reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Moja Wiktoria też została zaszczepiona tym świństwem:szok:2 lipca. Nie było żadnych objawów ubocznych, ale jak czytam co mogłoby się zdarzyć, to po prostu mi ręce opadają. Nie dość, że człowiek płaci za szczepionki, to jeszcze może własnemu dziecku bałaganu narobić:wściekła/y:A jeszcze w marcu chciałam zrezygnować z tego infarixa, na rzecz bezpłatnych, to mi doktorka odradziła, bo po co dziecko męczyć tyloma kłuciami, a ja nie zawierzyłam swojej intuicji:sick::eek::baffled:

No ja już jestem spokojna, dzwoniłam do przychodni (bo ja kupowałam nie w aptece tylko u mojej lekarki) i oni juz sprawdzili, że nie mieli wogóle takiej serii w przychodni :-) UFFFF:-D

A ja jestem tak wkur..na!!! też muszę sprawdzić którą serią była szczepiona moja Milenka. Ale z drugiej strony jaką mamy pewność że inne serie były ok?!
Pisałam to już na innym wątku, to i tu to przytoczę.

Ja byłam 28 sierpnia na szczepieniu z moją córką. Akurat szczepiona była na WZW b. W poczekalni były trzy mamy z 6 tygodniowymi dzieciaczkami. Wszystkie miały infanrix ipv+hib!! Po pierwsze przecież to było już w momencie kiedy szczepionka była wstrzymana!!! W takim razie nawet jeśli te mamy zakupiły szczepionkę wcześniej to lekarz nie powinien był szczepić dzieci!!!

Ten sam lekarz, kiedy ja urodziłam córkę, właśnie odradził mi szczepienie 6-cio tygodniowego dziecka szczepionką skojarzoną. Dopiero następne dwa szczepienia miałyśmy Infanrix-em. I co gorsza właśnie po lipcowym szczepieniu zauważyłam u Milenki kilkakrotnie drganie główki. Właśnie wczoraj mówiłam to neurologowi!!!! Matko!!Szlag mnie trafia na ten burdel w naszym państwie. Dosłownie nigdy nie można być niczego pewnym.Wcześniej szczepiono nam dzieci trefną szczepionką na wzw b .

Jestem w szoku, dziewczyny:szok::no: Mozna sie naprawde zalamac, chcesz dobrze, placisz a tu takie cos.
Dziekuje teraz sobie ze korzystalam tylko z bezplatnych.:sorry2:

Ten sam lekarz, kiedy ja urodziłam córkę, właśnie odradził mi szczepienie 6-cio tygodniowego dziecka szczepionką skojarzoną. Dopiero następne dwa szczepienia miałyśmy Infanrix-em. I co gorsza właśnie po lipcowym szczepieniu zauważyłam u Milenki kilkakrotnie drganie główki. Właśnie wczoraj mówiłam to neurologowi!!!! Matko!!Szlag mnie trafia na ten burdel w naszym państwie. Dosłownie nigdy nie można być niczego pewnym.Wcześniej szczepiono nam dzieci trefną szczepionką na wzw b .
Karolina u nas było tak samo, jak Wiki miała 6 tyg nie zaszczepili mi jej 5 w 1, bo takie mają zasady, ze 6 tyg maluchów nie szczepia własnie Infarixem. Dopiero 2 następne dostała 5 w 1, z czego druga dawka pochodziła z tej trefnej serii:angry:. Co do tych maluchów w twojej przychodni, być może mamy same chciały, żeby ich dzieci były od razu zaszczepione skojarzoną szczepionką.

reklama
Do góry