzimy" :tak:

Joasiek Ty masz bardzo wyrozumiałą i wrażliwą córcie:tak: Zainteresowanie dinozaurami jak na niespełna trzy letnią dziewczynkę naprawdę poważne i fascynujące za razem:tak: Nie wyobrażam sobie Victora znającego, tak przecież trudne, nazwy dinozaurów:no: Naprawdę gratuluję Ci zdolnej Milenki:-)

Victor ostatnio z ogromnym zainteresowaniem oglądał Happy Feet o pingwinach;-) On jest w ogóle fanem Animal Planet i wszelkich zwierzaków;-)

Ja zauważam, że nasze dzieci powoli zaczynają wyrastać z bajek typowo dla maluchów:sorry2::tak:

reklama
Do góry