reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

hmm a czy robiac usg jelit mozna nie zauwazyc refluksu ?
rtg nerek cum?
...wiem ze sa czeste stany zapalne ucha:baffled:..mała mi fakt faktem nie wymituje ale dosc czesto nawet nie ulewa a jakby ...."o jakies 20 ml było zawsze za duzo zjedzone przez nia mleka najczesciej i wypluwa/wymituje (ta mała ilosc)"
dosc czesto jest to mleko nie strawione :baffled:
nie wiem szukam czegos moze cos przeoczaja ciagle u niej:ninja2::ninja2:

reklama
hmm a czy robiac usg jelit mozna nie zauwazyc refluksu ?
rtg nerek cum?
...wiem ze sa czeste stany zapalne ucha:baffled:..mała mi fakt faktem nie wymituje ale dosc czesto nawet nie ulewa a jakby ...."o jakies 20 ml było zawsze za duzo zjedzone przez nia mleka najczesciej i wypluwa/wymituje (ta mała ilosc)"
dosc czesto jest to mleko nie strawione :baffled:
nie wiem szukam czegos moze cos przeoczaja ciagle u niej:ninja2::ninja2:
U Jenni robili USG zoladka najpierw pustego a nastepnie musialam jej trzymac butle a ona pila po chwili wyciagnelam butle i na USG wyszlo ze mleko zamiast tam zostawac cofa sie spowrotem:tak: a to co jej sie coflo to albo lykla spowrotem albo wylecialo i tez nieprzetrawione ale jak lykala to spowrotem to dostawala kolek:tak:

O jejku, oby Sarcia nie miala refluksu i niczego innego takze. Szkoda dziecka. No i rodzicow tez. Kiedy Wy odpoczniecie.

Agusia, to dobrze ze stres Ci schodzi. Moze to nie refluks tylko jakas nietolerancja mleka. Milenka od urodzenia miala refluks. NAsza pediatra nic nam nie doradzila, mowila ze samo przejdzie. Tylko ze refluks mial wplyw na wzmozone napiecie miesniowe. Jak bylismy u neurologa (Milena wtedy miala 4 m-ce) tez od razu zapytal sie o refluks i czy MIlka dostaje lekarstwa. Jak sie dowiedzial ze mala nic nie dostaje na refluks to zalecil lekarstwo w postaci malych kuleczek w kapsulkach. Niestety nie pamietam nazwy. Po braniu tych lekarstw jej napiecie znacznie sie poprawilo (chodzilam z nia tez na rehabilitacje), poprawily sie wyniki krwi i zaczela dobrze spac i nie byla taka nerwowa. Aha, a lekarstwo brala przez 2 tyg.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry