reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

pytanie do SYNUSIOWYCH MAM

mam pytanie dotyczace siusiaka czy przy kazdym pluskaniu w wannie naciagacie synkom skorkę??? pytam bo ja to zrobilam w jedo calym zyciu moze 4 razy a bylam przy tym upocona na maxa aby nie zrobic mu krzywdy zreszta nie podoba mi sie taka metoda mam dziwne oddczucia przy czyms takim

pytam dlatego bo ostatnio znajomej synek lat 5 mial zabieg wlasnie z powodu stulejki i pan doktor specjalista dzieciecy w tych sprawach powiedzial jej ze nie nalezy naciagac tylko sciagac i ze jest specjalna masc jesli zacznie sie jakies zapalenie sam poczatek aby zapobiec zabiegowi.

no i postanowilam isc z Szymkiem na kontrol do jakiegos specjalisty

reklama
A my w sobotę byliśmy właśnie z Filipem na nauce pływania i....niestety nie tak kolorowo jak u was ewamat....:-:)-(młody od samego początku zaczał płakać, chyba wystraszyłsie dzieci, hałasu i echa na basenie....o wejściu do wody niebyło mowy - płakał prawie cały czas:-:)-(
jesli moge cos doradzic to wazne aby maluszek czyl mame blisko ciala i pierwsze zanuzenie w wodzie powinno byc takie: malec mocno przytulony do mamy i pomaly coraz glebiej no i kazde pluskanie najpierw na rodzica a on musi sie cieszyc ze to fajna zabawa i powinno byc ok.

mam pytanie dotyczace siusiaka czy przy kazdym pluskaniu w wannie naciagacie synkom skorkę??? pytam bo ja to zrobilam w jedo calym zyciu moze 4 razy a bylam przy tym upocona na maxa aby nie zrobic mu krzywdy zreszta nie podoba mi sie taka metoda mam dziwne oddczucia przy czyms takim

pytam dlatego bo ostatnio znajomej synek lat 5 mial zabieg wlasnie z powodu stulejki i pan doktor specjalista dzieciecy w tych sprawach powiedzial jej ze nie nalezy naciagac tylko sciagac i ze jest specjalna masc jesli zacznie sie jakies zapalenie sam poczatek aby zapobiec zabiegowi.

U nas lekarze odradzaja naciaganie i wogole ingerowanie w tym:tak: Chris mial i jak byl malutki to dostalam masc od jednej lekarki ale polozna powiedziala zebym jej nieuzywala no i tez tak zrobilam i jak Chris mial 3 latka to siusiak byl juz OK ale od mojej szwagierki syn mial zabieg jak mial 5 lat:tak:

karola ja chodzilam z Patrykiem jak skończył roczek do chirurga i własnie on przepisał nam maśc którą smarowałam go chyba miesiąc i u nas udało sie obyć bez zabiegu

U nas pani doktor kazała co jakiś czas, co 2 kąpanie, po troszeczku naciągać..ale wszystko jest narazie oki i za bardzo sie nie przykładam( czytaj: co jakiś czas naciągam przez 2 kapania , a później ze 2 tyg przerwy)

Konrad ma stulejke niestety,ale mamy czekac z tym do konca drugiego roku zycia.Oczywiscie jesli nie beda sie robiły stany zapalne.
jeden miał jak mial kilka miesiecy,ale jakos obyło sie bez antybiotyku...
Teraz w czasie kapieli troszke mu naciagam,zeby mu dobrze wymyc siusiaka:tak:

Nam też lekarka mówiła by delikatnie naciągać przy myciu,ale ja żadko tak robię.I nic sie nie dzieje jest OK.No chyba,że widziałam ,że kupka była lużna i mogło cos tam sie dostać,to w kąpieli,albo podmywając,myłam dokładnie.
Wydaje mi sie,że wystarczy opinia pediatry.:tak:

reklama
Do góry