reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Słuchajcie, co używacie skutecznego na zmiany uczuleniowe na skórze :confused: Już pisałam, że Oli dostała krostki na twarzy, teraz krostki zmieniły się w brzydkie liszajowate placki. Nie wiem czym jej to smarować :confused::confused::confused:
Jako długotrwale zmagająca się ze zmianami skórnymi Kuby polecam Krem specjalny Emolium(niestety 23 zł.),a do ciała emulsje(też Emolium).U nas rewelacja.Oliatum do kąpieli też OK.Mniejsze zmiany poprostu Bepanthen w maści.:tak:

Ogólne:

Krem Specjalny Emolium to nowoczesny emolient przeznaczony do pielęgnacji bardzo suchej skóry oraz do pielęgnacji dermatologicznej w chorobach przebiegających z suchością skóry: atopowym zapaleniu skóry, rybiej łusce, łuszczycy, wyprysku i liszaju płaskim oraz uzupełniająco przy kuracji miejscowo stosowanymi kortykosteroidami. Wspomaga leczenie tych schorzeń oraz działa profilaktycznie w fazach ich remisji. Można stosować go do twarzy i do całego ciała. Dzięki starannie dobranemu i przebadanemu zestawowi substancji aktywnych skutecznie likwiduje przyczyny i skutki suchości skóry: natłuszcza i nawilża naskórek, ogranicza przeznaskórkową utratę wody, odbudowuje płaszcz hydrolipidowy, zmiękcza i uelastycznia naskórek oraz łagodzi uczucie świądu. Hypoalergiczna formuła Kremu Specjalnego powstała we współpracy z dermatologami. Jest rekomendowany do stosowania u dzieci od 1. miesiąca życia.

Pojemność: 75 ml

Właściwości:

• jest emulsją woda w oleju (W/O)
  • długotrwale odżywia i natłuszcza
  • łagodzi świąd
  • odbudowuje naturalną warstwę hydrolipidową skóry
  • ogranicza transepidermalną utratę wody (TEWL)
  • wspomaga leczenie w stanach zaostrzenia chorób przebiegających z suchością skóry
  • doskonale rozprowadza się na skórze, pozostawiając na jej powierzchni cienki film
  • nie zawiera barwników i substancji zapachowych
  • jest hypoalergiczny

Preparat jest odpowiedni do pielęgnacji skóry dzieci i niemowląt powyżej 1. miesiąca życia.

Otrzymał pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka.

Wskazania:

Codzienne odżywianie i pielęgnacja skóry:
  • bardzo suchej
  • szorstkiej i popękanej
  • atopowej
  • w innych chorobach przebiegających z suchością skóry, m.in. rybia łuska, łuszczyca, wyprysk, liszaj płaski
  • uzupełniająca kurację miejscowo stosowanymi kortykosteroidami

Stosowanie:

Nanieść cienką warstwę kremu na dokładnie oczyszczoną skórę. Najlepsze efekty osiąga się, stosując preparat minimum dwa razy dziennie.

Drukuj Wyślij link do znajomej/znajomego

A tu więcej
Emolium :: Krem Specjalny

Oliwki twarz wygląda coraz gorzej :-:)-:)-( Porobiły się duże czerwone krosty, a na jednym poliku zmiana liszajowata robi się coraz większa, już weszła nawet na ucho. Zupełnie nie wiem od czego to. Już odstawiłam Oliwce wszelkie mleczne jedzenie, a zmiany się powiększają. Może i ja powinnam mleko odstawić :confused::confused::confused:

Oliwki twarz wygląda coraz gorzej :-:)-:)-( Porobiły się duże czerwone krosty, a na jednym poliku zmiana liszajowata robi się coraz większa, już weszła nawet na ucho. Zupełnie nie wiem od czego to. Już odstawiłam Oliwce wszelkie mleczne jedzenie, a zmiany się powiększają. Może i ja powinnam mleko odstawić :confused::confused::confused:

Kasiad a czy Oliwkę to swędzi??
Nam lekarz przepisał Elocom z recepty na liszaje super, po jednym posmarowaniu zeszlo.
a na swędzenie przepisał fenistil- bez recepty

Przedtem smarowałam oilatum ale nie schodziło tak szybko jak po tej pierwszej maści

Kasiad a czy Oliwkę to swędzi??
Nam lekarz przepisał Elocom z recepty na liszaje super, po jednym posmarowaniu zeszlo.
a na swędzenie przepisał fenistil- bez recepty

Przedtem smarowałam oilatum ale nie schodziło tak szybko jak po tej pierwszej maści
Elocom to maś sterydowa,trzeba uważać.Jeden raz,czy dwa nie zaszkodzi,ale dłuzsze stosowanie tak.Zdecydowanie pogarsza stan skóry i powoduje zanik pigmentu,to tak w skrócie.

Ja bym jednak Kasiad odstawiła mleko przynajmniej na troche,ale pamietaj,ze alergen moze byc w organizmie nawet 14 dni,więc to trochę potrwa zanim zejdzie.

OBJAWY TRZYDNIÓWKI:

nagła temperatura oscylująca między 39 a 40 stopni celcjusza, utrzymująca się od jednego do pięciu dni, najczęściej jednak trzy dni.
łagodny nieżyt gardła i ucha środkowego.
bezpośrednio po spadku gorączki na ciele malucha pojawia się czerwona wysypka, która znika zwykle po 1-2 dniach. Na ogół obejmuje twarz i górną część tułowia i przypomina wysypkę różyczkową

wydaje mi sie ze moze to byc wlasnie to........:tak::tak:

reklama
i znów mam problem - proszę o pomoc......

Antek przez trzy dni miał podwyższoną temperaturę - do wczoraj. Przez te trzy dni mało jadł. Poza tym żadnych innych objawów.
Dzisiaj wyszły mu na całym ciele drobne czerwone kropeczki....

czy to mogła być trzydniówka? przed chwilą rozmawiałam z ciotką i u mojego kuzyna dokładnie tak wyglądała trzydniówka (3 dni temperatuta i czwarty dzień "kropeczki")

czy alergia? wczoraj zjadł z mojego talerza trochę puree (z masłam i z mlekiem). tych ziemniaków zjadł niedużo.... alergia na masło? mleko? poza tym nic innego nowego nie jadł....

czy jescze cos innego????
stawiam na 3-dni:tak:owke

Do góry