reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

No tu u nas znacznie gorzej:cool::baffled::baffled:..polik,rece,nogi ,uda:-(

...a niby nie dostaje nic nowego:dry:
Weronika tez zaczeła gorzej reagowac duzymi zmianami po niektorych potrawach a wczesniej juz myslałam ze ok nie wiem czy to przestaja działac juz zyrtec i ketotifen:confused:
choc pediatra mi powiedziała ze te zmiany moga sie pojawiac nawet podczas przeziebienia a ona chodzi ostatnio zasmarkana
w czwartek mamy wizyte kontrolna u alergologa zobaczymy co ona powie

reklama
moja też sucha i drapie się okropnie - pod kolanami, zgięcia łokci no i pupa :-(
ostatnio krew ciurkiem leciała :-(
u nas proszek - wyprałam im ze dwie partie w naszym i reakcja natychmiastowa niestety

Jak zabezpieczyc drzwi przed dwulatkiem?
siega do klamki i sama otwiera drzwi od łazienki,wchodzi na muszle,odkreca wode w zlewie i 200 razy dziennie myje rece i zeby:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

drzwi wejsciowe zamykamy od wewnątrz zawsze na zamek
ale nie mam pojecia co zrobić z drzwiami od łazienki:confused::confused::confused:
jednyne na co wpadlismy to okragła klamka:zawstydzona/y:;-):-D

..czasem nie zauwaze a ona juz w kiblu:wściekła/y::ninja2:

Jak zabezpieczyc drzwi przed dwulatkiem?

My jakieś pół roku temu zainwestowaliśmy w takie coś:
@@ Zabezpieczenie wielofunkcyjne -taśma.PROTECH@@ (527359688) - Aukcje internetowe Allegro
Jeden koniec mamy naklejony na futrynę, drugi na drzwi i nie ma siły żeby otworzyć:-p Po dwóch miesiącach się nauczył i już nie wchodzi, ale to było dobre rozwiązanie tym bardziej, że mieliśmy popsuty zamek właśnie w drzwiach od toalety na dole i ciągle tam buszował:sorry2:

U nas drzwi też nie są przeszkodą. Jak zaczęła otwierać drzwi wyjściowe, to zaczęliśmy je zakluczać, a do łazienki wiecznie wchodzi, ale na szczęście nie odkręca wody, za to wchodzi, zatrzaskuje się od środka i woła mnie, żebym po nią przyszła, bo od wewnątrz drzwi łazienkowych nie otworzy, bo się blokują.

No to my mamy podobny ''problem''. Milena tez otwiera drzwi. A w łazience najbardziej lubi spuszczac wodę do kibelka. Aha, i jeszzce łapie się za szczotkę do szorowania muszli-beeeee.:cool::cool:

Mój krasnal nie sięga jeszcze...do klamki(albo nie wpadł na taki pomysł):tak:Z resztą Kuba jak gdzisjest ciemno,to nie lubi wchodzic,woła,żeby światło zapalic.
A to zabezpiecenie ,co wkleiła wolfia u nas okazałosie porazka,Kuba zepsuł po godzinie:confused:

Milena z kolei lubi ciemność. Ile razy ona już uciekła wieczorem z łóżka i pobiegła do pokoju obok szaleć w ciemnościach. Na szczęście robi to bardzo ostrożnie i jeszcze nigdy nic jej się nie stało. Albo wchodzi do szafy, zamyka się i woła z radością ''baba baba''.

Mój krasnal nie sięga jeszcze...do klamki(albo nie wpadł na taki pomysł):tak:Z resztą Kuba jak gdzisjest ciemno,to nie lubi wchodzic,woła,żeby światło zapalic.
A to zabezpiecenie ,co wkleiła wolfia u nas okazałosie porazka,Kuba zepsuł po godzinie:confused:
Ja tez to mialam na lodowce i Jenni zerwala:cool2:

reklama
Albo wchodzi do szafy, zamyka się i woła z radością ''baba baba''.
:-D Hubek tez lubi siedzieć w szafie, zamyka sie od środka i chce zebysmy go szukali, albo otwiera nagle drzwi i woła "bu" żeby nas przestraszyć:-D w ogóle nie boi sie ciemności, poza jednym wyjatkiem: zasypiać wieczorem musi przy zapalonej maleńkiej lampce, jak tylko zgaszę światło, to płacz mimo, że siedzę z nim w pokoju obok łóżeczka

Do góry