reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Kurcze, Lenka nie jada tak dużo, bo w ciągu dnia oprócz cycków, to caly czas ok. 120 ml kaszki + 140 ml mleka z kaszką kukurydzianą + 125 deserku + 125 ml obiadku (i to jest max jaki zje) a wagowo jest najcięższa :angry: chyba rośnie mi mały grubasek :-(
moja nie je cyca a je 4 razy (obiad, deser i 2 mleko i to wszystko):-pi wazyła 9 kg

reklama
Wydaje mi się, że jak na dziecko cycusiowe, to je bardzo dużo. Przecież jeszcze wszystko uzupełnia Twoim mlekiem. Majka zjada może połowę z tego. Nie je żadnego obcego mleka. Wieczorem, jeżeli chce Sinlac, ale ok. 70-80 to jest max.

no ale mnie się wydaje że w tych moich cyckach już nic nie ma:confused: to chyba bardziej z przyzwyczajenie i chęci ssania :-)

moja nie je cyca a je 4 razy (obiad, deser i 2 mleko i to wszystko):-pi wazyła 9 kg

no a w tych nowych schematach żywieniowych podają, że siedmiomiesięczne dziecko może jeść 4x mleko (z dodatkami) po ok. 180 ml + 1x 200 ml zupki + deser no to wogóle jakoś dużo :confused::baffled:

no a w tych nowych schematach żywieniowych podają, że siedmiomiesięczne dziecko może jeść 4x mleko (z dodatkami) po ok. 180 ml + 1x 200 ml zupki + deser no to wogóle jakoś dużo :confused::baffled:
ja pytałam pediatre co do ilosci jaka zjada Sara . ona mi odpowiedziała ,ze dla niej wyznacznikiem ilosci jaka dziecko zjada jest jego WAGA i jego comiesieczne przyrosty

wiec sie nie martwie ona nie płacze , tyje , a wiem napewno ,ze jak zje troche wiecej to ulewa wiec nie daje na siłe

Załapałam. Myślałam, że znacie jakieś 10 znaków, przy których można podac Paracetamol i dlatego z dużym zdziwieniem zapytałam.:-D

reklama
U nas bylo do niedawna tak: Milka oprocz cycusia na zadanie zjadala 130 g deserku owocowego, 130 g zupki ( czasami z mieskiem, czasami z zoltkiem jajka), a wieczorem jeszcze ok. 180 ml mleczka z kleikiem ryzowym.
Tylko ze teraz Milenka jakos nie chce jesc. Zupelnie odrzucila butelke,a ze sloiczkami tez jest problem. W zeszlym tygodniu w ogole nie chciala jesc nic oprocz cyca. Tak bylo przez 5 dni!!!!

Do góry