reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Kondzio od 2 tygdodni na antybiotyku(wlasciwie dwa jeden po drugim),troche jeszcze kaslal a wczoraj mi wlasnie zwymiotował...Dzis wieczorem zrobil 2 mega kupy zolte ,skierdzace jak nie wiem co:baffled:.Mimo,ze podlozylam podklad do przewijania pod tylek,to wysmarowalam narzute na lozu,jego bluzke i rajstopki.Normalnie sie wylewala...:baffled:
Od 2 dni nic nie chce jesc,naucyzl sie tez wczoraj wypluwac jedzenie...:baffled:.Cycka dzis zjadl tylko rano...chyba sie moge pozegnac z natralnym karmieniem...:baffled:.Nawet przez sen nie chcial ssac.Dopiero jak dobrze zasnal,to oproznil mi jedna piers:baffled:.
W akcie desperacji poszukalam probki mleka modyfikowanego(znalazlam Bebiko 2)i mu podalam.Wypil 3 łyki i nie chcial,po chwili zwymiotował...:baffled:
Jutro lekarz.Mam dosc...:baffled::baffled:

reklama
Oj Tycia,nie masz lekko.A nie przejmuj się ,że Kondzio nie chce jeść,to naturalne w chorobie,dawaj mu tylko coś do picia,żeby sie nie odwodnił.Kuba tez raz parę dni nie chciał piersi,konsekwentnie go przystawiałam,pociagnoł 2 razy i nie chiał.Po kilku dniach laktacja wróciła do normy.

Oi też właśnie nauczyła się kilka dni temu jedzenie, wytyka język i wszystko ląduje na podłodze. To mnie nauczyło, żeby jej nie wpychać nic do dzioba jak odmawia, bo i tak wypluje. Choć wypluwa również coś na co otwiera buzię, ale smak jej nie podejdzie :baffled:
Tycia, u Oliwki było to samo gdzieś ze 2 miesiące temu, po drugim antybiotyku biegunka, która nie chciała się wyleczyć, dopiero po 2 tygodniach została opanowana Nofuroksazydem. Nie dziw się, że przy biegunce nie ma apetytu to narmalne, wpychaj tylko dużo wody czy słabego rumianku lub miętowej do picia. Oliwka przy tej biegunce nauczyła się pić. Do jedzenia jak nie odmawia to lekkostrawne rzeczy tylko. Życzę szybkiego pozbycia się choróbska :tak:

Ostatnio jak byłam u pediatry to pytałam się o te krople i powiedział że mam podawać do roczku ,a puzniej mam przyjść z Maciusiem do niego :tak:

reklama
Do góry