reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Agusia, a czy byl robiony poziom wapnia calkowitego i fosforu?
nie
aminotransferaza alaninowa,amylaza w surowicy ,kreatynina w surowicy no wapń zjonizowana
sód,potas,chlorki,zelazo,magnez wszystko zlecone prze gastroenterologa było
a zlecenia co do podwyzszonego tsh i badania poboczne ewentualnie 23lipca:baffled::rofl2:

reklama
Podziwiam i współczuję Agusia. Niedługo będziesz bardziej wykształcona od niejednego pediatry.

A ja z troszeczkę innej beczki. Pytałam ostatnio dentystkę o podawanie zimafluoru. Powiedziała, ze jeżeli się SZORUJE ząbki pastą typu Elmex, to podawanie dodatkowej dawki jest zbędne. Ja nie jestem w stanie szorować ząbków Mai przez 2 minuty. Dlatego podajemy Zimafluor. ALE TO MOżE TEż BYć RóżNIE W RóżNYCH REJONACH pOLSKI. pAMIęTAM, ZE W mALBORKU NIE PODAJE SIę FLUORU Z POWODU DUżEGO STEżENIA TEGO PIERWIASTKA W WODZIE. (Sorry, caps lock).

Kurcze ja Julci nie podaje zadnego fluoru:/
Myje pasta elmex ale tez nie ma ,mowy o tym by dala mi je czyscic 2 min....hihih....tyle ze je troszke przeczyszcze....choc wydaje mi sie ze cos takiego wystarczy....
wiem ze nasz pediatra nie podaje tego zimafluoru dziewczynkom, a dlaczego to nie wiem...nie pytajcie.....

Nasza znajoma stomatolog nie zaleca małym dzieciom nic dodatkowego.Mycie pastą wystarcza i nie musi być 2 minuty.Tylko kazała po soczkach lub mleczku podawać troche wody ,by przeczyścić ząbki.:tak:

Od rana mi Kuba marudzi.Chyba zębole znowu.Wszystko gryzie i trze dziąsła.:tak:
My mamy taki problem ostatnio,że Kuba nie chce dać sobie obciąć paznokcie u nóg,ale jest walka.:baffled:

reklama
to u Emilki odmiana :szok: wczoraj pierwszy raz co dała sobie obciąć paznokcie i siedziała grzecznie :szok: zawsze to było tak że obciełam 1-2 i nie dawałam rady jej utrzymać i wyrywała ręce :baffled:

Do góry