reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

No tu u nas znacznie gorzej:cool::baffled::baffled:..polik,rece,nogi ,uda:-(

...a niby nie dostaje nic nowego:dry:
Weronika tez zaczeła gorzej reagowac duzymi zmianami po niektorych potrawach a wczesniej juz myslałam ze ok nie wiem czy to przestaja działac juz zyrtec i ketotifen:confused:
choc pediatra mi powiedziała ze te zmiany moga sie pojawiac nawet podczas przeziebienia a ona chodzi ostatnio zasmarkana
w czwartek mamy wizyte kontrolna u alergologa zobaczymy co ona powie

reklama
moja też sucha i drapie się okropnie - pod kolanami, zgięcia łokci no i pupa :-(
ostatnio krew ciurkiem leciała :-(
u nas proszek - wyprałam im ze dwie partie w naszym i reakcja natychmiastowa niestety

Jak zabezpieczyc drzwi przed dwulatkiem?
siega do klamki i sama otwiera drzwi od łazienki,wchodzi na muszle,odkreca wode w zlewie i 200 razy dziennie myje rece i zeby:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

drzwi wejsciowe zamykamy od wewnątrz zawsze na zamek
ale nie mam pojecia co zrobić z drzwiami od łazienki:confused::confused::confused:
jednyne na co wpadlismy to okragła klamka:zawstydzona/y:;-):-D

..czasem nie zauwaze a ona juz w kiblu:wściekła/y::ninja2:

Jak zabezpieczyc drzwi przed dwulatkiem?

My jakieś pół roku temu zainwestowaliśmy w takie coś:
@@ Zabezpieczenie wielofunkcyjne -taśma.PROTECH@@ (527359688) - Aukcje internetowe Allegro
Jeden koniec mamy naklejony na futrynę, drugi na drzwi i nie ma siły żeby otworzyć:-p Po dwóch miesiącach się nauczył i już nie wchodzi, ale to było dobre rozwiązanie tym bardziej, że mieliśmy popsuty zamek właśnie w drzwiach od toalety na dole i ciągle tam buszował:sorry2:

U nas drzwi też nie są przeszkodą. Jak zaczęła otwierać drzwi wyjściowe, to zaczęliśmy je zakluczać, a do łazienki wiecznie wchodzi, ale na szczęście nie odkręca wody, za to wchodzi, zatrzaskuje się od środka i woła mnie, żebym po nią przyszła, bo od wewnątrz drzwi łazienkowych nie otworzy, bo się blokują.

No to my mamy podobny ''problem''. Milena tez otwiera drzwi. A w łazience najbardziej lubi spuszczac wodę do kibelka. Aha, i jeszzce łapie się za szczotkę do szorowania muszli-beeeee.:cool::cool:

Mój krasnal nie sięga jeszcze...do klamki(albo nie wpadł na taki pomysł):tak:Z resztą Kuba jak gdzisjest ciemno,to nie lubi wchodzic,woła,żeby światło zapalic.
A to zabezpiecenie ,co wkleiła wolfia u nas okazałosie porazka,Kuba zepsuł po godzinie:confused:

Milena z kolei lubi ciemność. Ile razy ona już uciekła wieczorem z łóżka i pobiegła do pokoju obok szaleć w ciemnościach. Na szczęście robi to bardzo ostrożnie i jeszcze nigdy nic jej się nie stało. Albo wchodzi do szafy, zamyka się i woła z radością ''baba baba''.

Mój krasnal nie sięga jeszcze...do klamki(albo nie wpadł na taki pomysł):tak:Z resztą Kuba jak gdzisjest ciemno,to nie lubi wchodzic,woła,żeby światło zapalic.
A to zabezpiecenie ,co wkleiła wolfia u nas okazałosie porazka,Kuba zepsuł po godzinie:confused:
Ja tez to mialam na lodowce i Jenni zerwala:cool2:

reklama
Albo wchodzi do szafy, zamyka się i woła z radością ''baba baba''.
:-D Hubek tez lubi siedzieć w szafie, zamyka sie od środka i chce zebysmy go szukali, albo otwiera nagle drzwi i woła "bu" żeby nas przestraszyć:-D w ogóle nie boi sie ciemności, poza jednym wyjatkiem: zasypiać wieczorem musi przy zapalonej maleńkiej lampce, jak tylko zgaszę światło, to płacz mimo, że siedzę z nim w pokoju obok łóżeczka

Do góry