reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Dzięki, Kasiad. Spróbuję z tymi inhalacjami. Dzwoniłam też do przychodni i mi p. doktor powiedziała, że euphorbium nie rozrzedza :)eek::confused:)i dała receptę na mucosolvan. Kasiad, a z czego te inhalacje robiłaś?? Ja kupiłam inhalor, może być??

reklama
Patch, ja mam akurat w domu krople Olbas i choć pisze na nich, że są od 3 r. ż pokropiłam zawsze 2-3 krople na poduszkę, na której spałam, bo obie byłyśmy chore, Oli śpi bez poduchy obok mnie, ale zapach kropli też do niej dolatywał, i oprócz tego puszczałam ze 2-3 krople na kołdrę na samej górze, jak leżałysmy przykryte to też z tej kołdry parowało na nas.
A do inhalacji to na miskę wrzątku wrzucałam garść rumianku, garść majeranku i garść soli i to wdychałyśmy.

Podobno dla dzieci jest super ta maść i dozwolona jest już dla niemowląt:
Pulmex� Baby
Można ją wcierać w plecki i klatkę piersiową malucha, wtedy substancje czynne parują powoli i maluch je cały czas wdycha. Smarując tą maścią dobrze jest codziennie opukiwać plecy, nawet jak nie ma kaszlu, żeby wydzielina z nosa nie osiadała na oskrzelach.
Ja jeszcze nie zdążyłam kupić tego Pulmexu, ale przy następnej chorobie kupię.

Bardzo Wam, dziewczyny dziękuję, w tą maść się zaopatrzę, myślę, że to Stasiowi pomoże spać... Inhalor jest dla dzieci powyżej 6 r.ż, mogłam kupić Olbas, no nic spróbujemy najpierw z tą maścią... Muszę powiedzieć, że vten mucosolvan na taki gęsty katar, jest super:tak:

Laila zarazila sie ode mnie i tez ma pierwszy katar. na razie taki lejacy sie- co oprocz sciagania tego katarku mozna robic? jeszcze nie bylam u lekarza. powinnam?

Susu u nas zalecono przy katarku
1.ściąganie kataru z uporem "maniaka"
2.płukanie noska wodą morską np.Sterimar,Marimar itp.
3.Nasivin 2 razy dziennie kropelka
3.ułożenie główki troszkę wyżej na poduszce
4.wit,C i wapno
5.jeżeli nie ma innych objawów(np. gorączki),to zalecono spacery,zimne powietrze obkurcza śluzówke
No i zdrówka dla Laili!:tak::-D:tak::-D

reklama
Do góry